E-Uygulamalar Sayesinde 300 Bin Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı

EKONOMİ 24.02.2020 - 15:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

E-Uygulamalar Sayesinde 300 Bin Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı

Vergi Haftası kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, E-Uygulamalar sayesinde maliyetlerin önemli ölçüde azaltılmış ve yaklaşık 2 milyar TL. kağıt tasarrufu sağlanarak 300 bin ağacın kesilmekten kurtarıldığına dikkat çekti.     Her yıl Şubat ayının son haftası kutlanmakta olan Vergi Haftasının 31’incisi bu yıl 24 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını kaydeden Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı olarak kaliteli hizmet sunma anlayışından ödün vermeden vergi tahsilatındaki etkinlik ile mükellef memnuniyetini arttırmayı; vergi kayıp ve kaçağını ise en aza indirmeyi amaçladıklarını belirtti. Aynı zamanda toplumda vergi bilinci oluşturma ve vergiye gönüllü uyumu oluşturmak için gereken çalışmalarımız tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Öztaş, "Bu çerçevede mükelleflerimizin vergiye uyumunun arttırılması, aynı zamanda vergiye uyum maliyetlerinin de azaltılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızın uygulamaya geçirdiği e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye gibi internet tabanlı elektronik uygulamalar, artarak devam etmektedir. Elektronik uygulamalardaki amacımız; tek format ve standarda göre belgenin tarafları arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır. E-uygulamalar sayesinde mükelleflerimizin işlem süreçlerine ilişkin maliyetleri de önemli ölçüde azaltılmış ve yaklaşık 2 milyar TL kağıt tasarrufu sağlanarak, 300 bin ağaç kesilmekten kurtarılmıştır" dedi.     TOPLUMDA VERGİ BİLİNCİ YERLEŞTİRİLECEK   Toplumda vergi bilinci oluşturma ve vergiye gönüllü uyumu oluşturmak için gereken çalışmaların devam edeceğini belirten Öztaş, 31’inci Vergi Haftasının başta Denizli olmak olmak üzere tüm yurtta mükelleflere ve paydaşlara hayırlı olması temennilerde bulunarak vergi hafta kutlama programı hakkında bilgi verdi. Öztaş, "Geçmiş vergi haftalarımızda olduğu gibi bu sene 31’incisini kutlayacak olduğumuz vergi haftasında da geleceğin teminatı olan sevgili öğrencilerimize yönelik etkinlikler düzenlenecektir. Vergi Dairesi Müdürlüklerimiz tarafından vergisel yükümlülüklerini tam ve eksiksiz zamanında yerine getiren mükelleflerimize ziyaretler yapılacak, Teşekkür Belgeleri takdim edilecektir. Ayrıca ilimizin kamuya açık çeşitli yerlerinde stant kurularak kayıt dışı ekonomi, istihdam, vergi bilinci vb. konularda bilgilendirme yapılacaktır" şeklinde konuştu.        

Vergi Haftası kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, E-Uygulamalar sayesinde maliyetlerin önemli ölçüde azaltılmış ve yaklaşık 2 milyar TL. kağıt tasarrufu sağlanarak 300 bin ağacın kesilmekten kurtarıldığına dikkat çekti.  

 

Her yıl Şubat ayının son haftası kutlanmakta olan Vergi Haftasının 31’incisi bu yıl 24 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını kaydeden Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Hasan Öztaş, Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı olarak kaliteli hizmet sunma anlayışından ödün vermeden vergi tahsilatındaki etkinlik ile mükellef memnuniyetini arttırmayı; vergi kayıp ve kaçağını ise en aza indirmeyi amaçladıklarını belirtti. Aynı zamanda toplumda vergi bilinci oluşturma ve vergiye gönüllü uyumu oluşturmak için gereken çalışmalarımız tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Öztaş, "Bu çerçevede mükelleflerimizin vergiye uyumunun arttırılması, aynı zamanda vergiye uyum maliyetlerinin de azaltılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızın uygulamaya geçirdiği e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye gibi internet tabanlı elektronik uygulamalar, artarak devam etmektedir. Elektronik uygulamalardaki amacımız; tek format ve standarda göre belgenin tarafları arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır. E-uygulamalar sayesinde mükelleflerimizin işlem süreçlerine ilişkin maliyetleri de önemli ölçüde azaltılmış ve yaklaşık 2 milyar TL kağıt tasarrufu sağlanarak, 300 bin ağaç kesilmekten kurtarılmıştır" dedi.

 

 

TOPLUMDA VERGİ BİLİNCİ YERLEŞTİRİLECEK

 

Toplumda vergi bilinci oluşturma ve vergiye gönüllü uyumu oluşturmak için gereken çalışmaların devam edeceğini belirten Öztaş, 31’inci Vergi Haftasının başta Denizli olmak olmak üzere tüm yurtta mükelleflere ve paydaşlara hayırlı olması temennilerde bulunarak vergi hafta kutlama programı hakkında bilgi verdi. Öztaş, "Geçmiş vergi haftalarımızda olduğu gibi bu sene 31’incisini kutlayacak olduğumuz vergi haftasında da geleceğin teminatı olan sevgili öğrencilerimize yönelik etkinlikler düzenlenecektir. Vergi Dairesi Müdürlüklerimiz tarafından vergisel yükümlülüklerini tam ve eksiksiz zamanında yerine getiren mükelleflerimize ziyaretler yapılacak, Teşekkür Belgeleri takdim edilecektir. Ayrıca ilimizin kamuya açık çeşitli yerlerinde stant kurularak kayıt dışı ekonomi, istihdam, vergi bilinci vb. konularda bilgilendirme yapılacaktır" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.