Elma festivalinde çifte bayram yaşanacak

KÜLTÜR 28.08.2018 - 12:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Elma festivalinde çifte bayram yaşanacak

Bu yıl 30 Ağustos – 02 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali’nde Çivril halkı çifte bayram yaşayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril’in Kurtuluş gününe denk getirilen festivalde ünlü sanatçılar konser verecek. Çivril’de bu yıl 22.incisi düzenlenecek Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali 30 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Dört gün sürecek olan Çivril festivalinde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Bu sene 22. si organize edilecek olan festivalde 30 Ağustos Perşembe gününde Ali Kınık’ın, 31 Ağustos 2018 Cuma gününde Gece Yolcularının, 01 Eylül 2018 Cumartesi günü Buray, 02 Eylül 2018 Pazar günü Hande Yener’in halk konseri verecek. Denizli’nin Çivril ilçesinde 1995 yılından itibaren Çivril Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılmakta olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivalinde yerel halk oyunları ekibi ve mehteran takımı da gösterilerini sergileyecek. Her yıl renkli görüntülere sahne olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali’nde birbirinden farklı yarışmalarda yarışmacılar hünerlerini Çivrilli vatandaşlarla buluşturacak. 2 gün sonra başlayacak olan festivalle ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde elma, şeftali, erik ve ayçiçeği ürünleriyle basın toplantısı düzenleyen Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, amaçlarının Çivril ilçesinin doğasını, tarihini, kültürel yapısını, hem Türkiye’ye ve hem de Dünya’ya tanıtmak olduğunu dile getirdi. İlçenin verimli topraklara sahip ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade eden başkan Güven, sempozyumlar, tiyatro gösterileri, halk oyunları, cirit oyunları, elma güzeli yarışması, en iyi elma yarışması, bisiklet binme yarışması gibi eğlenceli etkinliklerinde düzenleneceğini ifade ederek festivale yoğun ilgi beklediklerini söyledi.    ÇİVRİL ELMASI AROMASIYLA SEVİLEN BİR ÜRÜN   Çivril elmasının aroma olarak tatlı, sert ve sulu olduğuna dikkat çeken başkan Güven, Çivril elmasının aroma ve kalite bakımından beklentilerinin üstünde olduğunu belirtti. Yurt dışından gelen tüccarların Çivril elmasını keşfettiğine dikkat çeken başkan Güven, bu yıl elmanın para ettiğine dikkat çekti.     ÇİVRİL ELMASI DAHA ÇOK İHRAÇ EDİLECEK   Çivril’de üretilen ve soğuk hava depolarına konulan elmalar, yurt içi ve yurt dışından alıcı bulduğuna dikkat çeken başkan Güven, İstanbul, Ankara ve İzmir ve Antalya gibi iç piyasaya elma gönderildiğini ifade eden etti. Yurt dışında Rusya ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeye elma ihraç edildiğini söyledi. İlçede 35 soğuk hava deposu bulunduğuna dikkat çekerek elmanın bu soğuk hava depolarında muhafaza edilerek hem iç piyasaya hem de yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.     ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR   Hem yurt dışına hem de iç piyasada elmanın bu yıl üreticiye para kazandırdığını dile getiren başkan Güven, “ Tabi bizler de bu mutluluğa ortak olmanın sevincini yaşıyoruz. Yöremiz elmasının aroması, sertliği, kalitesi, tadı hiçbir bölgede bulunamayacak orandadır” diye konuştu.

Bu yıl 30 Ağustos – 02 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali’nde Çivril halkı çifte bayram yaşayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril’in Kurtuluş gününe denk getirilen festivalde ünlü sanatçılar konser verecek.


Çivril’de bu yıl 22.incisi düzenlenecek Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali 30 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Dört gün sürecek olan Çivril festivalinde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Bu sene 22. si organize edilecek olan festivalde 30 Ağustos Perşembe gününde Ali Kınık’ın, 31 Ağustos 2018 Cuma gününde Gece Yolcularının, 01 Eylül 2018 Cumartesi günü Buray, 02 Eylül 2018 Pazar günü Hande Yener’in halk konseri verecek. Denizli’nin Çivril ilçesinde 1995 yılından itibaren Çivril Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılmakta olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivalinde yerel halk oyunları ekibi ve mehteran takımı da gösterilerini sergileyecek. Her yıl renkli görüntülere sahne olan Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali’nde birbirinden farklı yarışmalarda yarışmacılar hünerlerini Çivrilli vatandaşlarla buluşturacak. 2 gün sonra başlayacak olan festivalle ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde elma, şeftali, erik ve ayçiçeği ürünleriyle basın toplantısı düzenleyen Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, amaçlarının Çivril ilçesinin doğasını, tarihini, kültürel yapısını, hem Türkiye’ye ve hem de Dünya’ya tanıtmak olduğunu dile getirdi. İlçenin verimli topraklara sahip ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade eden başkan Güven, sempozyumlar, tiyatro gösterileri, halk oyunları, cirit oyunları, elma güzeli yarışması, en iyi elma yarışması, bisiklet binme yarışması gibi eğlenceli etkinliklerinde düzenleneceğini ifade ederek festivale yoğun ilgi beklediklerini söyledi. 

 

ÇİVRİL ELMASI AROMASIYLA SEVİLEN BİR ÜRÜN

 

Çivril elmasının aroma olarak tatlı, sert ve sulu olduğuna dikkat çeken başkan Güven, Çivril elmasının aroma ve kalite bakımından beklentilerinin üstünde olduğunu belirtti. Yurt dışından gelen tüccarların Çivril elmasını keşfettiğine dikkat çeken başkan Güven, bu yıl elmanın para ettiğine dikkat çekti.

 

 

ÇİVRİL ELMASI DAHA ÇOK İHRAÇ EDİLECEK

 

Çivril’de üretilen ve soğuk hava depolarına konulan elmalar, yurt içi ve yurt dışından alıcı bulduğuna dikkat çeken başkan Güven, İstanbul, Ankara ve İzmir ve Antalya gibi iç piyasaya elma gönderildiğini ifade eden etti. Yurt dışında Rusya ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeye elma ihraç edildiğini söyledi. İlçede 35 soğuk hava deposu bulunduğuna dikkat çekerek elmanın bu soğuk hava depolarında muhafaza edilerek hem iç piyasaya hem de yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.

 

 

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

 

Hem yurt dışına hem de iç piyasada elmanın bu yıl üreticiye para kazandırdığını dile getiren başkan Güven, “ Tabi bizler de bu mutluluğa ortak olmanın sevincini yaşıyoruz. Yöremiz elmasının aroması, sertliği, kalitesi, tadı hiçbir bölgede bulunamayacak orandadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.