Denizli'de Roma dönemine ait 3 başlı kadın heykeli ele geçirildi

ASAYİŞ 08.07.2019 - 11:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Roma dönemine ait 3 başlı kadın heykeli ele geçirildi

Denizli’de Tarihi Eser Kaçakçılığı kapsamında yapılan operasyonda Roma dönemine ait 3 başlı kadın heykeli ele geçirilirken 4 kişi gözaltına alındı.   Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli’de “Tarihi Eser Kaçakçılığı” kapsamında operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından elde edilen bilgiler doğrultusunda şüpheli şahısların kullandığı iki araç takibe alındı. Operasyonda durdurulan iki araçta yapılan incelemelerde Roma dönemine ait 3 başlı kadın figürü olan heykel ele geçirildi.   Müze Müdürlüğü’nce uzman arkeolog ve müze araştırma görevlileri tarafından yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı antik heykel başı mermer heykelin Roma dönemine ait üç adet kadın başı olduğu ve her iki yanında ellerinde meşale figürü olarak tasvir edildiği, arkada kanat figürlerinin olduğu tespit edildi. Ele geçirilen heykel müze müdürlüğüne teslime dildi.   Operasyon neticesinde yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.    

Denizli’de Tarihi Eser Kaçakçılığı kapsamında yapılan operasyonda Roma dönemine ait 3 başlı kadın heykeli ele geçirilirken 4 kişi gözaltına alındı.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Denizli’de “Tarihi Eser Kaçakçılığı” kapsamında operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından elde edilen bilgiler doğrultusunda şüpheli şahısların kullandığı iki araç takibe alındı. Operasyonda durdurulan iki araçta yapılan incelemelerde Roma dönemine ait 3 başlı kadın figürü olan heykel ele geçirildi.

 

Müze Müdürlüğü’nce uzman arkeolog ve müze araştırma görevlileri tarafından yapılan tespitler sonucu ele geçirilen kültür varlığı antik heykel başı mermer heykelin Roma dönemine ait üç adet kadın başı olduğu ve her iki yanında ellerinde meşale figürü olarak tasvir edildiği, arkada kanat figürlerinin olduğu tespit edildi. Ele geçirilen heykel müze müdürlüğüne teslime dildi.

 

Operasyon neticesinde yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.