Denizli'de TOKİ inşaatında faciadan dönüldü!

DENİZLİ 13.01.2019 - 15:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de TOKİ inşaatında faciadan dönüldü!

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nde yapımı devam eden TOKİ inşaat alanında kiremit nakli yapan 20 ZN 495 plakalı vinç devrildi. Kaza esnasında inşaat alanında çalışan işçiler kazayı ucuz atlattı.   Edinilen  bilgiye göre, Olay TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile yapılan Denizli Merkez Karahasanlı Sosyal Konut Projesi alanında 5 Ocak 2019 tarihinde meydana geldi. Yapılan konutların çatısı için döşenecek kiremit paletlerinin nakli esnasında son paletin naklinde vinç devrildi. İnşaat alanı içerisinde yağan kar ve yağmurun oluşturduğu yağmur nedeniyle zemin çamurlu olmasının yanı sıra, vinç ile kiremit paletlerinin nakli yapılan bloğun arasında ki mesafe kazaya davetiye çıkardı. Blok üzerine 4 palet kiremit bırakıldıktan sonra, 5. palet bloğun diğer köşesine konulması esnasında vincin yaklaşık 50 metre mesafedeki hidrolik kolu açıldı. Zeminin çamur olması ve uzatılan mesafenin yanı sıra kiremitlerin ağırlığına dayanamayan vinç yan yattı. Meydana gelen kazada vincin kontrolü dışarıdan uzaktan kumanda ile yönlendirildiğinden  dolayı, vincin içinde ve inşaat alanının zemin kısmında işçilerin olmaması olası facianın eşiğinden dönüldü. Ağırlığa dayanamayan vinç devrilirken, kiremit paleti yere sert bir şekilde düşerek zarar gördü. Yaşanan olayda kısa süreli panik yaşayan inşaat alanındakiler, daha sonra tedbirler alınarak devrilen vinç, olay yerine gelen başka bir vinç  tarafından kurtarıldı.      

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nde yapımı devam eden TOKİ inşaat alanında kiremit nakli yapan 20 ZN 495 plakalı vinç devrildi. Kaza esnasında inşaat alanında çalışan işçiler kazayı ucuz atlattı.

 

Edinilen  bilgiye göre, Olay TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile yapılan Denizli Merkez Karahasanlı Sosyal Konut Projesi alanında 5 Ocak 2019 tarihinde meydana geldi. Yapılan konutların çatısı için döşenecek kiremit paletlerinin nakli esnasında son paletin naklinde vinç devrildi.

İnşaat alanı içerisinde yağan kar ve yağmurun oluşturduğu yağmur nedeniyle zemin çamurlu olmasının yanı sıra, vinç ile kiremit paletlerinin nakli yapılan bloğun arasında ki mesafe kazaya davetiye çıkardı. Blok üzerine 4 palet kiremit bırakıldıktan sonra, 5. palet bloğun diğer köşesine konulması esnasında vincin yaklaşık 50 metre mesafedeki hidrolik kolu açıldı. Zeminin çamur olması ve uzatılan mesafenin yanı sıra kiremitlerin ağırlığına dayanamayan vinç yan yattı.

Meydana gelen kazada vincin kontrolü dışarıdan uzaktan kumanda ile yönlendirildiğinden  dolayı, vincin içinde ve inşaat alanının zemin kısmında işçilerin olmaması olası facianın eşiğinden dönüldü. Ağırlığa dayanamayan vinç devrilirken, kiremit paleti yere sert bir şekilde düşerek zarar gördü. Yaşanan olayda kısa süreli panik yaşayan inşaat alanındakiler, daha sonra tedbirler alınarak devrilen vinç, olay yerine gelen başka bir vinç  tarafından kurtarıldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.