Denizli'de Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi

ASAYİŞ 23.12.2019 - 16:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 10 adet roma dönemine ait cam koku şişeleri, toprak kaide ve benzeri objeler ele geçirildi.   Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine olay yerine operasyon düzenledi . Ekiplerin yaptığı kontrollerde ve aramalarda toplam 10 adet tarihi eser bulunarak el konuldu. Müze Müdürlüğü’nce uzman arkeolog ve müze araştırma görevlileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporda el konulan tarihi eserlerin eski roma dönemine ait cam koku şişeleri, toprak kaide ve benzeri objeler olduğu anlaşıldı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 10 adet roma dönemine ait cam koku şişeleri, toprak kaide ve benzeri objeler ele geçirildi.

 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine olay yerine operasyon düzenledi . Ekiplerin yaptığı kontrollerde ve aramalarda toplam 10 adet tarihi eser bulunarak el konuldu. Müze Müdürlüğü’nce uzman arkeolog ve müze araştırma görevlileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda düzenlenen raporda el konulan tarihi eserlerin eski roma dönemine ait cam koku şişeleri, toprak kaide ve benzeri objeler olduğu anlaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.