Eski genel başkan Esat Yıldırım Avcı vefat etti

YAŞAM 11.09.2019 - 08:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Eski genel başkan Esat Yıldırım Avcı vefat etti

Süleyman Demirel'in emanetçisi olarak tanınan Doğruyol Partisi'nin eski genel başkanlarından Denizlili 92 yaşındaki Dr. Esat Yıldırım Avcı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.   İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Avcı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Avcı, 12 Eylül Perşembe günü Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.   Dr. Esat Yıldırım Avcı, Süleyman Demirel’in emanetçisi olarak da tanınıyordu.   ESAT YILDIRIM AVCI KİMDİR? Esat Yıldırım Avcı, 1927’de Çal’da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İç Hastalıkları uzmanıdır. Denizli Devlet Hastanesi Dahiliye uzmanlığı, Denizli Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü, Denizli İl Genel Meclis Üyeliği, Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanlığı, Danışma Meclisi Denizli Üyeliği (15 Ekim 1981 – 6 Aralık 1983), XVIII. Dönem Denizli, XIX. Dönem İzmir Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekilliği, Doğru Yol Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği ve Parlamentolar arası Birlik Türk Grubu Başkanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Süleyman Demirel'in emanetçisi olarak tanınan Doğruyol Partisi'nin eski genel başkanlarından Denizlili 92 yaşındaki Dr. Esat Yıldırım Avcı, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

 

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Avcı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Avcı, 12 Eylül Perşembe günü Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

 

Dr. Esat Yıldırım Avcı, Süleyman Demirel’in emanetçisi olarak da tanınıyordu.

 

ESAT YILDIRIM AVCI KİMDİR?

Esat Yıldırım Avcı, 1927’de Çal’da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İç Hastalıkları uzmanıdır. Denizli Devlet Hastanesi Dahiliye uzmanlığı, Denizli Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü, Denizli İl Genel Meclis Üyeliği, Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanlığı, Danışma Meclisi Denizli Üyeliği (15 Ekim 1981 – 6 Aralık 1983), XVIII. Dönem Denizli, XIX. Dönem İzmir Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekilliği, Doğru Yol Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği ve Parlamentolar arası Birlik Türk Grubu Başkanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.