Denizli Tavas'ta 123 Saat Süren Kursu Başarıyla Tamamladılar

DENİZLİ 09.08.2017 - 14:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Tavas'ta 123 Saat Süren Kursu Başarıyla Tamamladılar

Tavas Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam" sertifika programında 23 kursiyerin katılımıyla 123 saat süren kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Tavas Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  işbirliği ile "Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam" sertifika programında  23 kursiyerin katılımıyla 123 saat süren  kursu başarıyla tamamlayan  kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi. Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı kapsamında Tavas Belediyesi'nin ilçemize kazandırdığı Şehit Polis Bekir Matrak Parkı'nda düzenlenen İşaret Dili Konuşan Eller sertifika programına Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli  Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Ömer  Fışkın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, İlçe Gençlik Spor Müdürü Serdar Eren,  Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Barış Turgutoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Sertifika töreninde konuşma yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam kursu herhangi bir engeli olmayan bireylerin işitme engeli olan bireylerle rahat iletişim kurabilmesi açısından çok önem arz eden bir kurs. Allah'ın takdiri olarak tahakkuk eden işitme önemli bir durum. Tabiatta o kadar çok ses var ama duyamıyorsunuz. İşitme engelli kardeşlerimizle işaret dili sayesinde şiiri, duyguyu, kahramanlığı, ezgiyi, türküyü anlatmak çok önemli. Aramızdaki tek engel ses. Bu engeli kaldırmanın ve iletişim kurabilmenin yolu ise işaret dili. Peygamber'imizin hadisinde dediği gibi , "Beşikten mezara ilim" Öğrenmenin yaşı, zamanı, mekanı yok. Herkesi Halk Eğitim Müdürlüğümüzün açtığı kurslara davet ediyoruz. Bu kurslar sayesinde eğitimli, bilgili, kültürlü bireyler yetişmesiyle birlikte hayatımızın her alanına kalite, yenilik, değişim ve dönüşüm sirayet eder" dedi.     "Hayat Boyu Öğrenme" kapsamında düzenlenen kurslarda Halk Eğitim Müdürlüğü'müzün büyük gayretlerini görüyorum diyen Başkan Akyol, "Bu gayretlerinden dolayı kendilerini tek tek tebrik ediyorum" dedi. Şarkı ve şiirlerin işaret diliyle söylendiği törenin ardından, işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tarafından verildi.
Tavas Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile "Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam" sertifika programında 23 kursiyerin katılımıyla 123 saat süren kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.


Tavas Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  işbirliği ile "Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam" sertifika programında  23 kursiyerin katılımıyla 123 saat süren  kursu başarıyla tamamlayan  kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.


Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı kapsamında Tavas Belediyesi'nin ilçemize kazandırdığı Şehit Polis Bekir Matrak Parkı'nda düzenlenen İşaret Dili Konuşan Eller sertifika programına Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli  Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Ömer  Fışkın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, İlçe Gençlik Spor Müdürü Serdar Eren,  Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Barış Turgutoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.


Sertifika töreninde konuşma yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam kursu herhangi bir engeli olmayan bireylerin işitme engeli olan bireylerle rahat iletişim kurabilmesi açısından çok önem arz eden bir kurs. Allah'ın takdiri olarak tahakkuk eden işitme önemli bir durum. Tabiatta o kadar çok ses var ama duyamıyorsunuz. İşitme engelli kardeşlerimizle işaret dili sayesinde şiiri, duyguyu, kahramanlığı, ezgiyi, türküyü anlatmak çok önemli. Aramızdaki tek engel ses. Bu engeli kaldırmanın ve iletişim kurabilmenin yolu ise işaret dili. Peygamber'imizin hadisinde dediği gibi , "Beşikten mezara ilim" Öğrenmenin yaşı, zamanı, mekanı yok. Herkesi Halk Eğitim Müdürlüğümüzün açtığı kurslara davet ediyoruz. Bu kurslar sayesinde eğitimli, bilgili, kültürlü bireyler yetişmesiyle birlikte hayatımızın her alanına kalite, yenilik, değişim ve dönüşüm sirayet eder" dedi.

 

 


"Hayat Boyu Öğrenme" kapsamında düzenlenen kurslarda Halk Eğitim Müdürlüğü'müzün büyük gayretlerini görüyorum diyen Başkan Akyol, "Bu gayretlerinden dolayı kendilerini tek tek tebrik ediyorum" dedi.
Şarkı ve şiirlerin işaret diliyle söylendiği törenin ardından, işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tarafından verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.