Denizli'de hava nasıl olacak?

HAVA DURUMU 08.07.2016 - 12:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Denizli'de hava nasıl olacak?

denizli haber / denizli haberleri / denizli 20 haber / Denizli'de hava nasıl olacak?

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde sağanak yağış uyarısı yapılırken, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığı normal seyrini koruyacağı belirtildi. Denizli’de ise hava sıcaklığının yükseleceği tahmininde bulunuldu. Hava sıcaklığının İç ve Doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin çevrelerinde kuvvetli, Samsun'un doğu kesimleri, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor.   Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney kesimlerinin parçalı ve az bulutlu, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sivas, Kayseri, Niğde, G.Antep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Samsun'un doğu kesimleri, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor. Denizli'de ise sıcaklıkların normal seyrinde ve zaman zaman sıcaklıkların artacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının İç ve Doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor. Denizli’de 5 günlük hava durumu;
denizli haber / denizli haberleri / denizli 20 haber / Denizli'de hava nasıl olacak?

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde sağanak yağış uyarısı yapılırken, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığı normal seyrini koruyacağı belirtildi. Denizli’de ise hava sıcaklığının yükseleceği tahmininde bulunuldu.

Hava sıcaklığının İç ve Doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin çevrelerinde kuvvetli, Samsun'un doğu kesimleri, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney kesimlerinin parçalı ve az bulutlu, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sivas, Kayseri, Niğde, G.Antep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Samsun'un doğu kesimleri, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor. Denizli'de ise sıcaklıkların normal seyrinde ve zaman zaman sıcaklıkların artacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının İç ve Doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Denizli’de 5 günlük hava durumu;

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.