Eğitim Zayiatı 1

DİĞER 17.04.2017 - 13:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Eğitim Zayiatı 1

Değerli dostlar bugün, ülkemizde mesleklerin ileri düzeyde verimli bir hale gelememesinin asıl kaynağı olan ‘’Eğitimin Mesleklere Bakan Yönü’’ nden bahsedeceğim. Her ne kadar eğitim konusu uzmanlık alanım olmasa da, eğitimin mesleğe entegre olması dolayısıyla belirli kanaatler elbette ki bizlerde de oluşmaktadır.Aslında bu konunun eğitimciler tarafından veya ilgili bakanlıkların hakikaten eğilim göstermesi gereken bir nokta olduğunun kanaatindeyim. Nelerdir bunlar dersek, buyurun efendim..   Öncelikle hala geçmiş müfredata dayalı ve kuşak farkını gözetmeksizin işlenen bir eğitim sistemine dayalıyız. Nasıl ki 80’li yılların nesilleriyle 90’lı yılların nesilleri arasında farklılıklar söz konusuysa o dönemlerde işlenen müfredatla şuan ki müfredatın aynı olması ve bunu algılayacak nesilin veya kuşağın ne kadar verim alacağı da tartışılması gereken bir konudur.   Bütün bütün müfredat meselesi de değildir, eksiklik taşıyan konu aslında. Müfredat konularının kişiliklere göre anlatımı gerçekleşmemesi sebebiyle de başarısızlıklar söz konusu olduğunu anlıyoruz. Nasıl mı? Örneğin, analitik düşünce yapısına sahip bir öğrenciye yüzeysel bir şekilde matematik konusu anlatırsanız o öğrenci her ne kadar analitik olsa da başarılı olamayacaktır. Çünkü.... YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Değerli dostlar bugün, ülkemizde mesleklerin ileri düzeyde verimli bir hale gelememesinin asıl kaynağı olan ‘’Eğitimin Mesleklere Bakan Yönü’’ nden bahsedeceğim. Her ne kadar eğitim konusu uzmanlık alanım olmasa da, eğitimin mesleğe entegre olması dolayısıyla belirli kanaatler elbette ki bizlerde de oluşmaktadır.Aslında bu konunun eğitimciler tarafından veya ilgili bakanlıkların hakikaten eğilim göstermesi gereken bir nokta olduğunun kanaatindeyim. Nelerdir bunlar dersek, buyurun efendim..

 

Öncelikle hala geçmiş müfredata dayalı ve kuşak farkını gözetmeksizin işlenen bir eğitim sistemine dayalıyız. Nasıl ki 80’li yılların nesilleriyle 90’lı yılların nesilleri arasında farklılıklar söz konusuysa o dönemlerde işlenen müfredatla şuan ki müfredatın aynı olması ve bunu algılayacak nesilin veya kuşağın ne kadar verim alacağı da tartışılması gereken bir konudur.

 

Bütün bütün müfredat meselesi de değildir, eksiklik taşıyan konu aslında. Müfredat konularının kişiliklere göre anlatımı gerçekleşmemesi sebebiyle de başarısızlıklar söz konusu olduğunu anlıyoruz. Nasıl mı? Örneğin, analitik düşünce yapısına sahip bir öğrenciye yüzeysel bir şekilde matematik konusu anlatırsanız o öğrenci her ne kadar analitik olsa da başarılı olamayacaktır. Çünkü....

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.