Denizli TIMSS 2019'a Hazırlanıyor

EĞİTİM 15.02.2019 - 03:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli TIMSS 2019'a Hazırlanıyor

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında, Ölçme Değerlendirme Şube Müdürü Hüseyin Selçin ve Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından katılımcı okulların öğretmen ve müdürlerine TIMSS sınavı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.     Sunumlar eşliğinde; uygulamanın uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülebilmesi için okul yöneticilerinin yapacağı çalışmalar, elektronik altyapının hazırlanmasına ilişkin detaylar, öğretmen ve öğrencilerin moral motivasyonunun sağlanmasına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.   Ayrıca bu okullarda görev yapan fen bilimleri ve matematik öğretmenleriyle TIMSS 2019 uygulamasının değerlendirme çerçevesiyle ilgili detaylar paylaşılarak katılımcılara örnek sorular gösterildi. Sunum 2018 Aralık ayında gerçekleştirilen fen bilimleri ve matematik araştırması raporunun paylaşımıyla sona erdi.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “TIMSS (Trends in International MathematicsandScienceStudy) Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması Türkiye'nin de üyesi olduğu Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) tarafından 4 yıllık döngülerle yapılan TIMSS, 4'üncü ve 8'inci sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen bilimleri derslerinde kazandığı bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik yapılmaktadır. Türkiye bu yıl yaş ortalamasından dolayı 5. ve 8. sınıflarla uygulamaya katılacaktır.   TIMSS, ülkelerdeki söz konusu sınıflardaki öğrencilerin matematik ve fen alanlarındaki başarılarını ölçmek, eğitim ve öğretimin okullarda nasıl gerçekleştiğini, eğitim sisteminin etkinlik ve verimliliğini, ülkelerin eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemek ve değerlendirmek amacıyla düzenleniyor.   Bu amaç doğrultusunda başarı testleri ve çeşitli anketler kullanılarak, öğrencilerin fen ve matematik alanındaki performansları, eğitim sistemleri, öğretim programları, öğrenci özellikleri, öğretmen ve okulların karakteristik özellikleri ile ilgili bilgiler toplanıyor.   TIMSS sınavı ilk kez 2019 Nisan ayında elektronik ortamda uygulanacaktır. Türkiye’den rastgele örneklem seçim yöntemiyle 217 okul belirlenmiştir. Denizli’de Merkezefendi ilçesinden Sevil Kaynak Ortaokulu, Pamukkale ilçesinden Merkez Ortaokulu, Hacı Yılmaz- Emine Urhan İmam Hatip Ortaokulu ve İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu, Serinhisar ilçesinden Yatağan Ortaokulu katılacaktır. 5 okuldan toplamda katılacak öğrenci sayısı 296’dır.  Sınav için okullarımızda hazırlıklar tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında, Ölçme Değerlendirme Şube Müdürü Hüseyin Selçin ve Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından katılımcı okulların öğretmen ve müdürlerine TIMSS sınavı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

 

Sunumlar eşliğinde; uygulamanın uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülebilmesi için okul yöneticilerinin yapacağı çalışmalar, elektronik altyapının hazırlanmasına ilişkin detaylar, öğretmen ve öğrencilerin moral motivasyonunun sağlanmasına yönelik bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

Ayrıca bu okullarda görev yapan fen bilimleri ve matematik öğretmenleriyle TIMSS 2019 uygulamasının değerlendirme çerçevesiyle ilgili detaylar paylaşılarak katılımcılara örnek sorular gösterildi. Sunum 2018 Aralık ayında gerçekleştirilen fen bilimleri ve matematik araştırması raporunun paylaşımıyla sona erdi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “TIMSS (Trends in International MathematicsandScienceStudy) Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması

Türkiye'nin de üyesi olduğu Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) tarafından 4 yıllık döngülerle yapılan TIMSS, 4'üncü ve 8'inci sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen bilimleri derslerinde kazandığı bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik yapılmaktadır. Türkiye bu yıl yaş ortalamasından dolayı 5. ve 8. sınıflarla uygulamaya katılacaktır.

 

TIMSS, ülkelerdeki söz konusu sınıflardaki öğrencilerin matematik ve fen alanlarındaki başarılarını ölçmek, eğitim ve öğretimin okullarda nasıl gerçekleştiğini, eğitim sisteminin etkinlik ve verimliliğini, ülkelerin eğitim sistemleri arasındaki farklılıkları belirlemek ve değerlendirmek amacıyla düzenleniyor.

 

Bu amaç doğrultusunda başarı testleri ve çeşitli anketler kullanılarak, öğrencilerin fen ve matematik alanındaki performansları, eğitim sistemleri, öğretim programları, öğrenci özellikleri, öğretmen ve okulların karakteristik özellikleri ile ilgili bilgiler toplanıyor.

 

TIMSS sınavı ilk kez 2019 Nisan ayında elektronik ortamda uygulanacaktır. Türkiye’den rastgele örneklem seçim yöntemiyle 217 okul belirlenmiştir. Denizli’de Merkezefendi ilçesinden Sevil Kaynak Ortaokulu, Pamukkale ilçesinden Merkez Ortaokulu, Hacı Yılmaz- Emine Urhan İmam Hatip Ortaokulu ve İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu, Serinhisar ilçesinden Yatağan Ortaokulu katılacaktır. 5 okuldan toplamda katılacak öğrenci sayısı 296’dır.  Sınav için okullarımızda hazırlıklar tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.