Denizli DSO Başkanı Keçeci KOBİ'lerle ilgili değerlendirmelerde bulundu

DENİZLİ 11.01.2019 - 13:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli DSO Başkanı Keçeci KOBİ'lerle ilgili değerlendirmelerde bulundu

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "KOBİ Değer Kredisi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.   "KOBİ Değer Kredisi"nin reel sektör için moral olacağını belirten Keçeci, “Yıllık cirosu 25 milyon liranın altında olan işletmelerimiz, toplam 20 milyar liralık paketten yararlanarak rahat nefes alıp faaliyetlerini sürdürecekler. 6 ay geri ödemesiz ve aylık yüzde 1,54 faiz oranıyla verilecek kredi KOBİ'lerin faaliyetlerini artıracak, bu da bir anlamda ekonominin kan dolaşımını hızlandıracaktır.” dedi. Eğer Türkiye'deki ekonomiyi harekete geçirmek istiyorsak her şeyden önce KOBİ'leri harekete geçirmek zorundayız diyen Keçeci, “Son zamanlardaki ekonomik şartlardan en çok etkilenen KOBİ dediğimiz kurum ve kuruluşlardır. Bu kuruluşlarımızın gerçekten son zamanlarda inanılmaz bir stres içeresinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Zaten hükümetin de öngörüsü ve görgüsü de bu noktada oluştuğu için bu noktaya parmak bastıklarını düşünüyorum.” dedi.     KOBİ’lerimizin Çektiği En Önemli Sıkıntılarından Birisi Finansman   Keçeci, “Bugün finans kaynaklarının son derece kısıtlı olduğu bir dönemden geçerken, imalat sanayimiz, KOBİ'lerimiz ve ihracatçılarımız için hazırlanan 'KOBİ Değer Kredisi' destek paketi, ekonomimiz için tam bir can suyu olacaktır. Dolayısıyla bugün baktığımızda; özellikle KOBİ niteliğindeki şirketlerimizin iç piyasadaki durgunluk nedeniyle fazla işlem ve fazla alışveriş yapamadıkları için problemler olduğu muhakkak. 13 bankayı bir araya getirmek suretiyle 20 milyar lira büyüklüğü olan bu paket, yıllık cirosu 25 milyon liranın altındaki işletmelere yönelik olacak. İmalat ve ihracat sektöründe azami 1 milyon lira, diğer sektörlere azami 500 bin lira değerinde kredi desteği sağlanacak. 40 bine yakın işletmeye verilecek bu kredi Türkiye'de önemli bir hareketi tekrar devreye sokacaktır ve önemli bir sıkıntıyı stresti ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.     2019'da Yapısal Reformların Da Devreye Girmesi Gerekir   Bu noktada, ne sorunların tek sebebinin, ne de sorunların tek çözümünün ‘para’ olmadığını vurgulayan Keçeci, “2019'da mutlak suretle yapısal reformların da devreye girmesi gerekir. Özellikle KOBİ'lerin birtakım sıkıntıları var. Bu sıkıntıların içeresinde daha önce de sürekli ifade ettiğimiz, KDV alacaklarının ödenmesi, birtakım vadesi gelmiş borçların yapılandırılması, özellikle elektrik ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi, SGK borçlarının ötelenmesi ve yapılandırılması gibi bir takım işletme sorunları var. Bunlarla ilgili olarak da ivedi reformların mutlak suretle devreye alınması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "KOBİ Değer Kredisi"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

"KOBİ Değer Kredisi"nin reel sektör için moral olacağını belirten Keçeci, “Yıllık cirosu 25 milyon liranın altında olan işletmelerimiz, toplam 20 milyar liralık paketten yararlanarak rahat nefes alıp faaliyetlerini sürdürecekler. 6 ay geri ödemesiz ve aylık yüzde 1,54 faiz oranıyla verilecek kredi KOBİ'lerin faaliyetlerini artıracak, bu da bir anlamda ekonominin kan dolaşımını hızlandıracaktır.” dedi.

Eğer Türkiye'deki ekonomiyi harekete geçirmek istiyorsak her şeyden önce KOBİ'leri harekete geçirmek zorundayız diyen Keçeci, “Son zamanlardaki ekonomik şartlardan en çok etkilenen KOBİ dediğimiz kurum ve kuruluşlardır. Bu kuruluşlarımızın gerçekten son zamanlarda inanılmaz bir stres içeresinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Zaten hükümetin de öngörüsü ve görgüsü de bu noktada oluştuğu için bu noktaya parmak bastıklarını düşünüyorum.” dedi.

 

 

KOBİ’lerimizin Çektiği En Önemli Sıkıntılarından Birisi Finansman

 

Keçeci, “Bugün finans kaynaklarının son derece kısıtlı olduğu bir dönemden geçerken, imalat sanayimiz, KOBİ'lerimiz ve ihracatçılarımız için hazırlanan 'KOBİ Değer Kredisi' destek paketi, ekonomimiz için tam bir can suyu olacaktır.

Dolayısıyla bugün baktığımızda; özellikle KOBİ niteliğindeki şirketlerimizin iç piyasadaki durgunluk nedeniyle fazla işlem ve fazla alışveriş yapamadıkları için problemler olduğu muhakkak. 13 bankayı bir araya getirmek suretiyle 20 milyar lira büyüklüğü olan bu paket, yıllık cirosu 25 milyon liranın altındaki işletmelere yönelik olacak. İmalat ve ihracat sektöründe azami 1 milyon lira, diğer sektörlere azami 500 bin lira değerinde kredi desteği sağlanacak. 40 bine yakın işletmeye verilecek bu kredi Türkiye'de önemli bir hareketi tekrar devreye sokacaktır ve önemli bir sıkıntıyı stresti ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

2019'da Yapısal Reformların Da Devreye Girmesi Gerekir

 

Bu noktada, ne sorunların tek sebebinin, ne de sorunların tek çözümünün ‘para’ olmadığını vurgulayan Keçeci, “2019'da mutlak suretle yapısal reformların da devreye girmesi gerekir.

Özellikle KOBİ'lerin birtakım sıkıntıları var. Bu sıkıntıların içeresinde daha önce de sürekli ifade ettiğimiz, KDV alacaklarının ödenmesi, birtakım vadesi gelmiş borçların yapılandırılması, özellikle elektrik ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi, SGK borçlarının ötelenmesi ve yapılandırılması gibi bir takım işletme sorunları var. Bunlarla ilgili olarak da ivedi reformların mutlak suretle devreye alınması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.