Denizli'de sokak tiyatrosu sergilendi!

SANAT 07.05.2018 - 17:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de sokak tiyatrosu sergilendi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs'tan 13 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivale katılan tiyatro grupları, program haricinde çeşitli konularda sokak oyunları ve tiyatro gösterileri ile Denizli’yi şenlendiyor.     Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs'tan 13 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivale katılan tiyatro grupları, program haricinde çeşitli konularda sokak oyunları ve tiyatro gösterileri ile Denizli’yi şenlendiyor.     Bugün Belediye Sanat Merkezi önünde sokak tiyatrosu gerçekleştiren grup, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Görsellik ve oynanan Ayağa Kalk Sakarya oyunu vatandaşlardan büyük beğeni ve alkış aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 32'ncisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Açılış oyunu Denizli Büyükşehir Şehir Tiyatrosu “Bir Delinin Hatıra Defteri” Çatalçeşme oda tiyatrosunda gerçekleştirildi.   6 Mayıs Pazar günü çeşitli yerlerde gösteri yapan Amatör tiyatro festival ekipleri çeşitli illerden gelerek gösterilerine devam ediyor. Bugün Meserret sokakta ve Belediye Sanat Merkezi önünde gerçekleştirilen  “Heyula” oyunu ile izleyenleri eğlendiren Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği 13 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek festival ile izleyenleri ve katılım sağlayanları eğlendirmeye devam edecekler.   Festivale bu yıl 6'sı yurt dışından olmak üzere 24 tiyatro grubu katılacak. Yurt içi ve yurt dışından Denizli'ye gelecek grupların yanında atölye çalışmalarının da olacağı festivalde 3 sokak oyunu grubu 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu ise 30 oyunu sahneye koyacak. Tiyatro severlerin ücretsiz olarak izleyebileceği festivale Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi oyuncuların yanı sıra yaklaşık 300 amatör tiyatro oyuncusu katılacak. Ünlü sanatçıların atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini Denizlililerle paylaşacağı festivalde, kent merkezinin yanı sıra Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril ilçelerinde de 8 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs'tan 13 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivale katılan tiyatro grupları, program haricinde çeşitli konularda sokak oyunları ve tiyatro gösterileri ile Denizli’yi şenlendiyor.

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs'tan 13 Mayıs’a kadar devam edecek. Festivale katılan tiyatro grupları, program haricinde çeşitli konularda sokak oyunları ve tiyatro gösterileri ile Denizli’yi şenlendiyor.

 

 

Bugün Belediye Sanat Merkezi önünde sokak tiyatrosu gerçekleştiren grup, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Görsellik ve oynanan Ayağa Kalk Sakarya oyunu vatandaşlardan büyük beğeni ve alkış aldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 32'ncisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Açılış oyunu Denizli Büyükşehir Şehir Tiyatrosu “Bir Delinin Hatıra Defteri” Çatalçeşme oda tiyatrosunda gerçekleştirildi.

 


6 Mayıs Pazar günü çeşitli yerlerde gösteri yapan Amatör tiyatro festival ekipleri çeşitli illerden gelerek gösterilerine devam ediyor.
Bugün Meserret sokakta ve Belediye Sanat Merkezi önünde gerçekleştirilen  “Heyula” oyunu ile izleyenleri eğlendiren Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği 13 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek festival ile izleyenleri ve katılım sağlayanları eğlendirmeye devam edecekler.

 


Festivale bu yıl 6'sı yurt dışından olmak üzere 24 tiyatro grubu katılacak. Yurt içi ve yurt dışından Denizli'ye gelecek grupların yanında atölye çalışmalarının da olacağı festivalde 3 sokak oyunu grubu 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu ise 30 oyunu sahneye koyacak.


Tiyatro severlerin ücretsiz olarak izleyebileceği festivale Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi oyuncuların yanı sıra yaklaşık 300 amatör tiyatro oyuncusu katılacak.
Ünlü sanatçıların atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini Denizlililerle paylaşacağı festivalde, kent merkezinin yanı sıra Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril ilçelerinde de 8 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.