Denizli'den İlk Milli Dart Sporcusu Merve Erden olarak tarihe geçti

SPOR 18.03.2019 - 17:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'den İlk Milli Dart Sporcusu Merve Erden olarak tarihe geçti

08-11 Mayıs tarihlerinde Barcelona’da yapılacak Akdeniz Dart Kupasında Milli Takım formasını giyecek Denizlili Merve Erden, bu branşta Denizli’den ilk milli sporcu olarak tarihe geçti.  Genç sporcu, duygularını Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaştı.       Mart ayında Ankara’da gerçekleşen Milli Takım seçmelerinde ilk sırayı alarak Dart branşında milli takıma seçilen Merve Erden, şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Dart branşında Denizli’den ilk milli sporcu olma gururunu yaşayan genç Merve, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette sporcuya antrenörleri Murat Dirier ve Yusuf Can Korucu eşlik etti.   DÖRT YILDA MİLLİ TAKIMA UZANAN HİKAYE Basit gibi gözükse de Dart sporunda kısa sürede karar verebilmek, planlamak, konsantre olabilmek ve bir sonraki atışın nasıl yapılacağını düşünmek gibi detaylar öne çıkıyor.  Bu yönüyle Dart sporu satranca benzetiliyor. Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Merve Erden, dart sporuyla dört yıl önce tanıştığını belirtti. 2001 doğumlu olan genç sporcu, tutkuyla bağlandığı dartta, çok çalışarak gösterdiği performansla Türkiye’nin en iyi sporcuları arasına adını yazdırmayı başardı.     BARCELONA’DA HEDEF DERECE YAPMAK 08-11 Mayıs tarihlerinde Barcelona’da yapılacak Akdeniz Dart Kupasında milli takım forması giyecek Merve Erden, İbanoğlu’na hedefinin yarışmada dereceye girmek olduğunu söyledi. Genç sporcuyu Denizli’nin dart branşında ilk milli sporcusu olma başarısını gösterdiği için kutlayan Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merve’nin ayyıldızlı formayı giyecek olmanın sorumluluğunu bildiğini belirtti.     DART’A OLAN İLGİ ARTIYOR Antrenörler Murat Dirier ve Yusuf Can Korucu dart sporunun çocukların matematiksel zeka gelişimine ciddi katkılar sağladığını belirtti. İl yarışmalarında ilginin her geçen yıl arttığı belirtilirken, okul sporlarında Denizli’den altı okul takımının 23-29 Mart’ta Adana’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacağı ifade edildi.      

08-11 Mayıs tarihlerinde Barcelona’da yapılacak Akdeniz Dart Kupasında Milli Takım formasını giyecek Denizlili Merve Erden, bu branşta Denizli’den ilk milli sporcu olarak tarihe geçti.  Genç sporcu, duygularını Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaştı.  

 

 

Mart ayında Ankara’da gerçekleşen Milli Takım seçmelerinde ilk sırayı alarak Dart branşında milli takıma seçilen Merve Erden, şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Dart branşında Denizli’den ilk milli sporcu olma gururunu yaşayan genç Merve, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette sporcuya antrenörleri Murat Dirier ve Yusuf Can Korucu eşlik etti.

 

DÖRT YILDA MİLLİ TAKIMA UZANAN HİKAYE

Basit gibi gözükse de Dart sporunda kısa sürede karar verebilmek, planlamak, konsantre olabilmek ve bir sonraki atışın nasıl yapılacağını düşünmek gibi detaylar öne çıkıyor.  Bu yönüyle Dart sporu satranca benzetiliyor.

Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Merve Erden, dart sporuyla dört yıl önce tanıştığını belirtti. 2001 doğumlu olan genç sporcu, tutkuyla bağlandığı dartta, çok çalışarak gösterdiği performansla Türkiye’nin en iyi sporcuları arasına adını yazdırmayı başardı.

 

 

BARCELONA’DA HEDEF DERECE YAPMAK

08-11 Mayıs tarihlerinde Barcelona’da yapılacak Akdeniz Dart Kupasında milli takım forması giyecek Merve Erden, İbanoğlu’na hedefinin yarışmada dereceye girmek olduğunu söyledi. Genç sporcuyu Denizli’nin dart branşında ilk milli sporcusu olma başarısını gösterdiği için kutlayan Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merve’nin ayyıldızlı formayı giyecek olmanın sorumluluğunu bildiğini belirtti.

 

 

DART’A OLAN İLGİ ARTIYOR

Antrenörler Murat Dirier ve Yusuf Can Korucu dart sporunun çocukların matematiksel zeka gelişimine ciddi katkılar sağladığını belirtti. İl yarışmalarında ilginin her geçen yıl arttığı belirtilirken, okul sporlarında Denizli’den altı okul takımının 23-29 Mart’ta Adana’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılacağı ifade edildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.