Denizli,Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

TURİZM 29.12.2016 - 16:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli,Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

Zengin jeotermal kaynakları ile Termal Sağlık sektöründe Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Denizli, önümüzdeki günlerde uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapacak. Mayıs ayında yapılması planlanan 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne yaklaşık 500 yerli ve yabancı Termal Sağlık konusunda ihtisaslı seyahat acente temsilcileri katılacak.

Zirve öncesi Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonunda hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Vali Altıparmak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Emin Çakmak ile diğer yetkililer katıldı.   Zirve hakkında katılımcılara bilgi veren Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Emin Çakmak, zirveye Türkiye’den 200-250 civarında Termal Sağlık konusunda ihtisaslı seyahat acente temsilcisinin, uluslararası boyutta da 50 ülkeden yine 250 civarında acente temsilcisinin davet edileceğini söyledi.     Valiliğimiz himayesinde Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’ın Onursal Başkanlığında gerçekleştirilecek olan zirveye, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde GEKA, Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verecek. Akademik Başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün üstlenecek olduğu zirvenin, Termal Sağlık Kenti olan Karahayıt’ta 10-14 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılması planlandı.   3 oturum halinde yapılacak olan zirvenin son gününde katılımcılarla değerlendirme toplantısı yapılmasının önemli olacağını vurgulayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bu toplantı ile katılımcıların önerilerini alabileceklerini, bunun da bölgedeki ve sektördeki eksikliklerin belirlenerek tamamlanması noktasında kendilerine yardımcı olacağını söyledi.   Zirvenin; yurtiçi ve yurtdışından seyahat acenteleri aracılığı ile İlimizin özellikle Termal Sağlık turizmini canlandırma adına önemli katkı sağlaması planlanıyor. 
Zengin jeotermal kaynakları ile Termal Sağlık sektöründe Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Denizli, önümüzdeki günlerde uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapacak. Mayıs ayında yapılması planlanan 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’ne yaklaşık 500 yerli ve yabancı Termal Sağlık konusunda ihtisaslı seyahat acente temsilcileri katılacak.

Zirve öncesi Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonunda hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Vali Altıparmak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Emin Çakmak ile diğer yetkililer katıldı.

 

Zirve hakkında katılımcılara bilgi veren Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Emin Çakmak, zirveye Türkiye’den 200-250 civarında Termal Sağlık konusunda ihtisaslı seyahat acente temsilcisinin, uluslararası boyutta da 50 ülkeden yine 250 civarında acente temsilcisinin davet edileceğini söyledi.

 

 

Valiliğimiz himayesinde Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’ın Onursal Başkanlığında gerçekleştirilecek olan zirveye, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı bünyesinde GEKA, Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verecek. Akademik Başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün üstlenecek olduğu zirvenin, Termal Sağlık Kenti olan Karahayıt’ta 10-14 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılması planlandı.

 

3 oturum halinde yapılacak olan zirvenin son gününde katılımcılarla değerlendirme toplantısı yapılmasının önemli olacağını vurgulayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, bu toplantı ile katılımcıların önerilerini alabileceklerini, bunun da bölgedeki ve sektördeki eksikliklerin belirlenerek tamamlanması noktasında kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

 

Zirvenin; yurtiçi ve yurtdışından seyahat acenteleri aracılığı ile İlimizin özellikle Termal Sağlık turizmini canlandırma adına önemli katkı sağlaması planlanıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.