Denizli Pamukkale Adayı Divarcı kadın işçilerden projelerine tam destek

SİYASET 19.03.2019 - 13:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Pamukkale Adayı Divarcı kadın işçilerden projelerine tam destek

Denizli'de Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli fabrikalarda kadın işçilerle bir araya gelen Ahmet Divarcı, çalışan kadınlara yönelik projelerini anlattı.     Divarcı’nın projeleri emekçi kadınlardan tam not aldı. Kadınlar bu projelerin hayata geçmesi için Divarcı’ya destek vereceklerini söylediler. Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, “Kadın Emekçilerimiz gerçekleştireceğimiz projelerimiz çocuklarını bırakacakları kreşlerimiz ile gözleri arkada kalmadan işlerine gidip gönül rahatlığı ile çalışabilecekler” dedi.  Seçim çalışmalarını gece-gündüz aralıksız sürdüren Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkanı Ahmet Divarcı’nınson ziyaretleri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tekstil fabrikaları oldu. Fabrika çalışanlarının büyük çoğunluğunun Pamukkale Belediye sınırları içerisinde oturduğunu hatırlatan Ahmet Divarcı, özellikle çalışan kadınlara yönelik bir dizi projeler hazırladıklarını söyledi. Fabrikalarda kadın çalışanlarla bir araya gelen Divarcı, “Belediye başkanlığı görevine geldiğimizde öncelikli projelerimiz kadınlarımız olacak. Kadınlarımızı iş dünyasına kazandırıp ev ekonomisine katkı koymalarını sağlamak istiyoruz. Bu yüzden önceliğimiz kadınlarımızın önündeki engelleri kaldırmak olacak.” Dedi.     “İLK İCRAATIMIZ KREŞLER OLACAK” Evde çocuk bakmak zorunda olduğu için çalışamayan kadınların iş hayatına karışması ve ev ekonomisine katkı sağlamaları için kısa sürede hayata geçirecekleri projelerden ilkinin 7/24 ücretsiz kreş ve etüt merkezleri olacağını kaydeden Divarcı, “Evdeki sofrayı, evdeki somunu ve kadınlarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek projeler sunmalıyız. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza bakmakla yükümlü olan kadınlarımızı evlerinden çıkartmalıyız. Hem çocuklarımızın daha iyi eğitim alması hem de kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması için 7/24 ücretsiz kreş projemizi kısa sürede hayata geçireceğiz. Kreş projemizi bina yapmakla zaman kaybederek değil, mahallelerde kiralayacağımız binalarla çok kısa sürede hizmete sokacağız.” dedi.     “HEM İSTİHDAM HEM DAHA İYİ BİR GELECEK” CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, ücretsiz kreş projesi ile aynı zamanda istihdam yaratacaklarını söyledi. Açılacak kreşlerde atanamayan öğretmenler ve o mahallelerde iş bulamayan ancak çalışmak isteyen vatandaşlara öncelik tanınacağına vurguladı. Divarcı, “Fırsat eşitliğini geri getireceğiz. İstiklal, İncilipınar, Kınıklı ve Mehmetçik nasıl Pamukkale İlçesinin bir mahallesi ise, Aktepe, Akhan, Kayıhan ve Anafartalar’da bir mahallesi. Bu yüzden bu mahallelerimizde yaşayan insanlarımıza da eşit mesafede olmak zorundayız. Bu bölgelerde açacağımız ücretsiz kreşlerde çalışacak olan öğretmen, bakıcı, hizmetli ve güvenlik görevlisi gibi çalışan ihtiyaçlarımız için yine o bölgelerde yaşayan insanlarımızaöncelik tanınacak. Bu sayede bir nebzede olsa işsizliğin önüne geçmiş olacağız.” Dedi.  

Denizli'de Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli fabrikalarda kadın işçilerle bir araya gelen Ahmet Divarcı, çalışan kadınlara yönelik projelerini anlattı.

 

 

Divarcı’nın projeleri emekçi kadınlardan tam not aldı. Kadınlar bu projelerin hayata geçmesi için Divarcı’ya destek vereceklerini söylediler.

Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, “Kadın Emekçilerimiz gerçekleştireceğimiz projelerimiz çocuklarını bırakacakları kreşlerimiz ile gözleri arkada kalmadan işlerine gidip gönül rahatlığı ile çalışabilecekler” dedi.  Seçim çalışmalarını gece-gündüz aralıksız sürdüren Millet İttifakı Pamukkale Belediye Başkanı Ahmet Divarcı’nınson ziyaretleri Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tekstil fabrikaları oldu. Fabrika çalışanlarının büyük çoğunluğunun Pamukkale Belediye sınırları içerisinde oturduğunu hatırlatan Ahmet Divarcı, özellikle çalışan kadınlara yönelik bir dizi projeler hazırladıklarını söyledi. Fabrikalarda kadın çalışanlarla bir araya gelen Divarcı, “Belediye başkanlığı görevine geldiğimizde öncelikli projelerimiz kadınlarımız olacak. Kadınlarımızı iş dünyasına kazandırıp ev ekonomisine katkı koymalarını sağlamak istiyoruz. Bu yüzden önceliğimiz kadınlarımızın önündeki engelleri kaldırmak olacak.” Dedi.

 

 

“İLK İCRAATIMIZ KREŞLER OLACAK”

Evde çocuk bakmak zorunda olduğu için çalışamayan kadınların iş hayatına karışması ve ev ekonomisine katkı sağlamaları için kısa sürede hayata geçirecekleri projelerden ilkinin 7/24 ücretsiz kreş ve etüt merkezleri olacağını kaydeden Divarcı, “Evdeki sofrayı, evdeki somunu ve kadınlarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek projeler sunmalıyız. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza bakmakla yükümlü olan kadınlarımızı evlerinden çıkartmalıyız. Hem çocuklarımızın daha iyi eğitim alması hem de kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması için 7/24 ücretsiz kreş projemizi kısa sürede hayata geçireceğiz. Kreş projemizi bina yapmakla zaman kaybederek değil, mahallelerde kiralayacağımız binalarla çok kısa sürede hizmete sokacağız.” dedi.

 

 

“HEM İSTİHDAM HEM DAHA İYİ BİR GELECEK”

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, ücretsiz kreş projesi ile aynı zamanda istihdam yaratacaklarını söyledi. Açılacak kreşlerde atanamayan öğretmenler ve o mahallelerde iş bulamayan ancak çalışmak isteyen vatandaşlara öncelik tanınacağına vurguladı. Divarcı, “Fırsat eşitliğini geri getireceğiz. İstiklal, İncilipınar, Kınıklı ve Mehmetçik nasıl Pamukkale İlçesinin bir mahallesi ise, Aktepe, Akhan, Kayıhan ve Anafartalar’da bir mahallesi. Bu yüzden bu mahallelerimizde yaşayan insanlarımıza da eşit mesafede olmak zorundayız. Bu bölgelerde açacağımız ücretsiz kreşlerde çalışacak olan öğretmen, bakıcı, hizmetli ve güvenlik görevlisi gibi çalışan ihtiyaçlarımız için yine o bölgelerde yaşayan insanlarımızaöncelik tanınacak. Bu sayede bir nebzede olsa işsizliğin önüne geçmiş olacağız.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.