Denizli Lavantanın Başkenti Olacak

EĞİTİM 29.11.2019 - 11:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Lavantanın Başkenti Olacak

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı ürettiği kekiği ile ünlü Gözler Mahallesi lavanta üretiminde de merkez olacak.   Eko turizme kazandırılacak lavanta tarlalarının kurumu için 1 Aralık Pazar günü mahallede fidan dikim töreni düzenlenecek. Mahallede yaşayan 15 çiftçiye ait yaklaşık 200 dönüm arazide binlerce lavanta fidanı toprakla buluşturulacak. Gözler Lavanta Bahçeleri sözcüsü Hüseyin Akkaya, mahalleyi lavanta üretimiyle birlikte eko turizme de açacaklarını söyledi. Geçen aylarda Isparta’da bulunan lavanta tarlalarına gezi düzenlediklerini hatırlatan Akkaya, “Isparta da bulunan lavanta tarlalarına her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bizde dikeceğimiz lavanta fidanlarıyla birlikte Gözler Mahallesi’nde ilk etapta 30 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamayı planlıyoruz. Lavanta fidanlarımız her yıl büyüdükçe, lavanta tarlalarına görmeye gelenlerin sayısı da artacaktır. Yaz turizmi, kış turizmi, kültür turizmi, av turizmi, sağlık turizmi ve doğa turizmi yapılan Denizli’de eko turizmi de canlandıracağız. Lavanta, kozmetikten, temizlik sektörüne, sağlıktan sanayiye geniş bir platformda kullanılıyor. Pazar günü saat 14.00-15.00 arasında gerçekleşecek dikim törenine herkesi davet ediyoruz” dedi.  

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı ürettiği kekiği ile ünlü Gözler Mahallesi lavanta üretiminde de merkez olacak.

 

Eko turizme kazandırılacak lavanta tarlalarının kurumu için 1 Aralık Pazar günü mahallede fidan dikim töreni düzenlenecek. Mahallede yaşayan 15 çiftçiye ait yaklaşık 200 dönüm arazide binlerce lavanta fidanı toprakla buluşturulacak. Gözler Lavanta Bahçeleri sözcüsü Hüseyin Akkaya, mahalleyi lavanta üretimiyle birlikte eko turizme de açacaklarını söyledi. Geçen aylarda Isparta’da bulunan lavanta tarlalarına gezi düzenlediklerini hatırlatan Akkaya, “Isparta da bulunan lavanta tarlalarına her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bizde dikeceğimiz lavanta fidanlarıyla birlikte Gözler Mahallesi’nde ilk etapta 30 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamayı planlıyoruz. Lavanta fidanlarımız her yıl büyüdükçe, lavanta tarlalarına görmeye gelenlerin sayısı da artacaktır. Yaz turizmi, kış turizmi, kültür turizmi, av turizmi, sağlık turizmi ve doğa turizmi yapılan Denizli’de eko turizmi de canlandıracağız. Lavanta, kozmetikten, temizlik sektörüne, sağlıktan sanayiye geniş bir platformda kullanılıyor. Pazar günü saat 14.00-15.00 arasında gerçekleşecek dikim törenine herkesi davet ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.