Denizli PAÜ Hastanesi Prof. Doktor Turgut el hijyenine dikkat çekti

SAĞLIK 08.05.2019 - 14:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli PAÜ Hastanesi Prof. Doktor Turgut el hijyenine dikkat çekti

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir.     Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut el hijyeni günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. El yıkamak kişisel hijyen açısından büyük önem taşır. Hayatımızın her anında kullandığımız ellerimizin bakterilerin en fazla barındığı yerlerdir. Bu durum enfeksiyon bulaşma riskini arttırmaktadır.     Prof. Dr. Hüseyin Turgut konuşmalarında şu şekilde belirti; “Ellerimizin temizliğine dikkat ederek sadece kendimizi değil, aynı zamanda toplumu da korumuş oluruz. El hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı ve el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmeyi, dolayısı ile hastane enfeksiyonlarını engellemeyi amaçlamaktadır.” konuşmalarının devamın ise şöyle devam etti.     Prof. Dr. Hüseyin Turgut bu kapsamda; “el yıkama, antiseptikle el yıkama, antiseptikle el ovalama veya cerrahi el antisepsisini ifade etmek için kullanılan genel bir kavramdır. Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallarda birisi el hijyenidir. Bu bağlamda günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca el yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından bizleri her daim korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Bu bakımdan gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” diye belirtti.       "Kirli olduğunu htiğin her an mutlaka suya ve sabuna dokunmak lazım." Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde, hastalıklardan korunmada ve antibiyotiklere direnç gelişmesinin önlenmesinde en önemli basamak “el hijyeni” uygulaması olmalıdır. "Kirli olduğunu htiğin her an mutlaka suya ve sabuna dokunmak lazım"     "Temiz Bakım Güvenli Bakımdır" Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesi için çalışmalarımızda ilk öncelik ve en önemli bir parametresi  "el hijyeni uyumunun arttırılması" olmalıdır.  

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayıs 2005 yılında “Dünya El Hijyeni Günü olarak kabul edilmiş ve ‘temiz bakım, güvenli bakımdır’ sloganı ile sağlık çalışanlarının el hijyeni konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir.

 

 

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut el hijyeni günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. El yıkamak kişisel hijyen açısından büyük önem taşır. Hayatımızın her anında kullandığımız ellerimizin bakterilerin en fazla barındığı yerlerdir. Bu durum enfeksiyon bulaşma riskini arttırmaktadır.

 

 

Prof. Dr. Hüseyin Turgut konuşmalarında şu şekilde belirti; “Ellerimizin temizliğine dikkat ederek sadece kendimizi değil, aynı zamanda toplumu da korumuş oluruz. El hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı ve el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmeyi, dolayısı ile hastane enfeksiyonlarını engellemeyi amaçlamaktadır.” konuşmalarının devamın ise şöyle devam etti.

 

 

Prof. Dr. Hüseyin Turgut bu kapsamda; “el yıkama, antiseptikle el yıkama, antiseptikle el ovalama veya cerrahi el antisepsisini ifade etmek için kullanılan genel bir kavramdır. Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallarda birisi el hijyenidir. Bu bağlamda günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca el yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından bizleri her daim korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Bu bakımdan gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” diye belirtti.

 

 

 

"Kirli olduğunu htiğin her an mutlaka suya ve sabuna dokunmak lazım."

Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde, hastalıklardan korunmada ve antibiyotiklere direnç gelişmesinin önlenmesinde en önemli basamak “el hijyeni” uygulaması olmalıdır. "Kirli olduğunu htiğin her an mutlaka suya ve sabuna dokunmak lazım"

 

 

"Temiz Bakım Güvenli Bakımdır"

Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesi için çalışmalarımızda ilk öncelik ve en önemli bir parametresi  "el hijyeni uyumunun arttırılması" olmalıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.