Ethem Deynek’ten 21’inci Formül (Deynek Kotanjantı)

EĞİTİM 29.05.2020 - 08:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ethem Deynek’ten 21’inci Formül (Deynek Kotanjantı)

Denizlili matematik dehası Ethem Deynek, bulduğu 20 formülün ardından, 21’inci formülünü de buldu. Bulduğu formüle ‘Deynek Kotanjantı’ ismini verdi.   Denizli Özay Gönlüm Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ethem Deynek, bu kez de üç kenar uzunluğu verilen bir üçgenin A,B ve C açılarının Kotanjant değerlerini veren "Deynek Kotanjantı" formülünü buldu.   Daha önce Matematikte Deynek Dörtlüsü, Deynek Altılısı, Deynek Yedilisi, Deynek Sekizlisi, Deynek Onikilisi,13 ile bölünebilme, Deynek Ondörtlüsü, Deynek Onbeşlisi, Deynek Onyedilisi, Deynek Bağıntısı, Deynek Yarıçapı 1, Deynek Yarıçapı 2,Deynek Yüksekliği, Deynek Sinüsü, Deynek Alanı 1,Deynek Alanı 2,Deynek 18 lisi,Deynek Silindiri,Deynek Konisi  ve Deynek Tanjantı formüllerini bulmuştu.   Deynek bulduğu bu yeni formülle matematikte bulduğu formül sayısını 20 den 21 e çıkarmış oldu.  

Denizlili matematik dehası Ethem Deynek, bulduğu 20 formülün ardından, 21’inci formülünü de buldu. Bulduğu formüle ‘Deynek Kotanjantı’ ismini verdi.

 

Denizli Özay Gönlüm Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ethem Deynek, bu kez de üç kenar uzunluğu verilen bir üçgenin A,B ve C açılarının Kotanjant değerlerini veren "Deynek Kotanjantı" formülünü buldu.

 

Daha önce Matematikte Deynek Dörtlüsü, Deynek Altılısı, Deynek Yedilisi, Deynek Sekizlisi, Deynek Onikilisi,13 ile bölünebilme, Deynek Ondörtlüsü, Deynek Onbeşlisi, Deynek Onyedilisi, Deynek Bağıntısı, Deynek Yarıçapı 1, Deynek Yarıçapı 2,Deynek Yüksekliği, Deynek Sinüsü, Deynek Alanı 1,Deynek Alanı 2,Deynek 18 lisi,Deynek Silindiri,Deynek Konisi  ve Deynek Tanjantı formüllerini bulmuştu.

 

Deynek bulduğu bu yeni formülle matematikte bulduğu formül sayısını 20 den 21 e çıkarmış oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan Tanış
(13.08.2022 14:12 - #649)
Üniversitede bir Matematih Hocam derste,mevzu gelişi,"Ben dünyada,en zeki insanın Türk insanı olduğuna inanıyorum" demişti.ondan önce,Ay tutulması hesaplamalarında Amerikalı uzmanların yanlışını bulduğunu söylemişti. Bu ve benzeri örnekler,insanımîzın,imkân sağlandığında,fırsat verildiğinde neler yapabileceğini göstermektedir. Ancak,İlim ve Teknoloji alanında da,yabancı boyunduruğundan kurtulmamız,ne yazık ki,önemli bir problem olarak,önümüzde durmaktadır. Ne mutlu,Bu barajı aşmak için gayret gösterenlere !... Yük.Müh.Hasan Tanış
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.