Denizli'de gıda zehirlenmesinin nedeni belli oldu

DENİZLİ 18.09.2018 - 16:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de gıda zehirlenmesinin nedeni belli oldu

Denizli'de 2 Eylül 2018 tarihinde yapılan sünnet düğünündeki verilen yemek sonrası 316 kişi zehirlenme vakası ile hastanelere başvurdu. Yapılan incelemeler sonrası gıda zehirlenmesine sebep olan gıdanın ne olduğu belli oldu.   Merkezefendi İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bir ortaokulun bahçesinde sünnet düğünü nedeniyle 2 Eylül Pazar günü verilen yemekten 316 kişi zehirlendi. Düğün sahibi M.U. tarafından davetlilere,  bir yemek firması aracılığıyla yemek ikramında bulundu. Yemekte tavuk çorbası, köfte, pilav, salata ve tatlı yiyen bazı kişilerde bir sonraki günün sabahında çeşitli hastanelere başvurmuş kimisi ayakta tedavi edilmiş bir çoğu da hastanede tedavi altına alınmıştı. Meydana gelen gıda zehirlenmesinde can kaybı yaşanmadı.   Denizli Valiliğinin başlattığı soruşturma kapsamında,i İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri gıdalarla ilgili numuneleri alarak tahlile göndermişti. Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından davette verilen yemeklerden alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı, rapor hazırlandı.   Denizlihaber'in aldığı bilgiye göre, Zehirlenme vakasının ardından olay yol açan yemeğin et olduğu üzerinde durulmuştu. Ancak, tahlillerin sonunda zehirlenmenin etten kaynaklanmadığı ortaya çıktı. 316 kişinin günlerce hastanelerde kalmasına yol açan zehirlenmeye pudingin neden olduğu ortaya çıktı. Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporun, soruşturmayı yürüten savcılığa da iletildiği öğrenildi.

Denizli'de 2 Eylül 2018 tarihinde yapılan sünnet düğünündeki verilen yemek sonrası 316 kişi zehirlenme vakası ile hastanelere başvurdu. Yapılan incelemeler sonrası gıda zehirlenmesine sebep olan gıdanın ne olduğu belli oldu.

 

Merkezefendi İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bir ortaokulun bahçesinde sünnet düğünü nedeniyle 2 Eylül Pazar günü verilen yemekten 316 kişi zehirlendi. Düğün sahibi M.U. tarafından davetlilere,  bir yemek firması aracılığıyla yemek ikramında bulundu. Yemekte tavuk çorbası, köfte, pilav, salata ve tatlı yiyen bazı kişilerde bir sonraki günün sabahında çeşitli hastanelere başvurmuş kimisi ayakta tedavi edilmiş bir çoğu da hastanede tedavi altına alınmıştı. Meydana gelen gıda zehirlenmesinde can kaybı yaşanmadı.

 

Denizli Valiliğinin başlattığı soruşturma kapsamında,i İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri gıdalarla ilgili numuneleri alarak tahlile göndermişti. Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından davette verilen yemeklerden alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı, rapor hazırlandı.

 

Denizlihaber'in aldığı bilgiye göre, Zehirlenme vakasının ardından olay yol açan yemeğin et olduğu üzerinde durulmuştu. Ancak, tahlillerin sonunda zehirlenmenin etten kaynaklanmadığı ortaya çıktı. 316 kişinin günlerce hastanelerde kalmasına yol açan zehirlenmeye pudingin neden olduğu ortaya çıktı. Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporun, soruşturmayı yürüten savcılığa da iletildiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.