Denizli Ve İzmir Kekik İşletmeleri Toplandı

EKONOMİ 09.01.2020 - 17:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Ve İzmir Kekik İşletmeleri Toplandı

Denizli ve Türkiye için ekonomik değeri yüksek olan kekik ile ilgili olarak kekiğin ticaretini yapan kişi ve kuruluşlara yönelik toplantı yapıldı.   Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Yılmaz Erkaya’nın katılımları ile İzmir ve Denizli illerinde kekik ihracatı yapan firma temsilcileri, kekik ticareti yapan tüccarlarımız ve kekik depolama faaliyetinde bulunan işletme temsilcileri katıldı.     Denizli Dünyada kekik üretimi ve kalitesi açısından belirleyici bir yere sahip. Denizli de üretilen kekik yurt içinde baharat, kekik yağı ve kekik suyu şeklinde işlenerek tüketilirken, büyük bölümü de yurt dışına ihraç edilmektedir. Bu kapsamda 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu kapsamında kekik ihracatı, izlenebilirliği ve depolama koşulları hakkındaki yasal mevzuatı ifade edildi. Ayrıca kekik depolarının taşıması gereken koşullar ve uyması gereken kurallar, ürünün alım satımı esnasında alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı.  

Denizli ve Türkiye için ekonomik değeri yüksek olan kekik ile ilgili olarak kekiğin ticaretini yapan kişi ve kuruluşlara yönelik toplantı yapıldı.

 

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Yılmaz Erkaya’nın katılımları ile İzmir ve Denizli illerinde kekik ihracatı yapan firma temsilcileri, kekik ticareti yapan tüccarlarımız ve kekik depolama faaliyetinde bulunan işletme temsilcileri katıldı.

 

 

Denizli Dünyada kekik üretimi ve kalitesi açısından belirleyici bir yere sahip. Denizli de üretilen kekik yurt içinde baharat, kekik yağı ve kekik suyu şeklinde işlenerek tüketilirken, büyük bölümü de yurt dışına ihraç edilmektedir. Bu kapsamda 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu kapsamında kekik ihracatı, izlenebilirliği ve depolama koşulları hakkındaki yasal mevzuatı ifade edildi. Ayrıca kekik depolarının taşıması gereken koşullar ve uyması gereken kurallar, ürünün alım satımı esnasında alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.