Erdoğan'dan Konkordato Talimatı: Kötü Niyetlileri Takibe Alın

GÜNDEM 12.01.2019 - 09:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Erdoğan'dan Konkordato Talimatı: Kötü Niyetlileri Takibe Alın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ile yaptığı ekonomi değerlendirmesinde "zor durumdayım" bahanesiyle konkordato ilan edenler olduğunu belirterek "Fırsat kollayıp konkordato ilan edenler var, kötü niyetlileri takibe alın." talimatı verdi.   Denizli’de de onlarca firma Denizli Asliye Ticaret Mehkemesi’ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Yapılan başvurularda gerekli görülen firmalara ikişer veya üçer ay süre tanıyan mahkemenin, Denizli’de önemli kuruluşlarında adı yer alıyor.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ile yaptığı ekonomi değerlendirmesinde son dönemde 'zor durumdayım' bahanesiyle borçlarından kurtulmak için başvuran, konkordato ilan edenler bulunduğunu ifade ederek "Kötü niyetlileri takibe alın. Fırsat kollayıp konkordato ilan edenler var" dedi.   ERDOĞAN, KURMAYLARI İLE EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ YAPTI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kötü niyetle konkordato ilan edenlerin ve iflas isteyenlerin takip edilmesini istedi. Erdoğan, kurmayları ile yaptığı ekonomi değerlendirmesinde alınan tedbirlerle ekonominin daha iyi durumda olduğunu, faizlerin ve enflasyonun düşme eğilimine girdiğini hatırlattı.   "ÇİFTE STANDART UYGULAYANLAR VARSA GEREĞİNİ YAPIN" Bazı AK Partili milletvekillerinin afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi talepleri konusunda zorluk çıkaran ve yüksek faiz talep bankaların olduğunu dile getirmesi üzerine, Erdoğan ekonomi kurmaylarına "Bunlara izin vermeyin. Bu konuları takip edin. Birine kolaylık sağlanırken, diğerine zorluk çıkarılmasın. Çifte standart uygulayanlar varsa gereğini yapın. Özellikle yüksek faiz isteyenlere bakın. Gerekirse müdahale edelim" dedi.   "BU FİRMALARI SIKI TAKİP EDİN" Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Erdoğan, kötü niyetle konkordato ilan eden veya iflasını isteyen firmaların bulunduğunu hatırlatarak "Bunları sıkı takip edin. Bilirkişi raporlarına dayanarak karar veriliyor ama, bazen bilirkişi raporları da kötü niyetle hazırlanabiliyor. Adamın imkanı var ama, borcundan kurtulmak için konkordato ilan edip, iki yıl boyunca yükümlülüklerinden kurtuluyor. Böyle şey olmaz" diye konuştu.   "ÇİFTÇİ DESTEKLERİ İLE İLGİLİ DÖKÜMAN HAZIRLANSIN" Kurmaylarının, seçimlerde mevsimsel şartlar sebebiyle "Bizi en çok çiftçi kesimi zorlayacak" şeklindeki değerlendirmesi üzerine de Erdoğan, "Çiftçilere yönelik 16 milyar liralık bir destek söz konusu. Geçmiş dönemlerde de en çok desteklediğimiz kesim çiftçilerdir. AK Parti'nin iktidara geldiğinden bu yana yapılan desteklerle ilgili bir doküman hazırlansın. Seçimlerde arkadaşlarımız bunu anlatsın" diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ile yaptığı ekonomi değerlendirmesinde "zor durumdayım" bahanesiyle konkordato ilan edenler olduğunu belirterek "Fırsat kollayıp konkordato ilan edenler var, kötü niyetlileri takibe alın." talimatı verdi.

 

Denizli’de de onlarca firma Denizli Asliye Ticaret Mehkemesi’ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Yapılan başvurularda gerekli görülen firmalara ikişer veya üçer ay süre tanıyan mahkemenin, Denizli’de önemli kuruluşlarında adı yer alıyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ile yaptığı ekonomi değerlendirmesinde son dönemde 'zor durumdayım' bahanesiyle borçlarından kurtulmak için başvuran, konkordato ilan edenler bulunduğunu ifade ederek "Kötü niyetlileri takibe alın. Fırsat kollayıp konkordato ilan edenler var" dedi.

 

ERDOĞAN, KURMAYLARI İLE EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kötü niyetle konkordato ilan edenlerin ve iflas isteyenlerin takip edilmesini istedi. Erdoğan, kurmayları ile yaptığı ekonomi değerlendirmesinde alınan tedbirlerle ekonominin daha iyi durumda olduğunu, faizlerin ve enflasyonun düşme eğilimine girdiğini hatırlattı.

 

"ÇİFTE STANDART UYGULAYANLAR VARSA GEREĞİNİ YAPIN"

Bazı AK Partili milletvekillerinin afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi talepleri konusunda zorluk çıkaran ve yüksek faiz talep bankaların olduğunu dile getirmesi üzerine, Erdoğan ekonomi kurmaylarına "Bunlara izin vermeyin. Bu konuları takip edin. Birine kolaylık sağlanırken, diğerine zorluk çıkarılmasın. Çifte standart uygulayanlar varsa gereğini yapın. Özellikle yüksek faiz isteyenlere bakın. Gerekirse müdahale edelim" dedi.

 

"BU FİRMALARI SIKI TAKİP EDİN"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Erdoğan, kötü niyetle konkordato ilan eden veya iflasını isteyen firmaların bulunduğunu hatırlatarak "Bunları sıkı takip edin. Bilirkişi raporlarına dayanarak karar veriliyor ama, bazen bilirkişi raporları da kötü niyetle hazırlanabiliyor. Adamın imkanı var ama, borcundan kurtulmak için konkordato ilan edip, iki yıl boyunca yükümlülüklerinden kurtuluyor. Böyle şey olmaz" diye konuştu.

 

"ÇİFTÇİ DESTEKLERİ İLE İLGİLİ DÖKÜMAN HAZIRLANSIN"

Kurmaylarının, seçimlerde mevsimsel şartlar sebebiyle "Bizi en çok çiftçi kesimi zorlayacak" şeklindeki değerlendirmesi üzerine de Erdoğan, "Çiftçilere yönelik 16 milyar liralık bir destek söz konusu. Geçmiş dönemlerde de en çok desteklediğimiz kesim çiftçilerdir. AK Parti'nin iktidara geldiğinden bu yana yapılan desteklerle ilgili bir doküman hazırlansın. Seçimlerde arkadaşlarımız bunu anlatsın" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.