Eğitim Zayiatı 2

TURİZM 27.04.2017 - 10:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Eğitim Zayiatı 2

Hatırlarsanız bir önceki köşe yazımız olan ‘’Eğitim Zayiatı 1’’ de, eğitimin mesleklere bakan yönüyle eğitim ile ilgili belirli eksikliklerden bahsetmiştik. Bugün konumuzda biraz daha eğitimin iş hayatına nasıl yansıdığıyla ilgili belirli önerilerden bahsedeceğiz.   Bildiğiniz üzere, lisede öğrenim gören, üniversiteye hazırlanan veya üniversitede herhangi bir bölümü kazanmış, öğrenimi devam eden yada üniversiteden yeni mezun olmuş kardeşlerimizin yaşadığı, ailelerimizin bu konuyla ilgili çare bulamadığı sorunlardan bir kaçı da şunlardır;   Öncelikle öğrencilerin gitmek istediği bölümler hakkında ve bölümün içindeki alanlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmaması, Güncel iş hayatındaki üniversite bölümünün yansıması ve kariyer olanaklarını bilmemeleri, Gitmek istediği bölümde başarılı olup olamayacağının, gerek kişiliğiyle gerekse mesleki anlamda yatkınlığının tespit edilememesi, Gittiği bölümde mutlu olup olamayacağının tespit edilememesi gibi sorunlar ile karşı karşıya kalındığını mevcut sistemde gözlemliyoruz.   Peki nasıl olmalı?   YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Hatırlarsanız bir önceki köşe yazımız olan ‘’Eğitim Zayiatı 1’’ de, eğitimin mesleklere bakan yönüyle eğitim ile ilgili belirli eksikliklerden bahsetmiştik. Bugün konumuzda biraz daha eğitimin iş hayatına nasıl yansıdığıyla ilgili belirli önerilerden bahsedeceğiz.

 

Bildiğiniz üzere, lisede öğrenim gören, üniversiteye hazırlanan veya üniversitede herhangi bir bölümü kazanmış, öğrenimi devam eden yada üniversiteden yeni mezun olmuş kardeşlerimizin yaşadığı, ailelerimizin bu konuyla ilgili çare bulamadığı sorunlardan bir kaçı da şunlardır;

 

Öncelikle öğrencilerin gitmek istediği bölümler hakkında ve bölümün içindeki alanlar hakkında detaylı bilgiye sahip olmaması,

Güncel iş hayatındaki üniversite bölümünün yansıması ve kariyer olanaklarını bilmemeleri,

Gitmek istediği bölümde başarılı olup olamayacağının, gerek kişiliğiyle gerekse mesleki anlamda yatkınlığının tespit edilememesi,

Gittiği bölümde mutlu olup olamayacağının tespit edilememesi gibi sorunlar ile karşı karşıya kalındığını mevcut sistemde gözlemliyoruz.

 

Peki nasıl olmalı?

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.