Denizli'de kayıp çoban 7 gün sonra bulundu

DENİZLİ 13.07.2020 - 10:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de kayıp çoban 7 gün sonra bulundu

Denizli'nin Çameli İlçesi'nde,  sık sık ortadan kaybolan 44 yaşındaki çoban 7 gün önce sürüyü otlatmaya gitti ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 7 gün sonra bulunan çoban gezintiye çıktığını söyledi.   Olay, geçen Salı günü Çameli’nin İmamlar Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre mahallede bulunan hayvanları otlatmaya götüren çoban Mehmet Sökmen, Salı günü çıktığı yayladan geri dönmedi. Akşam saatlerinde çobanın bulunmaması üzerine sürü sahipleri Sökmen’i aramaya başladı. Sürüyü bulan vatandaşlar, çobanı bulamayınca durumu jandarmaya haber verdi.   İhbarın ardından harekete geçen jandarma, Sökmen’i aramaya başladı. Sökmen her yerde kayıp olarak aranırken, 7 gün sonra İmamlar Mahallesi Söğütyanı mevkiinde bulundu. Sökmen'in, arazide gezintiye çıktığını söylediği kaydedildi. Sökmen arazide olduğu süre içerisinde 1 hafta önce sürüsünü otlatmak için yanında ki erzak bitince arazide kendi imkanlarıyla beslendiğini dile getirdi.   Çoban'ın bazı dönemlerde belli süre kaybolduğuna alış tıktıklarını söyleyen hayvan sahipleri, ‘mahallenin sevilen siması, herkes tanı. Kara Çoban deriz kendisine sürüsüyle çok iyi anlaşır. Kendisi nereye sürüde oraya gider. Yanında azık varmış bir süre onunla beslenmiş, tüm köylü arazide aradık ama bulamadık. Baktık ki dün sabah mahalle meydanın da gördük ben geldim dedi bizde rahat nefes aldık’ dediler.

Denizli'nin Çameli İlçesi'nde,  sık sık ortadan kaybolan 44 yaşındaki çoban 7 gün önce sürüyü otlatmaya gitti ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 7 gün sonra bulunan çoban gezintiye çıktığını söyledi.

 

Olay, geçen Salı günü Çameli’nin İmamlar Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre mahallede bulunan hayvanları otlatmaya götüren çoban Mehmet Sökmen, Salı günü çıktığı yayladan geri dönmedi. Akşam saatlerinde çobanın bulunmaması üzerine sürü sahipleri Sökmen’i aramaya başladı. Sürüyü bulan vatandaşlar, çobanı bulamayınca durumu jandarmaya haber verdi.

 

İhbarın ardından harekete geçen jandarma, Sökmen’i aramaya başladı. Sökmen her yerde kayıp olarak aranırken, 7 gün sonra İmamlar Mahallesi Söğütyanı mevkiinde bulundu. Sökmen'in, arazide gezintiye çıktığını söylediği kaydedildi. Sökmen arazide olduğu süre içerisinde 1 hafta önce sürüsünü otlatmak için yanında ki erzak bitince arazide kendi imkanlarıyla beslendiğini dile getirdi.

 

Çoban'ın bazı dönemlerde belli süre kaybolduğuna alış tıktıklarını söyleyen hayvan sahipleri, ‘mahallenin sevilen siması, herkes tanı. Kara Çoban deriz kendisine sürüsüyle çok iyi anlaşır. Kendisi nereye sürüde oraya gider. Yanında azık varmış bir süre onunla beslenmiş, tüm köylü arazide aradık ama bulamadık. Baktık ki dün sabah mahalle meydanın da gördük ben geldim dedi bizde rahat nefes aldık’ dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.