Doğru buzdolabını satın almak için öneriler

YAŞAM 28.07.2019 - 12:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Doğru buzdolabını satın almak için öneriler

7 gün 24 saat boyunca sürekli çalışan yiyecek ve içeceklerimizi muhafaza etmemizi sağlayan buzdolapları, evlerimizin olmazsa olmaz eşyaları arasında yerini alıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte geçmişte çok daha basit özelliklere sahip olan buzdolapları, günümüzde hangi malzemenin eksildiğinin bilgisini dahi verebilecek “zekâ”ya sahip!   Buzdolabınız uzun yıllar boyunca mutfağınızda sizinle birlikte olacağından dolayı seçenekler arasından kendi ihtiyaçlarınıza en uygun olanını tercih etmeniz büyük önem taşıyor. 50 kategoride 15 milyon ürüne sahip GittiGidiyor’ daki buzdolabı mağazalarında aradığınız özelliklere sahip cihazı hiç vakit kaybetmeden, kısa sürede bulabilirsiniz. Peki, GittiGidiyor’da kendinize en uygun buzdolabını nasıl seçeceksiniz?   1.Mutfağınızın ölçüsünü almayı unutmayın Her şeyden önce buzdolabınızın mutfağınızda kaplayacağı alanın enine boyuna ölçülerini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Eğer bu ölçülere sahip olmadan, yalnızca görüntüsüne ve ortalama göz kararı ölçüsüne güvenerek alışveriş yaparsanız, buzdolabınızı evinize getirdiğinizde, yerleştirmeyi düşündüğünüz alana sığmadığı gerçeğiyle karşılaşabilirsiniz.   2.Enerji sınıfına dikkat edin Buzdolabınız aralıksız çalışıyor. Yani durmaksızın elektrik harcıyor. Bu nedenle, her daim kullanılan beyaz eşyalardan biri olan buzdolabınızı daha az elektrik harcayan, en az A+ ve daha üzeri enerji sınıfı ürünler arasından seçmenizi tavsiye ederiz.   3.Motor gücü önemli Buzdolabınızın motoru da sürekli çalışacağından, dayanıklı bir motor gücüne sahip olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Üstelik sessiz çalışan motorlar da mutfağınızdan gece gece gelen ani gürültülerle bir anda korkudan yerinizden zıplamanızı önleyebilir! :)   4.Hava temizleme filtresine sahip buzdolabı tercih edin Buzdolabınızın içindeki havanın düzenli olarak temizlenmesi için filtre özelliği olan bir buzdolabını tercih etmeniz, yaşanabilecek koku sorununa karşı önlem almanızı sağlayacaktır.   5. No-Frost özellikli buzdolabı satın aldığınızdan emin olun Sebze ve meyvelerinizin tazeliğini koruması da buzdolabınızın kalitesini gösteren belirleyici noktalardan biri… Hem israftan kaçınmak hem de yiyecek ve içeceklerinizi daha uzun süre koruyabilmek için özellikle No-Frost teknolojisine sahip bir buzdolabı tercih etmeye özen gösterin.   6.Buzdolabınız anti-bakteriyel özelliğe sahip olsun  Yiyecek ve içecekleriniz bir süre sonra buzdolabında bekledikçe bozulmaya başlar. Yiyecekleriniz bozulduğunda ise küf ve mantar oluşumu ortaya çıkabilir. Bu durumdan kaçınmak için anti-bakteriyel özellikle donatılmış bir buzdolabı satın aldığınızdan emin olun.   7.Sepet ve raflarınız kullanışlı olsun Buzdolabınızın içinin geniş olmasına özen gösterin. Böylece büyük boyutlara sahip tencere-tabak veya meyvelere de kolayca yer bulabilirsiniz.  

7 gün 24 saat boyunca sürekli çalışan yiyecek ve içeceklerimizi muhafaza etmemizi sağlayan buzdolapları, evlerimizin olmazsa olmaz eşyaları arasında yerini alıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte geçmişte çok daha basit özelliklere sahip olan buzdolapları, günümüzde hangi malzemenin eksildiğinin bilgisini dahi verebilecek “zekâ”ya sahip!

 

Buzdolabınız uzun yıllar boyunca mutfağınızda sizinle birlikte olacağından dolayı seçenekler arasından kendi ihtiyaçlarınıza en uygun olanını tercih etmeniz büyük önem taşıyor. 50 kategoride 15 milyon ürüne sahip GittiGidiyor’ daki buzdolabı mağazalarında aradığınız özelliklere sahip cihazı hiç vakit kaybetmeden, kısa sürede bulabilirsiniz. Peki, GittiGidiyor’da kendinize en uygun buzdolabını nasıl seçeceksiniz?

 

1.Mutfağınızın ölçüsünü almayı unutmayın

Her şeyden önce buzdolabınızın mutfağınızda kaplayacağı alanın enine boyuna ölçülerini çok iyi bilmeniz gerekiyor. Eğer bu ölçülere sahip olmadan, yalnızca görüntüsüne ve ortalama göz kararı ölçüsüne güvenerek alışveriş yaparsanız, buzdolabınızı evinize getirdiğinizde, yerleştirmeyi düşündüğünüz alana sığmadığı gerçeğiyle karşılaşabilirsiniz.

 

2.Enerji sınıfına dikkat edin

Buzdolabınız aralıksız çalışıyor. Yani durmaksızın elektrik harcıyor. Bu nedenle, her daim kullanılan beyaz eşyalardan biri olan buzdolabınızı daha az elektrik harcayan, en az A+ ve daha üzeri enerji sınıfı ürünler arasından seçmenizi tavsiye ederiz.

 

3.Motor gücü önemli

Buzdolabınızın motoru da sürekli çalışacağından, dayanıklı bir motor gücüne sahip olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Üstelik sessiz çalışan motorlar da mutfağınızdan gece gece gelen ani gürültülerle bir anda korkudan yerinizden zıplamanızı önleyebilir! :)

 

4.Hava temizleme filtresine sahip buzdolabı tercih edin

Buzdolabınızın içindeki havanın düzenli olarak temizlenmesi için filtre özelliği olan bir buzdolabını tercih etmeniz, yaşanabilecek koku sorununa karşı önlem almanızı sağlayacaktır.

 

5. No-Frost özellikli buzdolabı satın aldığınızdan emin olun

Sebze ve meyvelerinizin tazeliğini koruması da buzdolabınızın kalitesini gösteren belirleyici noktalardan biri… Hem israftan kaçınmak hem de yiyecek ve içeceklerinizi daha uzun süre koruyabilmek için özellikle No-Frost teknolojisine sahip bir buzdolabı tercih etmeye özen gösterin.

 

6.Buzdolabınız anti-bakteriyel özelliğe sahip olsun 

Yiyecek ve içecekleriniz bir süre sonra buzdolabında bekledikçe bozulmaya başlar. Yiyecekleriniz bozulduğunda ise küf ve mantar oluşumu ortaya çıkabilir. Bu durumdan kaçınmak için anti-bakteriyel özellikle donatılmış bir buzdolabı satın aldığınızdan emin olun.

 

7.Sepet ve raflarınız kullanışlı olsun

Buzdolabınızın içinin geniş olmasına özen gösterin. Böylece büyük boyutlara sahip tencere-tabak veya meyvelere de kolayca yer bulabilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.