Denizli Turizmine Detab İle Yön Verilecek

TURİZM 13.10.2016 - 08:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Turizmine Detab İle Yön Verilecek

denizli haber / denizli 20 haber / Denizli Turizmine Detab İle Yön Verilecek

Denizli’de turizm çalışmaları artık yeni bir vizyonla yoluna devam edecek. Yenilik hakkında açıklamalarda bulunan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli turizminde altyapıyı destekleyecek olan ‘Denizli Turizm Altyapı Birliği (DETAB)’ı yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.     Birlikte, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve turizm potansiyeli olan ilçelerin Kaymakamlıkları ile Belediyeleri yer alacak. Birlik için aidat alınarak, fon oluşturulacak.     Kale ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçenin iç turizminin canlanması için adımlar atılması gerektiğini söyledi. Bölgeye gelen turistin memnun ayrılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak; “Bunlar tanıtılır ama bunların tanıtılmış olması, oraya turist gelmesi kendi başına yeterli değil. Bunun bir bütün olması lazım. İnsanlar bu güzergâhtan Muğla’ya giderken 30 km içeri girip burayı da bir gezeyim dediği zaman onun hakikaten çok iyi tanınması ve gelen insanların ziyaretten sonra memnun ayrılması lazım. Turizm de en iyi tanıtım; gelenin memnuniyetidir, gelip memnun ayrılan bireylerdir. Orayı ziyaret ettikten sonra oradaki temizliği, düzeni, yoldan geçerken köylerin tertibi düzenini görecek memnun kalacak ve diyecek ki 'tamam buraya gelinir' bu dalga dalga yayılacak. Şu anda özellikle sosyal medya platformlarında herkes memnuniyetini ifade ediyor. Şuraya gittim gördünüz mü? şöyle güzel, böyle güzel diye anlattığı zaman her biri bir noktada bizim gönüllü rehberimiz oluyor” dedi.     Denizli turizmine yeni bir ivme kazandıracak, mevcut turizm potansiyelinin tanıtımında tespit ettiğimiz yaşanan sıkıntı ve sorunlara çözüm üretecek önemli bir çalışmanın yapıldığını söyleyen Vali Altıparmak, “Denizli Turizm Altyapı Birliği”nin kurulacağı müjdesini verdi. Ardından DETAB hakkında bilgiler vererek; “Bu birliği kurduğumuz zaman hepsini tek elden yapmak daha kolay. Turizm Alt Yapı Birliği Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi, Pamukkale ve turizm potansiyeli çok olan diğer yerlerinde üye olduğu bir birlik olacak. Bütçesi belediyelerden alacağı binde birlik bir katılımla ve ayrıca 5 yıldızlı otellerden, turizm geliri elde eden kuruluşlardan bir pay ve üyelik aidatı alarak oluşturulacak. Bunun dışında da özel projeler yaparak ajans gibi, Avrupa Birliği gibi yerlere başvurup gelir elde edecekler. Bu birliğin kendi özel personeli olacak ve sadece tanıtım amaçlı bir birlik olmayacak. Adı üzerinde alt yapı turizmi olduğu için kendi bütçesiyle bu tür turizme kazandırılacak yerlerin alt yapısında da iyileştirmeler yapacak veya tanıtımında katkı sağlayacak” dedi.      
denizli haber / denizli 20 haber / Denizli Turizmine Detab İle Yön Verilecek

Denizli’de turizm çalışmaları artık yeni bir vizyonla yoluna devam edecek. Yenilik hakkında açıklamalarda bulunan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli turizminde altyapıyı destekleyecek olan ‘Denizli Turizm Altyapı Birliği (DETAB)’ı yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

 

 

Birlikte, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve turizm potansiyeli olan ilçelerin Kaymakamlıkları ile Belediyeleri yer alacak. Birlik için aidat alınarak, fon oluşturulacak.

 

 

Kale ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçenin iç turizminin canlanması için adımlar atılması gerektiğini söyledi. Bölgeye gelen turistin memnun ayrılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak; “Bunlar tanıtılır ama bunların tanıtılmış olması, oraya turist gelmesi kendi başına yeterli değil. Bunun bir bütün olması lazım. İnsanlar bu güzergâhtan Muğla’ya giderken 30 km içeri girip burayı da bir gezeyim dediği zaman onun hakikaten çok iyi tanınması ve gelen insanların ziyaretten sonra memnun ayrılması lazım. Turizm de en iyi tanıtım; gelenin memnuniyetidir, gelip memnun ayrılan bireylerdir. Orayı ziyaret ettikten sonra oradaki temizliği, düzeni, yoldan geçerken köylerin tertibi düzenini görecek memnun kalacak ve diyecek ki 'tamam buraya gelinir' bu dalga dalga yayılacak. Şu anda özellikle sosyal medya platformlarında herkes memnuniyetini ifade ediyor. Şuraya gittim gördünüz mü? şöyle güzel, böyle güzel diye anlattığı zaman her biri bir noktada bizim gönüllü rehberimiz oluyor” dedi.

 

 

Denizli turizmine yeni bir ivme kazandıracak, mevcut turizm potansiyelinin tanıtımında tespit ettiğimiz yaşanan sıkıntı ve sorunlara çözüm üretecek önemli bir çalışmanın yapıldığını söyleyen Vali Altıparmak, “Denizli Turizm Altyapı Birliği”nin kurulacağı müjdesini verdi. Ardından DETAB hakkında bilgiler vererek; “Bu birliği kurduğumuz zaman hepsini tek elden yapmak daha kolay. Turizm Alt Yapı Birliği Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi, Pamukkale ve turizm potansiyeli çok olan diğer yerlerinde üye olduğu bir birlik olacak. Bütçesi belediyelerden alacağı binde birlik bir katılımla ve ayrıca 5 yıldızlı otellerden, turizm geliri elde eden kuruluşlardan bir pay ve üyelik aidatı alarak oluşturulacak. Bunun dışında da özel projeler yaparak ajans gibi, Avrupa Birliği gibi yerlere başvurup gelir elde edecekler. Bu birliğin kendi özel personeli olacak ve sadece tanıtım amaçlı bir birlik olmayacak. Adı üzerinde alt yapı turizmi olduğu için kendi bütçesiyle bu tür turizme kazandırılacak yerlerin alt yapısında da iyileştirmeler yapacak veya tanıtımında katkı sağlayacak” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.