Denizli'de kuvvetli sağanak yağış etkili olacak

DENİZLİ 09.08.2020 - 10:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de kuvvetli sağanak yağış etkili olacak

Denizli’de bugün hava sıcaklığı en düşük 21 en yüksek 33 derece hava kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde rüzgar Güney’den 8 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın Denizli’de öğleden sonra etkili olması tahmin ediliyor.   Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile İzmir ve Giresun’un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.   Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) ve Isparta'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre,hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.   AFAD’dan Uyarı! Denizli İl AFAD Müdürlüğü vatandaşları olası, ani sel - su baskını - yıldırım - ulaşımda aksamalar konusunda uyardı. AFAD’dan yapılan açıklamada; “Bugün 12.00 ile 20.00 arası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Denizli, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, dolu yağısına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.   Denizli'de 5 günlük hava raporu;      

Denizli’de bugün hava sıcaklığı en düşük 21 en yüksek 33 derece hava kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde rüzgar Güney’den 8 km/sa hızında esmesi bekleniyor. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın Denizli’de öğleden sonra etkili olması tahmin ediliyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile İzmir ve Giresun’un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) ve Isparta'nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m) olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre,hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

AFAD’dan Uyarı!

Denizli İl AFAD Müdürlüğü vatandaşları olası, ani sel - su baskını - yıldırım - ulaşımda aksamalar konusunda uyardı. AFAD’dan yapılan açıklamada; “Bugün 12.00 ile 20.00 arası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Denizli, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, dolu yağısına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

Denizli'de 5 günlük hava raporu;

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.