Denizli Valisi Karahan: “Kurban, yakınlaşmak ve kardeşliktir”

DENİZLİ 18.08.2018 - 10:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Valisi Karahan: “Kurban, yakınlaşmak ve kardeşliktir”

Denizli Valisi Hasan Karahan, düzenlediği basın açıklamasıyla bütün Denizli ve İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.   Vali Karahan Mesajında Kurban Bayramı’nın önemine, kardeşlik ve birlik beraberliğe vurgu yaptı. Vali Karahan, Bayramlar; kırgınlık ve küskünlerin unutulup, dostluk ve muhabbetin tazelenmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarının güçlenmesine, birlik, kardeşlik, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma gibi hasletlerin perçinleşmesine vesile olan müstesna zamanlardır.Kurban “yakınlaşmak, yakın olmak” demektir ve cömertliğin, paylaşmanın, muhtaç olana el uzatabilmenin en güzel fırsatıdır.   Bizleri birbirimize kenetleyen en kuvvetli mânevî harcımız olan bayramlar vesilesiyle asırlardır bu topraklarda dostluğun, hoşgörünün, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenmektedir. Gönüllere hoşgörü, sevgi ve şefkatin yayıldığı; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunun derinden teneffüs edildiği bu mânâ ikliminin sadece bayram günlerinde değil; her zaman yaşanıp yaşatılabilmesi en büyük temennimizdir.   Mübarek Kurban Bayramı'nın “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” şiarıyla çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini unutmadığımız, şehit yakınlarına ve gazilerimize kucak açtığımız, yaşlılarımızı, çocuklarımızı sevindirdiğimiz bir bayram olmasını ümit ediyor; bayram dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızıntrafik kurallarına âzamî ölçüde riayet etmesini, kurban kesimi esnasında temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulmasını, bunun için gerekli mekânların ve teknolojinin devreye sokulması gibi hassasiyetlere dikkat edilmesini de hassaten rica ediyorum.   Bu vesileyle, Kurban Bayramının tüm İslam âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasına vesile olmasını temenni eder,şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve Denizlili vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Denizli Valisi Hasan Karahan, düzenlediği basın açıklamasıyla bütün Denizli ve İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

 

Vali Karahan Mesajında Kurban Bayramı’nın önemine, kardeşlik ve birlik beraberliğe vurgu yaptı. Vali Karahan, Bayramlar; kırgınlık ve küskünlerin unutulup, dostluk ve muhabbetin tazelenmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarının güçlenmesine, birlik, kardeşlik, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma gibi hasletlerin perçinleşmesine vesile olan müstesna zamanlardır.Kurban “yakınlaşmak, yakın olmak” demektir ve cömertliğin, paylaşmanın, muhtaç olana el uzatabilmenin en güzel fırsatıdır.

 

Bizleri birbirimize kenetleyen en kuvvetli mânevî harcımız olan bayramlar vesilesiyle asırlardır bu topraklarda dostluğun, hoşgörünün, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenmektedir. Gönüllere hoşgörü, sevgi ve şefkatin yayıldığı; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunun derinden teneffüs edildiği bu mânâ ikliminin sadece bayram günlerinde değil; her zaman yaşanıp yaşatılabilmesi en büyük temennimizdir.

 

Mübarek Kurban Bayramı'nın “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” şiarıyla çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini unutmadığımız, şehit yakınlarına ve gazilerimize kucak açtığımız, yaşlılarımızı, çocuklarımızı sevindirdiğimiz bir bayram olmasını ümit ediyor; bayram dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızıntrafik kurallarına âzamî ölçüde riayet etmesini, kurban kesimi esnasında temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulmasını, bunun için gerekli mekânların ve teknolojinin devreye sokulması gibi hassasiyetlere dikkat edilmesini de hassaten rica ediyorum.

 

Bu vesileyle, Kurban Bayramının tüm İslam âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasına vesile olmasını temenni eder,şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve Denizlili vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.