Doç . Dr. Necip Atar’a Genç Bilim İnsanı Ödülü

BİLİM 21.05.2018 - 14:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Doç . Dr. Necip Atar’a Genç Bilim İnsanı Ödülü

Bilim Kahramanları Derneği (BKD) tarafından her yıl düzenlenen ve farklı üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, altıncı kez sahiplerini buldu.   PAÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Atar, Nanoteknolojik arıtma alanında yaptığı öne çıkan çalışmaları ile ödüle layık görüldü.   Genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek üzere verilen ödüllere, bu yıl farklı il ve üniversitelerden beş genç bilim insanı değer bulundu. PAÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Atar, Nanoteknolojik arıtma alanında yaptığı öne çıkan çalışmaları ile ödüle layık görüldü. 2017 Genç Bilim İnsanı Ödülleri, Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.    Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına verilen ödüllerin bu yılki ev sahipleri: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin ve Gebze Teknik Üniversitesi Kasım 2014 – Nisan 2018 Dönemi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek oldu.   Ödül kazanan Genç Bilim İnsanları’nın bilime katkı yaptığı alanlar: Doç. Dr. Necip Atar / Pamukkale Üniversitesi Nanoteknolojik arıtma alanında öne çıkan çalışmalar   Doç. Dr. Fatih Şen / Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kanser Hücrelerinin erken teşhisinde nanoteknolojiyi kullandı Doç. Hasan Şahin / İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Biliminde sanal ortam ve laboratuvar evresi birleşiyor  Yrd. Doç. Dr. MohammedRezaNofar – İstanbul Teknik Üniversitesi Geri dönüşümlü süper hafif plastikle bilimi endüstriye aktardı Doç. Dr. Tolga Çukur / Bilkent Üniversitesi Sinirbilim alanında yeni görüntüleme teknikleri ile erken teşhis imkânı    Ödül töreninde konuşma yapan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir şunları söyledi:  “Bilim Kahramanları Derneği olarak genç bilim insanlarına teşekkür etmek için altı yıldır ödül törenini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene de birbirinden değerli üniversite rektörlerinin ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde bilim insanlarına teşekkür etme fırsatı bulduk. 2018’in ilk aylarında yaptığımız çağrı 23.000 bilim insanına ulaştık; aldığımız başvuruları bilime, bilimin yayılmasına ve bilimin toplumun yararına kullanılmasına katkı kriterleri üzerinden değerlendiren seçici kurul üyelerimiz Beş Genç Bilim İnsanını ödüle layık gördü. Genç meslektaşlarımın başarılarını yürekten kutluyorum.”

Bilim Kahramanları Derneği (BKD) tarafından her yıl düzenlenen ve farklı üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, altıncı kez sahiplerini buldu.

 

PAÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Atar, Nanoteknolojik arıtma alanında yaptığı öne çıkan çalışmaları ile ödüle layık görüldü.

 

Genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek üzere verilen ödüllere, bu yıl farklı il ve üniversitelerden beş genç bilim insanı değer bulundu. PAÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Necip Atar, Nanoteknolojik arıtma alanında yaptığı öne çıkan çalışmaları ile ödüle layık görüldü. 2017 Genç Bilim İnsanı Ödülleri, Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 

 

Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına verilen ödüllerin bu yılki ev sahipleri: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin ve Gebze Teknik Üniversitesi Kasım 2014 – Nisan 2018 Dönemi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek oldu.

 

Ödül kazanan Genç Bilim İnsanları’nın bilime katkı yaptığı alanlar:

Doç. Dr. Necip Atar / Pamukkale Üniversitesi
Nanoteknolojik arıtma alanında öne çıkan çalışmalar

 

Doç. Dr. Fatih Şen / Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Kanser Hücrelerinin erken teşhisinde nanoteknolojiyi kullandı

Doç. Hasan Şahin / İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Malzeme Biliminde sanal ortam ve laboratuvar evresi birleşiyor 

Yrd. Doç. Dr. MohammedRezaNofar – İstanbul Teknik Üniversitesi
Geri dönüşümlü süper hafif plastikle bilimi endüstriye aktardı

Doç. Dr. Tolga Çukur / Bilkent Üniversitesi
Sinirbilim alanında yeni görüntüleme teknikleri ile erken teşhis imkânı 

 

Ödül töreninde konuşma yapan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir şunları söyledi: 

“Bilim Kahramanları Derneği olarak genç bilim insanlarına teşekkür etmek için altı yıldır ödül törenini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene de birbirinden değerli üniversite rektörlerinin ev sahipliğini yaptığı ödül töreninde bilim insanlarına teşekkür etme fırsatı bulduk. 2018’in ilk aylarında yaptığımız çağrı 23.000 bilim insanına ulaştık; aldığımız başvuruları bilime, bilimin yayılmasına ve bilimin toplumun yararına kullanılmasına katkı kriterleri üzerinden değerlendiren seçici kurul üyelerimiz Beş Genç Bilim İnsanını ödüle layık gördü. Genç meslektaşlarımın başarılarını yürekten kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.