Denizli'nin değerlerinden birini daha kaybettik

DENİZLİ 19.01.2019 - 17:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'nin değerlerinden birini daha kaybettik

Denizli'nin Çameli İlçesinde UNESCO’nun 'Yaşayan İnsan Hazinesi’ listesinde yer alan üç telli bağlama ustası Hayri Dev'in kardeşi Musa Dev hayatını kaybetti.   Denizli'nin Çameli İlçesinde 'Yaşayan İnsan Hazinesi’ listesinde yer alan Hayri Dev geçtiğimiz sene 18 Temmuz 2018'de hayatını kaybetmişti. 18 Ocak 2019'da ise kardeşi olan Musa Dev hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı 77 yaşında hayatını kaybeden Musa Dev’in ölümü sevenlerini yasa boğdu. Abisi gibi o da cura ve zurna çalarak köy düğünlerinin neşesi olmuştu. Musa Dev, dün saat 11.00’da mahalle camiinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Gökçeyaka mezarlığına defnedildi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Onun, 0 muhteşem kaşık oyunlarını çok özleyeceğiz. Mekanın cennet olsun , Allah rahmet eylesin” dedi.  

Denizli'nin Çameli İlçesinde UNESCO’nun 'Yaşayan İnsan Hazinesi’ listesinde yer alan üç telli bağlama ustası Hayri Dev'in kardeşi Musa Dev hayatını kaybetti.

 

Denizli'nin Çameli İlçesinde 'Yaşayan İnsan Hazinesi’ listesinde yer alan Hayri Dev geçtiğimiz sene 18 Temmuz 2018'de hayatını kaybetmişti. 18 Ocak 2019'da ise kardeşi olan Musa Dev hayatını kaybetti.

Yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı 77 yaşında hayatını kaybeden Musa Dev’in ölümü sevenlerini yasa boğdu. Abisi gibi o da cura ve zurna çalarak köy düğünlerinin neşesi olmuştu. Musa Dev, dün saat 11.00’da mahalle camiinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Gökçeyaka mezarlığına defnedildi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Onun, 0 muhteşem kaşık oyunlarını çok özleyeceğiz. Mekanın cennet olsun , Allah rahmet eylesin” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.