Denizli’den sahillere akın

YAŞAM 17.07.2018 - 14:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’den sahillere akın

ÖZEL HABER: MELİK EVREN   Ege’nin en önemli turizm merkezlerinden Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilçelerinde yerli ve yabancı turistler sahillere akın ediyor. Hava sıcaklığının 40 dereye dayandığı şu günlerde Denizli’den de insanlar özellikle hafta sonları sahil bölgelerine giderek serinleniyor.   Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Denizli’den insanlar Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilçe sahillerini dolduruyor. Vatandaşlardan bazıları Kadınlar Denizi, Kuştur ve Sevgi Plajı'na akın ederken bazıları da su parklarında eğlenceli vakit geçiriyor. Sahillere uzaklığın ortalama 180 ile 220 kilometre arasında değişmesine rağmen özellikle hafta sonları araçlarıyla birlikte bu bölgelere akın eden vatandaşlar Cuma günleri akşam mesai saatlerinden sonra çıkıp Pazartesi sabah erkenden gelerek iş başı yapıyor.     “İş ortamı bunaltınca sahillere kaçtık”   Denizli’de tekstil firmasında makine ustası olarak çalıştığını belirten Abdullah Çakan, iş ortamının sıcakta bunalttığını ve bu nedenle Muğla’ya gelerek sahilde hem balık tuttuklarını hem de serinlendiklerini söyledi. 5-6 arkadaşla birlikte 180 kilometre aşarak geldiklerini ifade eden Çakan, günü birlik her hafta sonu yada hafta içi arkadaşlarla fırsat buldukça Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilçelerinde bulunan sahillere giderek serinlendiklerini ve dinlendiklerini dile getirdi. Arkadaşları Oktay Öz, Mehmet Toprakoğlu, Onur Öz ve Osman Durna ile birlikte Muğla Akyaka sahillerine geldiklerini belirten Çakan, “Çok güzel bir gün geçirdim. Deniz bizi dinlendirdi. Dinlenmiş ruh ve vücutla sabaha kadar çok güzel bir uyku çektim. Çok mutluyum. Allah herkesi mutlu etsin İnşaAllah” dedi.   “Sahil ilçelerine ekonomik katkı sağlanıyor”   Hava sıcaklığının artmasıyla sahillerde ciddi bir yoğunluğun yaşandığını belirten esnaf, turizmcinin yüzünün güldüğünü söyledi. Didim ilçesinde de dünyaca ünlü Altınkum sahilinin dışında Akbük plajında da yoğunluk yaşandığını belirten esnaf, bu yoğunluğun kendilerine yaradığını kaydetti.    

ÖZEL HABER: MELİK EVREN

 

Ege’nin en önemli turizm merkezlerinden Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilçelerinde yerli ve yabancı turistler sahillere akın ediyor. Hava sıcaklığının 40 dereye dayandığı şu günlerde Denizli’den de insanlar özellikle hafta sonları sahil bölgelerine giderek serinleniyor.

 

Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği Denizli’den insanlar Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilçe sahillerini dolduruyor. Vatandaşlardan bazıları Kadınlar Denizi, Kuştur ve Sevgi Plajı'na akın ederken bazıları da su parklarında eğlenceli vakit geçiriyor. Sahillere uzaklığın ortalama 180 ile 220 kilometre arasında değişmesine rağmen özellikle hafta sonları araçlarıyla birlikte bu bölgelere akın eden vatandaşlar Cuma günleri akşam mesai saatlerinden sonra çıkıp Pazartesi sabah erkenden gelerek iş başı yapıyor.

 

 

“İş ortamı bunaltınca sahillere kaçtık”

 

Denizli’de tekstil firmasında makine ustası olarak çalıştığını belirten Abdullah Çakan, iş ortamının sıcakta bunalttığını ve bu nedenle Muğla’ya gelerek sahilde hem balık tuttuklarını hem de serinlendiklerini söyledi. 5-6 arkadaşla birlikte 180 kilometre aşarak geldiklerini ifade eden Çakan, günü birlik her hafta sonu yada hafta içi arkadaşlarla fırsat buldukça Fethiye, Marmaris, Kuşadası ve Didim ilçelerinde bulunan sahillere giderek serinlendiklerini ve dinlendiklerini dile getirdi. Arkadaşları Oktay Öz, Mehmet Toprakoğlu, Onur Öz ve Osman Durna ile birlikte Muğla Akyaka sahillerine geldiklerini belirten Çakan, “Çok güzel bir gün geçirdim. Deniz bizi dinlendirdi. Dinlenmiş ruh ve vücutla sabaha kadar çok güzel bir uyku çektim. Çok mutluyum. Allah herkesi mutlu etsin İnşaAllah” dedi.

 

“Sahil ilçelerine ekonomik katkı sağlanıyor”

 

Hava sıcaklığının artmasıyla sahillerde ciddi bir yoğunluğun yaşandığını belirten esnaf, turizmcinin yüzünün güldüğünü söyledi. Didim ilçesinde de dünyaca ünlü Altınkum sahilinin dışında Akbük plajında da yoğunluk yaşandığını belirten esnaf, bu yoğunluğun kendilerine yaradığını kaydetti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.