Denizli'de Kadın Platformu Kadınlar için 'Artık Yeter' dedi

GÜNDEM 05.09.2019 - 18:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Kadın Platformu Kadınlar için 'Artık Yeter' dedi

Denizli Kadın Platformu tarafından Denizli Vilayeti Atatürk Anıtı önünde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' ve 'Nafaka Haktır' konulu basın açıklaması düzenledi.   Denizli Kadın Platformu’nun, ‘ İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ ve ‘Nafaka Haktır’ konulu düzenlenen gösteride, Denizli ve Türkiye’de kadına uygulanan şiddet ve cinayetler protesto edildi. Denizli Valiliği Atatürk Anıtı önünde toplanan platform üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen gösteride siyah giysilerle basın açıklaması yaptı.   Türkiye'de Ağustos ayında 50 Kadın Hayatını Kaybetti Denizli’de geçtiğimiz hafta eşi tarafından 4 yaşındaki kızının yanında vücudunun çeşitli yerlerinden ve boğazı kesilerek ağır yaralanan Hafize Kurban tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri hakkında, ‘ İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ ve ‘Nafaka Haktır’ konuları hakkında açıklama yaptılar.     "DENİZLİLİ KIZ KARDEŞİMİZ..." Denizli Kadın Platformu adına açıklama yapan Gülnur Oymak, "Herkesin namusu kendi namusudur. İnsanın cinsiyeti ne olursa olsun, namusu medeni bir ülkede kanuna ve adelete emanettir. 8 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Denizlili kız kardeşimiz Hafize Kurban'a Allah'tan rahmet ailesine de sabırlar diliyoruz... Her gün hızla artan öfkelerini kontrol edemeyen erkeklerin kurban ettiği, çocukları anasız bırakanlara bir an önce İstanbul Sözleşmesinin maddeleri uygulansın."   İLK ÜLKE TÜRKİYE OLDU Denizli Kadın Platformu adına açıklama yapan Gülnur Oymak şöyle açıkladı: "11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açıldığı için "İstanbul Sözleşmesi" ismi ile anılan kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi sözleşmesini imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye oldu." dedi.   İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN Gülnur Oymak "1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren İstanbul sözleşmesi toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanıyor. Sözleşmeyi Avrupa Konseyi üyesi olan 45 ülke ve Avrupa Birliği imzaladı. Ancak sözleşme sadece 34 ülkede onaylanarak yürürlüğe girdi.Emine Bulut cinayetinin ardından Türkiye'nin pek çok kentinde sokağa dökülen kadın hakları savunucuları İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için çağrıda bulundu." "Kadınların her türlü şiddet ve ayrımcılıktan korunması, kadınlar ve erkekler arasında eşitliğin yaygınlaştırılması ve bu amaçlar için kapsamlı çerçeve politika ve tedbirler tasarlanması ve bu konularda uluslararası işbirliğinin yaygınlaştırılması hedefliyor." dedi. İstanbul Sözleşmesini okumak için www.turkkadinlarbirligi.org sitesinden bulabilirsiniz.  

Denizli Kadın Platformu tarafından Denizli Vilayeti Atatürk Anıtı önünde 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' ve 'Nafaka Haktır' konulu basın açıklaması düzenledi.

 

Denizli Kadın Platformu’nun, ‘ İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ ve ‘Nafaka Haktır’ konulu düzenlenen gösteride, Denizli ve Türkiye’de kadına uygulanan şiddet ve cinayetler protesto edildi. Denizli Valiliği Atatürk Anıtı önünde toplanan platform üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen gösteride siyah giysilerle basın açıklaması yaptı.

 

Türkiye'de Ağustos ayında 50 Kadın Hayatını Kaybetti

Denizli’de geçtiğimiz hafta eşi tarafından 4 yaşındaki kızının yanında vücudunun çeşitli yerlerinden ve boğazı kesilerek ağır yaralanan Hafize Kurban tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri hakkında, ‘ İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ ve ‘Nafaka Haktır’ konuları hakkında açıklama yaptılar.

 

 

"DENİZLİLİ KIZ KARDEŞİMİZ..."

Denizli Kadın Platformu adına açıklama yapan Gülnur Oymak, "Herkesin namusu kendi namusudur. İnsanın cinsiyeti ne olursa olsun, namusu medeni bir ülkede kanuna ve adelete emanettir. 8 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Denizlili kız kardeşimiz Hafize Kurban'a Allah'tan rahmet ailesine de sabırlar diliyoruz... Her gün hızla artan öfkelerini kontrol edemeyen erkeklerin kurban ettiği, çocukları anasız bırakanlara bir an önce İstanbul Sözleşmesinin maddeleri uygulansın."

 

İLK ÜLKE TÜRKİYE OLDU

Denizli Kadın Platformu adına açıklama yapan Gülnur Oymak şöyle açıkladı: "11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açıldığı için "İstanbul Sözleşmesi" ismi ile anılan kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi sözleşmesini imzalayan ve onaylayan ilk ülke Türkiye oldu." dedi.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN

Gülnur Oymak "1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren İstanbul sözleşmesi toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanıyor. Sözleşmeyi Avrupa Konseyi üyesi olan 45 ülke ve Avrupa Birliği imzaladı. Ancak sözleşme sadece 34 ülkede onaylanarak yürürlüğe girdi.Emine Bulut cinayetinin ardından Türkiye'nin pek çok kentinde sokağa dökülen kadın hakları savunucuları İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için çağrıda bulundu."

"Kadınların her türlü şiddet ve ayrımcılıktan korunması, kadınlar ve erkekler arasında eşitliğin yaygınlaştırılması ve bu amaçlar için kapsamlı çerçeve politika ve tedbirler tasarlanması ve bu konularda uluslararası işbirliğinin yaygınlaştırılması hedefliyor." dedi.

İstanbul Sözleşmesini okumak için www.turkkadinlarbirligi.org sitesinden bulabilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.