Denizli İl Seçim Koordinasyon Merkezi Tedbir Alacak

DENİZLİ 11.01.2019 - 12:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli İl Seçim Koordinasyon Merkezi Tedbir Alacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan seçim güvenliği genelgesi kapsamında illerde Seçim Koordinasyon Merkezleri kuruldu.   Terör örgütlerinin seçmeni baskı altına alma ve etnik kimlik üzerinden provokatif davranış girişimlerine karşı gerekli tedbirler alınacak. Sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlara anında müdahale edilerek seçim sonuçlarını manipüle etme girişimlerine karşı tedbir alınacak.   "SEÇİM KOORDİNASYONU KOMİSYONU" OLUŞTURULDU   Genelgeye göre, İçişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında, Bakanlık merkezinde, ülke çapında seçimle ilgili her türlü tedbiri gözden geçirmek, gelişmelerin anlık olarak takibini yapmak ve il valileri ile sürekli iletişim halinde bulunmak üzere, "Seçim Koordinasyon Komisyonu" oluşturuldu. İllerde ise il düzeyinde seçimlerin güven ve huzur içerisinde geçirilmesi ve koordinasyonun sağlanması amacıyla 'İl Seçim Koordinasyon Merkezleri' kuruldu.   SEÇİMLERE İLİŞKİN OLAYLAR BAKANLIĞIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE AKTARILACAK   Ayrıca, Bakanlık merkezinde ve tüm illerde 7/24 esasına göre faaliyet gösteren Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), seçimlere ilişkin meydana gelen tüm olayların takibini yaparak Merkeze ulaşan bilgileri İçişleri Bakanlığı üst düzey yöneticilerine anlık olarak aktaracak.   SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ BÖLGE TOPLANTILARI YAPILACAK   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında, seçim güvenliğine ilişkin alınan ve alınacak tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi amacıyla; il valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve var olan illerde sahil güvenlik komutanlarının katılımlarıyla seçim güvenliğine ilişkin bölge toplantıları yapılacak. Valiler, illerinde güvenlik birim amirleri ve lüzum görülecek diğer yetkililerin katılımıyla seçim güvenliği toplantıları yapacak ve seçim sürecinde alınacak tedbirleri kapsayacak şekilde İl Seçim Güvenlik Planları hazırlayacak.   TÜM KOLLUK BİRİMLERİNİN KOORDİNASYON İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARI SAĞLANACAK   Seçim güvenliğine yönelik planların uygulanmasında ve tedbirlerin alınmasında görev yapacak yeterli sayıda emniyet, jandarma, sahil güvenlik personelinin, güvenlik korucuları ve gönüllü güvenlik korucularının görevlendirilmeleri yapılmış/yapılacak olup tüm kolluk birimlerinin tam bir iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları sağlanacak. Terör örgütü ve uzantılarının seçmen iradesini baskıyla etkilemeye yönelik girişimlerine müsaade edilmeyecek. Siyasi parti temsilcilerinin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan, ilgili mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmaları yapmalarını sağlayacak tedbirler alınacak.   HUZUR ORTAMINI BOZMAYA AMAÇLAYANLARA KARŞI TEDBİRLER ALINACAK   Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında huzur ortamını bozmayı amaçlayan kişi ve grupların faaliyetlerinin önlenmesi, seçim sonuçları üzerinden yaşanacak tartışmaların asayiş ve güvenlik sorununa dönüşmemesi için gerekli olan tüm tedbirler alınacak.    

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan seçim güvenliği genelgesi kapsamında illerde Seçim Koordinasyon Merkezleri kuruldu.

 

Terör örgütlerinin seçmeni baskı altına alma ve etnik kimlik üzerinden provokatif davranış girişimlerine karşı gerekli tedbirler alınacak. Sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlara anında müdahale edilerek seçim sonuçlarını manipüle etme girişimlerine karşı tedbir alınacak.

 

"SEÇİM KOORDİNASYONU KOMİSYONU" OLUŞTURULDU

 

Genelgeye göre, İçişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında, Bakanlık merkezinde, ülke çapında seçimle ilgili her türlü tedbiri gözden geçirmek, gelişmelerin anlık olarak takibini yapmak ve il valileri ile sürekli iletişim halinde bulunmak üzere, "Seçim Koordinasyon Komisyonu" oluşturuldu. İllerde ise il düzeyinde seçimlerin güven ve huzur içerisinde geçirilmesi ve koordinasyonun sağlanması amacıyla 'İl Seçim Koordinasyon Merkezleri' kuruldu.

 

SEÇİMLERE İLİŞKİN OLAYLAR BAKANLIĞIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE AKTARILACAK

 

Ayrıca, Bakanlık merkezinde ve tüm illerde 7/24 esasına göre faaliyet gösteren Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), seçimlere ilişkin meydana gelen tüm olayların takibini yaparak Merkeze ulaşan bilgileri İçişleri Bakanlığı üst düzey yöneticilerine anlık olarak aktaracak.

 

SEÇİM GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ BÖLGE TOPLANTILARI YAPILACAK

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında, seçim güvenliğine ilişkin alınan ve alınacak tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi amacıyla; il valileri, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve var olan illerde sahil güvenlik komutanlarının katılımlarıyla seçim güvenliğine ilişkin bölge toplantıları yapılacak.

Valiler, illerinde güvenlik birim amirleri ve lüzum görülecek diğer yetkililerin katılımıyla seçim güvenliği toplantıları yapacak ve seçim sürecinde alınacak tedbirleri kapsayacak şekilde İl Seçim Güvenlik Planları hazırlayacak.

 

TÜM KOLLUK BİRİMLERİNİN KOORDİNASYON İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARI SAĞLANACAK

 

Seçim güvenliğine yönelik planların uygulanmasında ve tedbirlerin alınmasında görev yapacak yeterli sayıda emniyet, jandarma, sahil güvenlik personelinin, güvenlik korucuları ve gönüllü güvenlik korucularının görevlendirilmeleri yapılmış/yapılacak olup tüm kolluk birimlerinin tam bir iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları sağlanacak.

Terör örgütü ve uzantılarının seçmen iradesini baskıyla etkilemeye yönelik girişimlerine müsaade edilmeyecek. Siyasi parti temsilcilerinin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan, ilgili mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmaları yapmalarını sağlayacak tedbirler alınacak.

 

HUZUR ORTAMINI BOZMAYA AMAÇLAYANLARA KARŞI TEDBİRLER ALINACAK

 

Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında huzur ortamını bozmayı amaçlayan kişi ve grupların faaliyetlerinin önlenmesi, seçim sonuçları üzerinden yaşanacak tartışmaların asayiş ve güvenlik sorununa dönüşmemesi için gerekli olan tüm tedbirler alınacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.