Denizli'nin Yabancı Öğrencileri Antik Çağ'a Yolculuk Yaptı

KÜLTÜR 18.02.2019 - 14:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'nin Yabancı Öğrencileri Antik Çağ'a Yolculuk Yaptı

Denizli Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (PADAM) eğitim gören yabancı öğrencileri renkli bir hafta sonu geçirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia antik kentini gezen öğrenciler Antik Çağ’a yolculuk yaptı.   UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve Türkiye’nin en büyük kurumsal kazı alanı olma özelliğini taşıyan Laodikeia antik kenti hafta sonu PADAM’da eğitim gören yabancı öğrencileri ağırladı.      Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia’yı gezen öğrencilere Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek eşlik etti. Bir turizm destinasyon merkezi olan antik kentte sürdürülen kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını da yerinde gören öğrenciler Laodikeia’nın tarihini Şimşek’ten dinledi.     Laodikeia’nın Antik Çağ’da Anadolu’nun önemli ticaret, sanat ve spor merkezlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Celal Şimşek, özellikle İncil’de adı geçen yedi kiliseden birinin burada yer almasıyla şehrin inanç turizmi yönüyle de öne çıktığını kaydetti. Antik kentteki kilise, tapınak, ticaret merkezleri ve tiyatroları gezen öğrenciler Laodikeia’ya hayran kaldı.   KABARTMALI HOROZ İLGİ ODAĞI OLDU   Kuzey Kutsal Agorası’nın batı giriş kapısındaki sütunlu galeride mermer blokların konsolları arasında yer alan kavga eden iki horoz kabartması ise öğrencilerin ilgi odağı oldu. Denizli’nin simgesi olan Denizli horozunun yansımalarını gören öğrenciler fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdi. Horozun Antik Çağ’da da sevildiğini kaydeden Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, dövüş yapan horozlara “gladyatör horozlar” denildiğini ifade etti. Kazı çalışmalarında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın kendilerine büyük destek sağladığını belirten Şimşek, “Tarihin gün yüzüne çıkarılmasında bizlerin olduğu kadar Hocamızın da çok önemli katkıları var. Bilimsel araştırma projeleri kapsamında bizlere büyük destek sağlayan Rektörümüze teşekkür ediyorum.” dedi.     ÖĞRENCİLERİMİZİ KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ   Öğrencilerin heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “Üniversitemizde eğitim gören ve bir kültür elçisi olarak gördüğümüz yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimizi Denizlimizin kültürel zenginliklerinden biri olan Laodikeia’da misafir ettik.Öğrencilerimiz burada hem arkeoloji çalışmalarını hem de tarihi yerinde gördüler.Biz üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin hem Denizli hem de Üniversitemiz hakkında olumlu izlenimler edinmesi ve güzel anılar biriktirmesi doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çünkü öğrencilerimizin Denizli ve Üniversitemizle kuracakları gönül köprülerinin hem uluslararası alanda tanıtımımıza hem de yurt dışından daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğimize katkısı olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu. Gezi sonrasında öğrenciler Rektör Hüseyin Bağ ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.  

Denizli Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (PADAM) eğitim gören yabancı öğrencileri renkli bir hafta sonu geçirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia antik kentini gezen öğrenciler Antik Çağ’a yolculuk yaptı.

 

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve Türkiye’nin en büyük kurumsal kazı alanı olma özelliğini taşıyan Laodikeia antik kenti hafta sonu PADAM’da eğitim gören yabancı öğrencileri ağırladı. 

 

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Laodikeia’yı gezen öğrencilere Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek eşlik etti. Bir turizm destinasyon merkezi olan antik kentte sürdürülen kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını da yerinde gören öğrenciler Laodikeia’nın tarihini Şimşek’ten dinledi.

 

 

Laodikeia’nın Antik Çağ’da Anadolu’nun önemli ticaret, sanat ve spor merkezlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Celal Şimşek, özellikle İncil’de adı geçen yedi kiliseden birinin burada yer almasıyla şehrin inanç turizmi yönüyle de öne çıktığını kaydetti. Antik kentteki kilise, tapınak, ticaret merkezleri ve tiyatroları gezen öğrenciler Laodikeia’ya hayran kaldı.

 

KABARTMALI HOROZ İLGİ ODAĞI OLDU

 

Kuzey Kutsal Agorası’nın batı giriş kapısındaki sütunlu galeride mermer blokların konsolları arasında yer alan kavga eden iki horoz kabartması ise öğrencilerin ilgi odağı oldu. Denizli’nin simgesi olan Denizli horozunun yansımalarını gören öğrenciler fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdi. Horozun Antik Çağ’da da sevildiğini kaydeden Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, dövüş yapan horozlara “gladyatör horozlar” denildiğini ifade etti.

Kazı çalışmalarında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın kendilerine büyük destek sağladığını belirten Şimşek, “Tarihin gün yüzüne çıkarılmasında bizlerin olduğu kadar Hocamızın da çok önemli katkıları var. Bilimsel araştırma projeleri kapsamında bizlere büyük destek sağlayan Rektörümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ

 

Öğrencilerin heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, “Üniversitemizde eğitim gören ve bir kültür elçisi olarak gördüğümüz yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimizi Denizlimizin kültürel zenginliklerinden biri olan Laodikeia’da misafir ettik.Öğrencilerimiz burada hem arkeoloji çalışmalarını hem de tarihi yerinde gördüler.Biz üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin hem Denizli hem de Üniversitemiz hakkında olumlu izlenimler edinmesi ve güzel anılar biriktirmesi doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çünkü öğrencilerimizin Denizli ve Üniversitemizle kuracakları gönül köprülerinin hem uluslararası alanda tanıtımımıza hem de yurt dışından daha fazla öğrenci tarafından tercih edileceğimize katkısı olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Gezi sonrasında öğrenciler Rektör Hüseyin Bağ ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.