Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniği oluşturuldu...

SAĞLIK 01.11.2018 - 11:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniği oluşturuldu...

Dünya İnme günü etkinlikleri kapsamında Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniği oluşturularak risk grubu içerisinde yer alan hasta ve yakınlarına inme konusunda bilgilendirme yapıldı.      Pamukkale Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Değirmenci ve Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş tarafından inme polikliniğine gelen hasta ve yakınlarına inme konusunda bilgilendirme yapılarak inmede risk faktörlerini oluşturan tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı. Ayrıca felç geçiren hastada gözüken belirtiler vurgulandı ve  inmeden korunmak için yapılması gerekenler anlatıldı.     Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de İnme Polikliniğini ziyaret ederek Doç Dr. Eylem Değirmenci ve Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş’tan bilgi aldı.  Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş inmenin beyne giden kan akımının aniden kesilmesine bağlı görüldüğünü, beslenemeyen beyin dokusunun işlevselliğini kaybettiğini ve kişide kol, bacak güçsüzlüğü, konuşma bozukluğu, yüzde kayma, baş dönmesi, görme ve denge kaybı gibi çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkarabileceğini söyledi. Doç. Dr. Eylem Değirmenci de inmenin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, yüksek tansiyon, kan şekeri düzensizliği, kolesterol yüksekliği ve kalp hastalıklarının inme için yüksek risk taşıdığını inmenin önlenmesi açısından doktorlarının önerdiği tedavi ve diyet önerilerine uyulması gerektiğini belirtti.       Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de inmenin toplumda sık görülen ancak tedavisi mümkün olan bir nörolojik rahatsızlık olduğunu ifade ederek; “ İnme olgularında zaman çok önemlidir. Felç geçiren bir hasta en yakın inme merkezine başvurmalı ve tedavisine hemen başlanmalıdır. İnme geçiren bir hastaya inmeden sonraki ilk 4,5 saatte uygulanabilen damar içi pıhtı eritici tedavi ilimizde Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli Devlet Hastanesi’nde uygulanmaktadır. Bugün de inme konusunda farkındalık oluşturmak için Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniğinde vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.  

Dünya İnme günü etkinlikleri kapsamında Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniği oluşturularak risk grubu içerisinde yer alan hasta ve yakınlarına inme konusunda bilgilendirme yapıldı. 

 

 

Pamukkale Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Değirmenci ve Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş tarafından inme polikliniğine gelen hasta ve yakınlarına inme konusunda bilgilendirme yapılarak inmede risk faktörlerini oluşturan tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı. Ayrıca felç geçiren hastada gözüken belirtiler vurgulandı ve  inmeden korunmak için yapılması gerekenler anlatıldı.

 

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de İnme Polikliniğini ziyaret ederek Doç Dr. Eylem Değirmenci ve Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş’tan bilgi aldı.  Uz. Dr. Burcu Selbest Demirtaş inmenin beyne giden kan akımının aniden kesilmesine bağlı görüldüğünü, beslenemeyen beyin dokusunun işlevselliğini kaybettiğini ve kişide kol, bacak güçsüzlüğü, konuşma bozukluğu, yüzde kayma, baş dönmesi, görme ve denge kaybı gibi çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkarabileceğini söyledi. Doç. Dr. Eylem Değirmenci de inmenin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirterek, yüksek tansiyon, kan şekeri düzensizliği, kolesterol yüksekliği ve kalp hastalıklarının inme için yüksek risk taşıdığını inmenin önlenmesi açısından doktorlarının önerdiği tedavi ve diyet önerilerine uyulması gerektiğini belirtti.  

 

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de inmenin toplumda sık görülen ancak tedavisi mümkün olan bir nörolojik rahatsızlık olduğunu ifade ederek; “ İnme olgularında zaman çok önemlidir. Felç geçiren bir hasta en yakın inme merkezine başvurmalı ve tedavisine hemen başlanmalıdır. İnme geçiren bir hastaya inmeden sonraki ilk 4,5 saatte uygulanabilen damar içi pıhtı eritici tedavi ilimizde Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli Devlet Hastanesi’nde uygulanmaktadır. Bugün de inme konusunda farkındalık oluşturmak için Denizli Devlet Hastanesi’nde İnme Polikliniğinde vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.