Denizli Sağlık Müdürlüğü, “Koronavirüs taraması başladı”

SAĞLIK 16.06.2020 - 08:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Sağlık Müdürlüğü, “Koronavirüs taraması başladı”

Denizli Sağlık Müdürlüğü, yaptığı duyuruda Covid-19 enfeksiyonunun bağışıklık oranının tespit edilmesi amaçlanan testlerin başladığını duyurdu. Rast gele belirlenen adreslerde yapılacak testlerin her haneden 1 kişiye uygulanması yeterli olacağı belirtildi.   Yapılan duyuruda; Türkiye‘de Covid-19 enfeksiyonunun bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan ve ülke genelinde yaklaşık 153 bin 577 kişiye ulaşılması planlanan koronavirüs taraması Denizli’de de başlatıldı. Bu kapsamda; Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz ekipleri tarafından Türkiye İstatistik Kurumunca rastgele belirlenmiş adreslere gidilerek testler gerçekleştirilecek.   Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ortaklığında 81 il’de başlatılan, Türkiye‘de ülke ve il düzeyinde Covid-19 enfeksiyonunun bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan ‘Covid19 Hastalığı Bağışıklık Oranı Tespitine Yönelik Toplum Tarama’ çalışması bugün Denizli’de de başladı. Çalışma kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğümüz sağlık ekipleri tarafından TÜİK’in İl merkezi ve İlçelerde rastgele belirlediği adreslere gidilerek, kişilerin rızası alınarak her haneden bir kişiye olmak üzere vatandaşlara önce anket daha sonra kan örneği ve boğaz-burun sürüntüsü olacak şekilde 2 adet test yapılacak.     Vatandaşlarımızı Covid-19 Taramasında Gönüllü Olmaya Davet Ediyoruz Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, bu araştırmanın amacının; Türkiye ve Denizli’de geçirilmiş hastalık düzeyini saptamak olduğunu belirterek açıklamada bulundu: “Bakanlığımız Türkiye’de ülke ve il düzeyinde hastalık prevalansı (görülme sıklığı), geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik hastalık düzeyini saptamak için 81 İlde bir çalışma başlattı. Denizli’de de İl Merkezi ve tüm İlçelerde yapılacak olan tarama çalışmasında belirlenen haneler TÜİK tarafından rastgele seçilmiş olup ayrıca her hane için 2 ikame hane belirlenmiştir. İlimizde toplam bin 309 haneye gidecek çalışma ekiplerimiz; 1 hekim ve 1 sağlık çalışanı şeklinde oluşturulmuştur. Ekiplerde bulunan personeller Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen personel kimlik kartlarını yanlarında bulunduracaklardır. Ulaşılan her haneden çalışma için rastgele 1 kişi seçilip testi kabul eden vatandaşların T.C. kimlik numarası ve iletişim bilgileri alındıktan sonra onam alınması ile hazırlanan anket soruları yöneltilecek, alınan cevaplar, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydedilerek, veriler toplanacaktır. Sonrasında kişiden boğaz-burun sürüntüsü ile kan örneği alınacak olup, sürüntü örneği ile virüs tespiti yapılacak ayrıca alınacak kan örneği ile de test yapılan kişinin hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanacaktır. Vatandaşlarımız test sonuçlarını e-Nabız üzerinden öğrenebileceklerdir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalarının yanında bu süreçte de çalışmaya gönüllü olmaları ve sağlık ekiplerimize destek olmalarıdır” şeklinde konuştu.  

Denizli Sağlık Müdürlüğü, yaptığı duyuruda Covid-19 enfeksiyonunun bağışıklık oranının tespit edilmesi amaçlanan testlerin başladığını duyurdu. Rast gele belirlenen adreslerde yapılacak testlerin her haneden 1 kişiye uygulanması yeterli olacağı belirtildi.

 

Yapılan duyuruda; Türkiye‘de Covid-19 enfeksiyonunun bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan ve ülke genelinde yaklaşık 153 bin 577 kişiye ulaşılması planlanan koronavirüs taraması Denizli’de de başlatıldı. Bu kapsamda; Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz ekipleri tarafından Türkiye İstatistik Kurumunca rastgele belirlenmiş adreslere gidilerek testler gerçekleştirilecek.

 

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ortaklığında 81 il’de başlatılan, Türkiye‘de ülke ve il düzeyinde Covid-19 enfeksiyonunun bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan ‘Covid19 Hastalığı Bağışıklık Oranı Tespitine Yönelik Toplum Tarama’ çalışması bugün Denizli’de de başladı. Çalışma kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğümüz sağlık ekipleri tarafından TÜİK’in İl merkezi ve İlçelerde rastgele belirlediği adreslere gidilerek, kişilerin rızası alınarak her haneden bir kişiye olmak üzere vatandaşlara önce anket daha sonra kan örneği ve boğaz-burun sürüntüsü olacak şekilde 2 adet test yapılacak.

 

 

Vatandaşlarımızı Covid-19 Taramasında Gönüllü Olmaya Davet Ediyoruz


Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, bu araştırmanın amacının; Türkiye ve Denizli’de geçirilmiş hastalık düzeyini saptamak olduğunu belirterek açıklamada bulundu: “Bakanlığımız Türkiye’de ülke ve il düzeyinde hastalık prevalansı (görülme sıklığı), geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik hastalık düzeyini saptamak için 81 İlde bir çalışma başlattı. Denizli’de de İl Merkezi ve tüm İlçelerde yapılacak olan tarama çalışmasında belirlenen haneler TÜİK tarafından rastgele seçilmiş olup ayrıca her hane için 2 ikame hane belirlenmiştir. İlimizde toplam bin 309 haneye gidecek çalışma ekiplerimiz; 1 hekim ve 1 sağlık çalışanı şeklinde oluşturulmuştur. Ekiplerde bulunan personeller Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen personel kimlik kartlarını yanlarında bulunduracaklardır. Ulaşılan her haneden çalışma için rastgele 1 kişi seçilip testi kabul eden vatandaşların T.C. kimlik numarası ve iletişim bilgileri alındıktan sonra onam alınması ile hazırlanan anket soruları yöneltilecek, alınan cevaplar, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydedilerek, veriler toplanacaktır. Sonrasında kişiden boğaz-burun sürüntüsü ile kan örneği alınacak olup, sürüntü örneği ile virüs tespiti yapılacak ayrıca alınacak kan örneği ile de test yapılan kişinin hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanacaktır. Vatandaşlarımız test sonuçlarını e-Nabız üzerinden öğrenebileceklerdir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalarının yanında bu süreçte de çalışmaya gönüllü olmaları ve sağlık ekiplerimize destek olmalarıdır” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.