Denizli Yörüklerden Derneğinden Büyükşehir İle Ortak Etkinlik

DİĞER 03.01.2019 - 15:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Yörüklerden Derneğinden Büyükşehir İle Ortak Etkinlik

Yörüklerden ortak etkinlik Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Yörükleri Derneği tarafından yeni yılın ilk etkinliği birlikte düzenlenecek.     05 Ocak Cumartesi günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda ‘Türk kadınının dünü ve bugünü’ konulu panel düzenlenecek. Saat 13.00’de başlayacak ücretsiz etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Prof. Dr Nergis Biray ve Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça katılacak. Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, “Panelimizde tarihten günümüze Anadolu kadınının yaşamını konuşacağız. Yörük analarının dokuduğu kilimi, tarla işleri, kışlık hazırlıkları yapılırken ki duyguları ve kadının o dönemdeki yönetimdeki yerini dinleyeceğiz. Yörüklüğü, Anadolu kültürünü merak eden herkesi ücretsiz panelimize bekliyoruz. Kilimlerin dili, kara çadırın düzeni, göçer yaşamla ilgili her şeyi hocalarımızdan dinleyeceğiz. Tarihteki Türk Kadınının özgürlüğünü ve liderliğine hep birlikte şahit olacağız. Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte dernek olarak yeni yılın ilk etkinliğini kadınlarımıza analarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Yörüklerden ortak etkinlik Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Yörükleri Derneği tarafından yeni yılın ilk etkinliği birlikte düzenlenecek.

 

 

05 Ocak Cumartesi günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda ‘Türk kadınının dünü ve bugünü’ konulu panel düzenlenecek. Saat 13.00’de başlayacak ücretsiz etkinliğe konuşmacı olarak Prof. Dr. Bilge Özkan Nalbant, Prof. Dr Nergis Biray ve Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okça katılacak. Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, “Panelimizde tarihten günümüze Anadolu kadınının yaşamını konuşacağız. Yörük analarının dokuduğu kilimi, tarla işleri, kışlık hazırlıkları yapılırken ki duyguları ve kadının o dönemdeki yönetimdeki yerini dinleyeceğiz. Yörüklüğü, Anadolu kültürünü merak eden herkesi ücretsiz panelimize bekliyoruz. Kilimlerin dili, kara çadırın düzeni, göçer yaşamla ilgili her şeyi hocalarımızdan dinleyeceğiz. Tarihteki Türk Kadınının özgürlüğünü ve liderliğine hep birlikte şahit olacağız. Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte dernek olarak yeni yılın ilk etkinliğini kadınlarımıza analarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.