Denizli İl Jandarma Trafik Eş Zamanlı Trafik Kontrolleri Yapıyor

ASAYİŞ 18.12.2018 - 11:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli İl Jandarma Trafik Eş Zamanlı Trafik Kontrolleri Yapıyor

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri tarafından ağır yük taşıyan araçlar il genelinde eş zamanlı olarak kontrol ediliyor. Ülkemizdeki yük taşımacılığının 90'ının karayolu ile yapıldığını ve bu tür araçların ölümlü kazalara karşılaşma oranının 27,8 olduğunu belirten yetkililer bu araçların yapılan kontrollerinde; Tartım sonucunda azami yüklü ağırlıklarının üzerinde (tonajlı olarak) yük taşıyıp taşımadıklarını, gabari dışı yük yüklenip yüklenmediğini, Bir kaza anında, diğer araçların bu tür araçların altına girmesini engelleyecek olan arka ve yan koruma çerçevelerinin  bulunup bulunmadığını, koruma çerçevelerinin standartlara uygun olup olmadığını, Özellikle geceleyin görünürlüğü artırıcı ECE R 70'e uygun olması gereken arka işaret levhalarını, Kış lastiği bulunup bulunmadığını, lastik dişlerinin derinliğini ve diğer hususları denetliyor. 13.12.2018 gününden itibaren yapılan denetimlerde 15'i tonajlı olarak yük taşıyan olmak üzere toplam 107 araç hakkında 90.065 TL idari para cezası tatbik edilerek, 37 araç trafikten men edildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri tarafından ağır yük taşıyan araçlar il genelinde eş zamanlı olarak kontrol ediliyor.

Ülkemizdeki yük taşımacılığının 90'ının karayolu ile yapıldığını ve bu tür araçların ölümlü kazalara karşılaşma oranının 27,8 olduğunu belirten yetkililer bu araçların yapılan kontrollerinde;

Tartım sonucunda azami yüklü ağırlıklarının üzerinde (tonajlı olarak) yük taşıyıp taşımadıklarını, gabari dışı yük yüklenip yüklenmediğini,

Bir kaza anında, diğer araçların bu tür araçların altına girmesini engelleyecek olan arka ve yan koruma çerçevelerinin  bulunup bulunmadığını, koruma çerçevelerinin standartlara uygun olup olmadığını,

Özellikle geceleyin görünürlüğü artırıcı ECE R 70'e uygun olması gereken arka işaret levhalarını,

Kış lastiği bulunup bulunmadığını, lastik dişlerinin derinliğini ve diğer hususları denetliyor.

13.12.2018 gününden itibaren yapılan denetimlerde 15'i tonajlı olarak yük taşıyan olmak üzere toplam 107 araç hakkında 90.065 TL idari para cezası tatbik edilerek, 37 araç trafikten men edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.