Denizli'de ekipler gıda denetimlerine başladı

DENİZLİ 19.02.2020 - 09:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de ekipler gıda denetimlerine başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, bugünden itibaren ülke genelinde 7 bin denetçiyle ürün bazlı 6 gün sürecek "Gıda denetimi seferberliği" başlattı.   Tarım ve Orman Bakanı sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 17.02.2020 tarihinde 81 Denizli'de yaklaşık 7004 denetçi ile denetim seferberliği başlatıldı. Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 gün sürecek olan denetim seferberliği her gün farklı bir sektörde faaliyet gösteren işletmelerde denetim yapılarak sürdürülecek.     Denetim seferberliğinin ilk gününde İlimizde faaliyet gösteren süt işleme tesisleri ve takviye edici gıda üretim işletmeleri denetlenmiştir. Denetim seferberliğinin ilk gününde denetimlere İl Müdürümüz Yılmaz Erkaya ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar katılmıştır.     Tarladan sofraya gıda güvenliğini kendisine ilke ve iş edinen İl/İlçe Müdürlüklerimiz, bünyesinde çalışan kontrol görevlileriyle gıdanın resmi kontrol ve denetimlerini yıl boyunca sürdürmekte olup 2019 içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizce 21.211 adet resmi kontrol ve denetim yapılmıştır.     Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde üretim yerleri yanı sıra toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılacak. Denetimler, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla Bakanlık tarafından büyük bir titizlikle yürütülecek. Seferberlik kapsamında Bakanlık bünyesindeki 7 bin denetçi sahada olacak.    

Tarım ve Orman Bakanlığı, bugünden itibaren ülke genelinde 7 bin denetçiyle ürün bazlı 6 gün sürecek "Gıda denetimi seferberliği" başlattı.

 

Tarım ve Orman Bakanı sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile 17.02.2020 tarihinde 81 Denizli'de yaklaşık 7004 denetçi ile denetim seferberliği başlatıldı. Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 gün sürecek olan denetim seferberliği her gün farklı bir sektörde faaliyet gösteren işletmelerde denetim yapılarak sürdürülecek.

 

 

Denetim seferberliğinin ilk gününde İlimizde faaliyet gösteren süt işleme tesisleri ve takviye edici gıda üretim işletmeleri denetlenmiştir. Denetim seferberliğinin ilk gününde denetimlere İl Müdürümüz Yılmaz Erkaya ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar katılmıştır.

 

 

Tarladan sofraya gıda güvenliğini kendisine ilke ve iş edinen İl/İlçe Müdürlüklerimiz, bünyesinde çalışan kontrol görevlileriyle gıdanın resmi kontrol ve denetimlerini yıl boyunca sürdürmekte olup 2019 içerisinde İl ve İlçe Müdürlüklerimizce 21.211 adet resmi kontrol ve denetim yapılmıştır.

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde üretim yerleri yanı sıra toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler de yapılacak. Denetimler, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla Bakanlık tarafından büyük bir titizlikle yürütülecek. Seferberlik kapsamında Bakanlık bünyesindeki 7 bin denetçi sahada olacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.