Denizli ve Dünya Atabarı oynayacak!

GÜNDEM 16.05.2019 - 11:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli ve Dünya Atabarı oynayacak!

İstiklal Mücadelemizin 100. Yıl dönümünde, Türkiye’de ve Denizli’de bir ilk yaşanacak,  19 Mayıs günü Türkiye’nin 81 ilinde ve 19 ülkede eş zamanlı Atabarı oynanacak ve canlı yayında yayınlanacak.   Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; Gazi Mustafa Kemal'in 16 Mayıs'ta İstanbul'dan çıkarak 19 Mayıs 1919 'da Samsun' a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin 100. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birliği Platformu işbirliği ile “DÜNYA ATABARI OYNUYOR “ adlı proje gerçekleştirilecektir.   SAAT 19:19’DA BAŞLAYACAK Söz konusu proje 81 il ve 19 yabancı ülkede 19 Mayıs 2019 saat 19:19 da eşzamanlı gerçekleşecek olup canlı yayın ile de dünyanın geri kalanına iletilecek ve yapılacak çekimlerin birleştirilmesi sonucu oluşacak videonun yıl boyunca sosyal medyada dönmesi sağlanacaktır. Proje ayrıca bir rekor denemesi olarak da Guinness Rekorlar Kitabına girmeye adaydır.     KATILIMDA YAŞ SINIRI YOKTUR İlimizde Valilik organizasyonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde “15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında gerçekleşecektir. Etkinliğe katılımda yaş sınırlaması yoktur. Tüm Denizli halkı kamu kurum kuruluşları, sivil toplum oluşumları 100. Yıl coşkusunu yaşamak için oynamaya-izlemeye davetlidir.   Program 18:45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak protokol konuşmaları ile devam edecek saatler 19:19’ u gösterdiğinde gösteriye başlanacaktır. Öncelikle Atamıza ithaf edilen bir oyun olması nedeniyle Atabarı oyunu icra edilecek olup ardından Harmandalı Zeybeği sergilenecektir. Etkinliğin bitişi de Geçlik marşı ile yapılacaktır. Etkinlik 19: 30’da bitmiş olacaktır.     DENİZLİ AYAĞINA KURUMLARDAN DESTEK Organizasyonda desteğini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesine, Mili Eğitim Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, Sağlık Müdürlüğümüze, özel okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Denizli Halkına çok teşekkür ederiz” denildi.   TÜRKİYE VE 19 ÜLKEDE AYNANACAK 19 Mayıs 2019 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun' a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19'u gösterdiğinde 81 il ve 19 ülkenin eş zamanlı oynayacağı ülkemizde ve 22 ülkede  16 medyanın canlı yayınlayacağı ’’ Dünya Atabarı Oynuyor’’ projesi gerçekleştirileceği Ülker ise şöyle;                                           TÜRKİYE 81 İL VE 19 ÜLKE   A.B.D                                   HOLLANDA AZERBAYCAN BOSNA-HERSEK BULGARİSTAN GÜRCİSTAN KOSOVA MAKEDONYA ROMANYA RUSYA SIRBİSTAN BEYAZ RUSYA ARNAVUTLUK UKRAYNA KARADAĞ İRAN İSPANYA MOLDOVA

İstiklal Mücadelemizin 100. Yıl dönümünde, Türkiye’de ve Denizli’de bir ilk yaşanacak,  19 Mayıs günü Türkiye’nin 81 ilinde ve 19 ülkede eş zamanlı Atabarı oynanacak ve canlı yayında yayınlanacak.

 

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; Gazi Mustafa Kemal'in 16 Mayıs'ta İstanbul'dan çıkarak 19 Mayıs 1919 'da Samsun' a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin 100. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birliği Platformu işbirliği ile “DÜNYA ATABARI OYNUYOR “ adlı proje gerçekleştirilecektir.

 

SAAT 19:19’DA BAŞLAYACAK

Söz konusu proje 81 il ve 19 yabancı ülkede 19 Mayıs 2019 saat 19:19 da eşzamanlı gerçekleşecek olup canlı yayın ile de dünyanın geri kalanına iletilecek ve yapılacak çekimlerin birleştirilmesi sonucu oluşacak videonun yıl boyunca sosyal medyada dönmesi sağlanacaktır. Proje ayrıca bir rekor denemesi olarak da Guinness Rekorlar Kitabına girmeye adaydır.

 

 

KATILIMDA YAŞ SINIRI YOKTUR

İlimizde Valilik organizasyonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde “15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında gerçekleşecektir. Etkinliğe katılımda yaş sınırlaması yoktur. Tüm Denizli halkı kamu kurum kuruluşları, sivil toplum oluşumları 100. Yıl coşkusunu yaşamak için oynamaya-izlemeye davetlidir.

 

Program 18:45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak protokol konuşmaları ile devam edecek saatler 19:19’ u gösterdiğinde gösteriye başlanacaktır. Öncelikle Atamıza ithaf edilen bir oyun olması nedeniyle Atabarı oyunu icra edilecek olup ardından Harmandalı Zeybeği sergilenecektir. Etkinliğin bitişi de Geçlik marşı ile yapılacaktır. Etkinlik 19: 30’da bitmiş olacaktır.

 

 

DENİZLİ AYAĞINA KURUMLARDAN DESTEK

Organizasyonda desteğini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesine, Mili Eğitim Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, Sağlık Müdürlüğümüze, özel okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Denizli Halkına çok teşekkür ederiz” denildi.

 

TÜRKİYE VE 19 ÜLKEDE AYNANACAK

19 Mayıs 2019 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun' a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19'u gösterdiğinde 81 il ve 19 ülkenin eş zamanlı oynayacağı ülkemizde ve 22 ülkede  16 medyanın canlı yayınlayacağı ’’ Dünya Atabarı Oynuyor’’ projesi gerçekleştirileceği Ülker ise şöyle;                                        

 

TÜRKİYE 81 İL VE 19 ÜLKE
 

A.B.D                                  
HOLLANDA
AZERBAYCAN
BOSNA-HERSEK
BULGARİSTAN
GÜRCİSTAN
KOSOVA
MAKEDONYA
ROMANYA
RUSYA
SIRBİSTAN
BEYAZ RUSYA
ARNAVUTLUK

UKRAYNA

KARADAĞ

İRAN

İSPANYA

MOLDOVA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.