Denizli İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 Yılı 1. Olağan Toplantısı Yapıldı

EKONOMİ 30.01.2020 - 17:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 Yılı 1. Olağan Toplantısı Yapıldı

Denizli'nin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2020 Yılı 1. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Hakkı Ünal’ın başkanlığında gerçekleştirildi.    Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  Denizli İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı, Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.    Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR’un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.    Toplantıda, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne sunduğu proje başvurularının değerlendirilerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi hususu da görüşüldü. Bu kapsamda yirmi dört proje İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Kurul onayına sunuldu.    Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen kurs ve programların yapılan denetimi sonrası hazırlanan rapor hakkında Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı tarafından kurul üyelerine bilgi verildi.   Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı; “2019 yılı Faaliyet Raporunun onaylanması", 2019 yılında eğitim planında yer almayan ancak Kurum tarafından açılan kursların eğitim planına dahil edilmesi’’,”2020 yılı Kurs Eğitim Planının onaylanması” ve ‘’İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun organları olan Denetleme ve Yürütme Kurullarının yeniden oluşturulması için Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğüne yetki verilmesi’’ hususlarında Kurul’a teklifte bulundu.  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; Merkezefendi İlçesi Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mevcut Adalet Alanı altında; İnfaz Koruma Dalı’nın açılması, Honaz İlçesinde eğitim vermekte olan Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim görmekte olan 11. sınıf öğrencilerinin uygulama eğitimlerini işletmelerde alması tekliflerini kurul üyelerine sundu.   Tekliflerinin görüşülmesi ile devam eden toplantı, Kurul Üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

Denizli'nin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2020 Yılı 1. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Hakkı Ünal’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

 


Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  Denizli İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı, Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. 

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR’un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. 

 

Toplantıda, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne sunduğu proje başvurularının değerlendirilerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi hususu da görüşüldü. Bu kapsamda yirmi dört proje İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne gönderilmek üzere Kurul onayına sunuldu. 

 

Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen kurs ve programların yapılan denetimi sonrası hazırlanan rapor hakkında Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı tarafından kurul üyelerine bilgi verildi.

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı; “2019 yılı Faaliyet Raporunun onaylanması", 2019 yılında eğitim planında yer almayan ancak Kurum tarafından açılan kursların eğitim planına dahil edilmesi’’,”2020 yılı Kurs Eğitim Planının onaylanması” ve ‘’İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun organları olan Denetleme ve Yürütme Kurullarının yeniden oluşturulması için Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğüne yetki verilmesi’’ hususlarında Kurul’a teklifte bulundu. 


İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; Merkezefendi İlçesi Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mevcut Adalet Alanı altında; İnfaz Koruma Dalı’nın açılması, Honaz İlçesinde eğitim vermekte olan Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim görmekte olan 11. sınıf öğrencilerinin uygulama eğitimlerini işletmelerde alması tekliflerini kurul üyelerine sundu.

 

Tekliflerinin görüşülmesi ile devam eden toplantı, Kurul Üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.