Elektrikli otomobil üretti

TEKNOLOJİ 20.08.2018 - 15:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Elektrikli otomobil üretti

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde 'Radyo Televizyon ve Sinema' Okuyan Hemşehrimiz Tunahan Gencel ilçemizde Çameli Belediyesi desteği ile bir tiyatro kurmuş ve oyunları halkımız tarafından çok beğenilmişti. Şiir yarışmalarında yaptığı Türkiye dereceleri ile yıllardır bir çok platformda ilçemizi temsil etti.   Şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil için başlattığı seferberliğe destek vererek elektrikli otomobil yaptı ve yerli elektrikli otomobil çalışması ile de bizi gururlandırmaya devam ediyor. Çanakkale'nin Gençliğe destek veren abisi Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ile bu hayalide gerçekleştirdiler. Alexandra Stan, Gazapizm gibi isimlerin konser verdiği, Uzaya en kaliteli şeftalinin de gönderildiği 27. Geleneksel Şeftali Festivalinde aracın ara lansmanı yapıldı. 3.5 metre uzunluğu olan otomobilin bir arka kasası bulunuyor ve iki kişi taşıyabiliyor. Aynı zamanda Cam tavan olan otomobil 40-60 km arası hızlara çıkabiliyor. Elektrikli otomobil 5 saatte şarj oluyor ve tek şarjda 80 kilometre yol gidiyor. Araca daha bir çok özellik ekleneceğini belirtildi.     Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, çok beğendiği elektrikli otomobil hakkında: "Türkiye'nin meyve deposu Umurbey'e yakışır bi araç oldu. Biz gençlere güveniyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı" dedi.   Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destek alan Tunahan Gencel, üniversitede öğrenci arkadaşlarına projenin oluşumu, girişimcilik, şirket kurulumu gibi eğitimler verecek.     İlçemizin tanınan aşçılarından Halis Gencel'in üniversiteli oğlu Tunahan Gencel birkez daha bizi gururlandırdı. Tunahan bu hafta Bayramın da vesilesiyle Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile görüşmek için Çameli'ye geliyor.     Aracın Eylül'de Troya Müzesi'nin açılışında Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildikten sonra Çameli'ye getirilmesi öngörülüyor.      

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde 'Radyo Televizyon ve Sinema' Okuyan Hemşehrimiz Tunahan Gencel ilçemizde Çameli Belediyesi desteği ile bir tiyatro kurmuş ve oyunları halkımız tarafından çok beğenilmişti. Şiir yarışmalarında yaptığı Türkiye dereceleri ile yıllardır bir çok platformda ilçemizi temsil etti.

 

Şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil için başlattığı seferberliğe destek vererek elektrikli otomobil yaptı ve yerli elektrikli otomobil çalışması ile de bizi gururlandırmaya devam ediyor.

Çanakkale'nin Gençliğe destek veren abisi Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ile bu hayalide gerçekleştirdiler. Alexandra Stan, Gazapizm gibi isimlerin konser verdiği, Uzaya en kaliteli şeftalinin de gönderildiği 27. Geleneksel Şeftali Festivalinde aracın ara lansmanı yapıldı. 3.5 metre uzunluğu olan otomobilin bir arka kasası bulunuyor ve iki kişi taşıyabiliyor. Aynı zamanda Cam tavan olan otomobil 40-60 km arası hızlara çıkabiliyor. Elektrikli otomobil 5 saatte şarj oluyor ve tek şarjda 80 kilometre yol gidiyor. Araca daha bir çok özellik ekleneceğini belirtildi.

 

 

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, çok beğendiği elektrikli otomobil hakkında: "Türkiye'nin meyve deposu Umurbey'e yakışır bi araç oldu. Biz gençlere güveniyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı" dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destek alan Tunahan Gencel, üniversitede öğrenci arkadaşlarına projenin oluşumu, girişimcilik, şirket kurulumu gibi eğitimler verecek.

 

 

İlçemizin tanınan aşçılarından Halis Gencel'in üniversiteli oğlu Tunahan Gencel birkez daha bizi gururlandırdı. Tunahan bu hafta Bayramın da vesilesiyle Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile görüşmek için Çameli'ye geliyor.

 

 

Aracın Eylül'de Troya Müzesi'nin açılışında Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildikten sonra Çameli'ye getirilmesi öngörülüyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.