Denizli Yörükler Derneği’nden Mevlüt Demir’e ziyaret

GÜNDEM 18.09.2019 - 09:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Yörükler Derneği’nden Mevlüt Demir’e ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Yörükler Derneği tarafından düzenlenecek olan Yörük Toyu yürüyüşüne davetlerini sunmak üzere Dernek Başkanı Yaşar Ceylan ve beraberindeki heyet Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’i makamında ziyaret etti.   Heyet adına konuşan Dernek Başkanı Sayın Yaşar Ceylan; “ Türk Dünyası’nın Birlik ve Beraberliği için düzenlenecek olan Yörük Toyumuza davette bulunmak amacıyla geldik. Bu ziyaret Müdürümüzün sadece kurum Müdürü olduğu için değil her fırsatta ve her yerde Yörük Çocuğu olduğunu en yüksek sesle söyleyen olması nedeniyledir” ifadelerine yer verdi.     Yörük ve Yörüklük Kültürünün konuşulduğu ziyarette konuşan Müdür Demir; “ Yörüklük, Türk milletinin ağırlık ve hareket merkezi, cihanşümul ruhunun, fütuhat şuurunun, gaza duygusunun kader ve kavrama mahrecidir. Yörüklük Türk Devletinin sigortası, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Yörüklük, Türklüğün özüdür, lakabıdır, otantik ismidir, Yörüklük bu bağlamda Türklüğün ta kendisidir. Yörük, kelime manasıyla Yürük’ten yani Yürüyen Türkmen’den gelir velhasıl - ı kelam etimolojik olarak dahi durağanlığı, sığlığı özünden reddeder ve bu nedenle iki günü denk olan aldanmıştır telakkisini benimser. Bu nedenle her daim; Yörük olmaktan, Yörük olarak anılmaktan, adımın önüne konulacak olan sair unvan ve sıfatlardan dahi Yörük Çocuğu Mevlüt titri daha evla daha aladır benim için. Çünkü Yörüklük en karanlık gecelerin sabahı, yeniden doğuşun, küllerinden var oluşun adıdır, yedi düvel, bütün akvam – ı beşer biliyor ki; “Toros Dağlarında bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.'' Bu telakki ve anlayışla uğruna can feda dediğim Devletim ve Milletim için;  Hakkı Hak bilip Hakkı söylemekten, emronulduğu üzre dosdoğru yaşamaktan,  korkmadan yorulmadan, daha güzel bir istikbale birlik ve beraberlik içerisinde yürümekten asla vazgeçecek değiliz.” diyerek konuşmalarını sonlandırmışlardır.   Müdür Demir ziyaretine gelen Denizli Yörükler Derneği heyetine Yörüklüğün nişanesi olan Alanya Şalvarı, Sekiz Köşeli Kasket ve Cepken hediye ederek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetlerini ifade ettiler.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Yörükler Derneği tarafından düzenlenecek olan Yörük Toyu yürüyüşüne davetlerini sunmak üzere Dernek Başkanı Yaşar Ceylan ve beraberindeki heyet Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’i makamında ziyaret etti.

 

Heyet adına konuşan Dernek Başkanı Sayın Yaşar Ceylan; “ Türk Dünyası’nın Birlik ve Beraberliği için düzenlenecek olan Yörük Toyumuza davette bulunmak amacıyla geldik. Bu ziyaret Müdürümüzün sadece kurum Müdürü olduğu için değil her fırsatta ve her yerde Yörük Çocuğu olduğunu en yüksek sesle söyleyen olması nedeniyledir” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yörük ve Yörüklük Kültürünün konuşulduğu ziyarette konuşan Müdür Demir; “ Yörüklük, Türk milletinin ağırlık ve hareket merkezi, cihanşümul ruhunun, fütuhat şuurunun, gaza duygusunun kader ve kavrama mahrecidir. Yörüklük Türk Devletinin sigortası, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Yörüklük, Türklüğün özüdür, lakabıdır, otantik ismidir, Yörüklük bu bağlamda Türklüğün ta kendisidir. Yörük, kelime manasıyla Yürük’ten yani Yürüyen Türkmen’den gelir velhasıl - ı kelam etimolojik olarak dahi durağanlığı, sığlığı özünden reddeder ve bu nedenle iki günü denk olan aldanmıştır telakkisini benimser. Bu nedenle her daim; Yörük olmaktan, Yörük olarak anılmaktan, adımın önüne konulacak olan sair unvan ve sıfatlardan dahi Yörük Çocuğu Mevlüt titri daha evla daha aladır benim için. Çünkü Yörüklük en karanlık gecelerin sabahı, yeniden doğuşun, küllerinden var oluşun adıdır, yedi düvel, bütün akvam – ı beşer biliyor ki; “Toros Dağlarında bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.'' Bu telakki ve anlayışla uğruna can feda dediğim Devletim ve Milletim için;  Hakkı Hak bilip Hakkı söylemekten, emronulduğu üzre dosdoğru yaşamaktan,  korkmadan yorulmadan, daha güzel bir istikbale birlik ve beraberlik içerisinde yürümekten asla vazgeçecek değiliz.” diyerek konuşmalarını sonlandırmışlardır.

 

Müdür Demir ziyaretine gelen Denizli Yörükler Derneği heyetine Yörüklüğün nişanesi olan Alanya Şalvarı, Sekiz Köşeli Kasket ve Cepken hediye ederek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.