Denizli'de Bulunan Hastaneler Denetimden Olumlu Geçti

SAĞLIK 13.12.2018 - 14:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Bulunan Hastaneler Denetimden Olumlu Geçti

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Denizli’deki Kamu, Özel, Üniversite Hastaneleri ve Aile Hekimleri  Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirmeden geçti.   Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastane Kuruluşları Programı kapsamında hastaneler Başarılı Emzirmede 11 Adım, birinci basamak sağlık kuruluşları da Başarılı Emzirmede 9 Adım ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmekte ve başarılı olan sağlık kuruluşları ‘Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu ünvanı ile ödüllendirilmekte, bu ünvana sahip hastaneler de tekrar denetimden geçmektedir. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından 3 gün boyunca Denizli’de doğum sayısı 500 ve üzeri olup yeni açılan hastanelerle birlikte, yine doğum sayısı 500 ve üzeri olan ünvana sahip hastanelerin ünvanlarının sürdürülebilirliği açısından değerlendirmeleri yapıldı. Değerlendirme sonunda da Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Hizmet Başkanları, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, kamu ve özel hastanelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıda Değerlendirme Ekibi tarafından sunum yapıldı.     Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Denizli’nin üniversite, kamu ve özel hastaneleriyle birlikte sağlıkta lider illerden birisi olduğunu, 2004 yılından beri Bebek Dostu il ünvanına sahip Denizli’nin bu ünvanını devam ettireceğini söyleyerek denetimlerde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Öztürk; “ Sağlık Bakanlığımız uygulamalarda yapıcı, teşvik edici ve yol gösterici güzel çalışmalar yapıyor. Denizli olarak Bakanlığımızın uygulamalarında üniversitemizle kamu ve özel hastanelerimizle her zaman iddialı olduk ve sağlıkta lider olmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.   Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı kapsamında ilimizde mevcut üniversite, kamu, özel hastanelerimiz ve Aile Hekimlerimizin yüzde 98’i bebek dostu hastane ünvanına sahiptir. Bu denetimde hastanelerimiz tekrar denetimden geçti. Özel Tekden ve Özel Sağlık hastanelerimiz bu ünvana sahip olmalarına rağmen yer değişikliğinden dolayı tekrar Bakanlığımız tarafından denetimde sıfırdan değerlendirildi.  Yine Denipol Hastanesi de ilk kez bu denetime tabi tutuldu.  Tüm bu değerlendirmelerden sonra Altın Bebek Dostu İl ünvanını almayı hedefliyoruz.   Denetim Ekibimize çok teşekkür ediyorum. İlimizi masaya yatırdılar ve önerilerini sundular. Bunları değerlendireceğiz ve il olarak her yıl daha ileriye gitmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bun buradan Denetim Ekibimiz başta olmak üzere hastane yöneticilerimiz nezdinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında Denizli’deki Kamu, Özel, Üniversite Hastaneleri ve Aile Hekimleri  Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirmeden geçti.

 

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastane Kuruluşları Programı kapsamında hastaneler Başarılı Emzirmede 11 Adım, birinci basamak sağlık kuruluşları da Başarılı Emzirmede 9 Adım ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmekte ve başarılı olan sağlık kuruluşları ‘Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu ünvanı ile ödüllendirilmekte, bu ünvana sahip hastaneler de tekrar denetimden geçmektedir. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından 3 gün boyunca Denizli’de doğum sayısı 500 ve üzeri olup yeni açılan hastanelerle birlikte, yine doğum sayısı 500 ve üzeri olan ünvana sahip hastanelerin ünvanlarının sürdürülebilirliği açısından değerlendirmeleri yapıldı.

Değerlendirme sonunda da Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Hizmet Başkanları, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, kamu ve özel hastanelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıda Değerlendirme Ekibi tarafından sunum yapıldı.

 

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Denizli’nin üniversite, kamu ve özel hastaneleriyle birlikte sağlıkta lider illerden birisi olduğunu, 2004 yılından beri Bebek Dostu il ünvanına sahip Denizli’nin bu ünvanını devam ettireceğini söyleyerek denetimlerde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Öztürk; “ Sağlık Bakanlığımız uygulamalarda yapıcı, teşvik edici ve yol gösterici güzel çalışmalar yapıyor. Denizli olarak Bakanlığımızın uygulamalarında üniversitemizle kamu ve özel hastanelerimizle her zaman iddialı olduk ve sağlıkta lider olmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.

 

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı kapsamında ilimizde mevcut üniversite, kamu, özel hastanelerimiz ve Aile Hekimlerimizin yüzde 98’i bebek dostu hastane ünvanına sahiptir. Bu denetimde hastanelerimiz tekrar denetimden geçti. Özel Tekden ve Özel Sağlık hastanelerimiz bu ünvana sahip olmalarına rağmen yer değişikliğinden dolayı tekrar Bakanlığımız tarafından denetimde sıfırdan değerlendirildi.  Yine Denipol Hastanesi de ilk kez bu denetime tabi tutuldu.  Tüm bu değerlendirmelerden sonra Altın Bebek Dostu İl ünvanını almayı hedefliyoruz.

 

Denetim Ekibimize çok teşekkür ediyorum. İlimizi masaya yatırdılar ve önerilerini sundular. Bunları değerlendireceğiz ve il olarak her yıl daha ileriye gitmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bun buradan Denetim Ekibimiz başta olmak üzere hastane yöneticilerimiz nezdinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.