Denizli’de Görme Engelliler Umre İçin Yarıştı...

YAŞAM 08.11.2018 - 12:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’de Görme Engelliler Umre İçin Yarıştı...

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organize ettiği “Görme Engelliler Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” Denizli İl Müftülüğü’nün koordinatörlüğünde Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda yapıldı.   Yarışmaya, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, görme engelli Hafız Müezzin Kayyım Hilmi Hatırlı, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Müezzin Kayyım Mehmet İm, Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer Yenidede ve görme engelli yarışmacılar ile aileleri katıldı.   Hafız olanlar ile hafız olmayanlar olarak iki kategoride yapılan yarışma komisyonu; İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık başkanlığında, görme engelli Hafız Müezzin Kayyım Hilmi Hatırlı, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Müezzin Kayyım Mehmet İm ile Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer Yenidede’nin katılımıyla dört üyeden oluştu. 16 görme engelli yarışmacının başvurduğu yarışmada, Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, ezber ve temel dini bilgiler alanında heyecan dolu dakikalar yaşandı.   Ödül töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, “Yarışmamıza katılan tüm kardeşlerimizi can-ı gönülden tebrik eder, yarışmamızı Cenab-ı Hakk’ın hayırlara vesile eylemesini dilerim.” dedi. Cenab-ı Allah'ın yer yüzünde yarattığı en değerli ve en üstün varlığın; insan olduğunu dile getiren İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, yaratılış ve temel haklar açısından insanlar arasında fark olmadığını söyledi.     Cenab-ı Allah’ın, insanları fizik yapıları, engelli veya engelsiz oluşlarına göre değil iman, ahlak, takva veya inkâr, isyan ve zulüm açısından değerlendirdiğini belirten İl Müftü Yardımcısı Palabıyık, “Allah katında en üstün insan en muttakî insan yani; Kur’an ve sünnettin emirlerine ve nehiylerine uyarak hayat yaşayan insandır. Bu vesileyle bu yarışmamıza katılan tüm yarışmacılarımıza, ailelerine ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Müftülük olarak yaptığımız yarışmalarda, tüm engellilere manevi destek ve dini danışmanlık hizmetlerini artırarak devam ettiriyoruz. Bu tür faaliyetler ve yarışmalar sayesinde de, toplumumuzun her kesimi ile gönül köprüleri kurmaya çalışıyoruz.” dedi.   Denizli İl Müftülüğü’nün koordinesinde yapılan "Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması"nda, hafız olanlar kategorisinde Hamdiye Kızgın ile hafız olmayanlar kategorisinde ise Seher Meşe umre ödülünü kazandı. Kaybedeni olmayan yarışmaya katılan tüm engellilere çeşitli hediyeler verildi.   Ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı çekilerek, program son buldu.    

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organize ettiği “Görme Engelliler Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” Denizli İl Müftülüğü’nün koordinatörlüğünde Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda yapıldı.

 

Yarışmaya, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, görme engelli Hafız Müezzin Kayyım Hilmi Hatırlı, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Müezzin Kayyım Mehmet İm, Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer Yenidede ve görme engelli yarışmacılar ile aileleri katıldı.

 

Hafız olanlar ile hafız olmayanlar olarak iki kategoride yapılan yarışma komisyonu; İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık başkanlığında, görme engelli Hafız Müezzin Kayyım Hilmi Hatırlı, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Müezzin Kayyım Mehmet İm ile Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer Yenidede’nin katılımıyla dört üyeden oluştu.

16 görme engelli yarışmacının başvurduğu yarışmada, Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, ezber ve temel dini bilgiler alanında heyecan dolu dakikalar yaşandı.

 

Ödül töreninde konuşan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, “Yarışmamıza katılan tüm kardeşlerimizi can-ı gönülden tebrik eder, yarışmamızı Cenab-ı Hakk’ın hayırlara vesile eylemesini dilerim.” dedi.

Cenab-ı Allah'ın yer yüzünde yarattığı en değerli ve en üstün varlığın; insan olduğunu dile getiren İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, yaratılış ve temel haklar açısından insanlar arasında fark olmadığını söyledi.

 

 

Cenab-ı Allah’ın, insanları fizik yapıları, engelli veya engelsiz oluşlarına göre değil iman, ahlak, takva veya inkâr, isyan ve zulüm açısından değerlendirdiğini belirten İl Müftü Yardımcısı Palabıyık, “Allah katında en üstün insan en muttakî insan yani; Kur’an ve sünnettin emirlerine ve nehiylerine uyarak hayat yaşayan insandır. Bu vesileyle bu yarışmamıza katılan tüm yarışmacılarımıza, ailelerine ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Müftülük olarak yaptığımız yarışmalarda, tüm engellilere manevi destek ve dini danışmanlık hizmetlerini artırarak devam ettiriyoruz. Bu tür faaliyetler ve yarışmalar sayesinde de, toplumumuzun her kesimi ile gönül köprüleri kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Denizli İl Müftülüğü’nün koordinesinde yapılan "Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması"nda, hafız olanlar kategorisinde Hamdiye Kızgın ile hafız olmayanlar kategorisinde ise Seher Meşe umre ödülünü kazandı. Kaybedeni olmayan yarışmaya katılan tüm engellilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı çekilerek, program son buldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.