Erasmus öğrencileri Rektör Prof. Dr. Bağ ile birlikte Tripolis’i gezdi

EĞİTİM 18.11.2019 - 14:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Erasmus öğrencileri Rektör Prof. Dr. Bağ ile birlikte Tripolis’i gezdi

Genel anlaşmalar ve Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Dünya’nın farklı ülkelerinden, eğitimlerinin bir bölümünü Pamukkale Üniversitesi’nde almak için Denizli’ye gelen yaklaşık 50 değişim programı öğrencisi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Tripolis Antik Kentinde ve ardından Buldan ilçesinde keyifli bir gün geçirdi.     Geziye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, İdari Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin, idari personel ve öğrenciler katıldı.     Gezinin ilk durağı Buldan ilçesi Yenicekent Kent Kasabası ile Menderes nehri arasına kurulmuş olan ve kazı çalışmaları Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen Tripolis Antik Kenti olurken, öğrencilerburadayapılan kazı çalışmaları, ortaya çıkarılan mimari yapılar ve eserler hakkında kazı başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’dan bilgiler aldı. Mimari yapıları ve ortaya çıkarılan eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.     Antik kent ziyaretinin ardından program, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve öğrencilerin Buldan ilçesine yaptıkları gezi ile devam etti. Burada, öğrencilere yöresel Buldan simidi ve çay ikram edilirken Buldan Kaymakamı Murat Sarı öğrencilere Buldan el dokuması ürünler hediye etti. Öğrenciler Geleneksel Buldan Evleri önünde bol bol fotoğraf çektirirken gezinin son durağı bin 155 metre rakımlı Süleymanlı Yayla Gölü oldu. Süleymanlı Yayla Gölü’nde öğrenciler, doğanın ve temiz havanın tadını doyasıya çıkardılar.     Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: “Eğitimin Yanında Tarihimizi ve Kültürümüzü de Tanıtmak İstiyoruz”   Yapılan gezi programı hakkında görüşlerini belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti. “Pamukkale Üniversitesi olarak eğitim kalitemizi yükseltmek ve olanaklarımızı genişletmek adına her geçen gün yeni adımlar atıyor, Türkiye’nin farklı bölgelerinden olduğu gibi Dünya’nın farklı kıtalarından, ülkelerinden öğrencileri üniversite eğitimlerinin tamamını ya da bir kısmını Pamukkale Üniversitesi’nde almaları için misafir ediyoruz. Erasmus gibi öğrenci değişim programlarının temel amaçlarından biri değişim programlarından yararlanan öğrencilerin gittiği ülkelerinkültürlerini de tanıma fırsatı yakalamalarıdır. Bizler de Pamukkale Üniversitesi olarak kültür elçilerimiz olarak değerlendirdiğimiz değişim programı öğrencilerimize iyi eğitim almalarının yanında tarihimizi ve kültürümüzü de tanıtmak istiyoruz.”     Pamukkale Üniversitesi’nde bu yıl Genel anlaşmalar, Erasmus+ ve KA103 öğrenim ve staj faaliyeti kapsamında 9 ülkeden toplam 86 öğrenci öğrenimine devam etmektedir.  

Genel anlaşmalar ve Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Dünya’nın farklı ülkelerinden, eğitimlerinin bir bölümünü Pamukkale Üniversitesi’nde almak için Denizli’ye gelen yaklaşık 50 değişim programı öğrencisi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Tripolis Antik Kentinde ve ardından Buldan ilçesinde keyifli bir gün geçirdi.

 

 

Geziye Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, İdari Mali İşler Daire Başkanı Halil Tekin, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

 

Gezinin ilk durağı Buldan ilçesi Yenicekent Kent Kasabası ile Menderes nehri arasına kurulmuş olan ve kazı çalışmaları Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen Tripolis Antik Kenti olurken, öğrencilerburadayapılan kazı çalışmaları, ortaya çıkarılan mimari yapılar ve eserler hakkında kazı başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman’dan bilgiler aldı. Mimari yapıları ve ortaya çıkarılan eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

 

Antik kent ziyaretinin ardından program, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve öğrencilerin Buldan ilçesine yaptıkları gezi ile devam etti. Burada, öğrencilere yöresel Buldan simidi ve çay ikram edilirken Buldan Kaymakamı Murat Sarı öğrencilere Buldan el dokuması ürünler hediye etti. Öğrenciler Geleneksel Buldan Evleri önünde bol bol fotoğraf çektirirken gezinin son durağı bin 155 metre rakımlı Süleymanlı Yayla Gölü oldu. Süleymanlı Yayla Gölü’nde öğrenciler, doğanın ve temiz havanın tadını doyasıya çıkardılar.

 

 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ: “Eğitimin Yanında Tarihimizi ve Kültürümüzü de Tanıtmak İstiyoruz”

 

Yapılan gezi programı hakkında görüşlerini belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ şunları kaydetti. “Pamukkale Üniversitesi olarak eğitim kalitemizi yükseltmek ve olanaklarımızı genişletmek adına her geçen gün yeni adımlar atıyor, Türkiye’nin farklı bölgelerinden olduğu gibi Dünya’nın farklı kıtalarından, ülkelerinden öğrencileri üniversite eğitimlerinin tamamını ya da bir kısmını Pamukkale Üniversitesi’nde almaları için misafir ediyoruz. Erasmus gibi öğrenci değişim programlarının temel amaçlarından biri değişim programlarından yararlanan öğrencilerin gittiği ülkelerinkültürlerini de tanıma fırsatı yakalamalarıdır. Bizler de Pamukkale Üniversitesi olarak kültür elçilerimiz olarak değerlendirdiğimiz değişim programı öğrencilerimize iyi eğitim almalarının yanında tarihimizi ve kültürümüzü de tanıtmak istiyoruz.”

 

 

Pamukkale Üniversitesi’nde bu yıl Genel anlaşmalar, Erasmus+ ve KA103 öğrenim ve staj faaliyeti kapsamında 9 ülkeden toplam 86 öğrenci öğrenimine devam etmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.