Evde Sağlık Hizmetleri kısıtlama sürecinde 5 bin 451 ev ziyaret etti

SAĞLIK 11.06.2020 - 16:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Evde Sağlık Hizmetleri kısıtlama sürecinde 5 bin 451 ev ziyaret etti

Denizli’de Evde Sağlık Hizmetleri KOVID-19 salgınında da çalışmalarına ara vermeyerek, 19 ilçede 87 sağlık çalışanıyla yatağa bağımlı olan ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşlara hizmet vermeye devam etti. Ekipler bu süreçte 5 bin 451 ev ziyareti gerçekleştirdi.   Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık ekipleri, pandemi süreci boyunca da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 444 38 33 numaralı Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezi’ne yapılan başvuralar sonucunda Denizli merkez ve ilçelerde bulunan 20 ekip yapılan çağrılara cevap vererek hastaları evlerinde ziyaret etti. Ekipte bulunan 4 Uzman Hekim, 12 Pratisyen Hekim, 1 Diş Tabibi, 49 diğer sağlık personeli, 21 de tıbbi sekreter ve şoförlerden oluşan toplam 87 sağlık çalışanı 5 bin 451 ev ziyareti gerçekleştirdi. Ev ziyaretlerinde kanser hastaları, palyatif bakım hastaları, ileri derece KOAH gibi solunum sistemi hastalıkları, alzheimer, felç gibi yürüyemeyen, yaşlı, yatağa bağımlı kendi özel ihtiyaçlarını karşılayamayan hastalar ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı olan vatandaşların ihtiyaca göre pansuman, enjeksiyon, kan tahlili gibi tıbbi gereksinimleri karşılandı.     Pandemi sürecinde hastaneye gelme durumu olmayan yada sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalandığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Evde Sağlık Hizmetlerimiz daha öncesinde sadece yatağa bağımlı hastalara hizmet verirken pandemi sürecinde 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkma kısıtlaması olan hastalara da hizmet verdi. Bu süreçte evde sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık olmaması için gerekli tüm önlemleri aldık. Sokağa çıkma kısıtlaması olan hafta sonlarında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için mevcut ekiplere,  ek ekipler eklendi.  Özellikle yüksek risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve tıbbi gereksinimlerini karşılayabilmek için merkez ve tüm ilçelerde bulunan Evde Sağlık ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerimiz, 22 Marttan bu yana 2 bin 845 kişiye, 5 bin 451 ev ziyareti yaparak hastaların ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme ihtiyaçlarını karşıladı” dedi.    

Denizli’de Evde Sağlık Hizmetleri KOVID-19 salgınında da çalışmalarına ara vermeyerek, 19 ilçede 87 sağlık çalışanıyla yatağa bağımlı olan ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşlara hizmet vermeye devam etti. Ekipler bu süreçte 5 bin 451 ev ziyareti gerçekleştirdi.

 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık ekipleri, pandemi süreci boyunca da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 444 38 33 numaralı Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezi’ne yapılan başvuralar sonucunda Denizli merkez ve ilçelerde bulunan 20 ekip yapılan çağrılara cevap vererek hastaları evlerinde ziyaret etti. Ekipte bulunan 4 Uzman Hekim, 12 Pratisyen Hekim, 1 Diş Tabibi, 49 diğer sağlık personeli, 21 de tıbbi sekreter ve şoförlerden oluşan toplam 87 sağlık çalışanı 5 bin 451 ev ziyareti gerçekleştirdi. Ev ziyaretlerinde kanser hastaları, palyatif bakım hastaları, ileri derece KOAH gibi solunum sistemi hastalıkları, alzheimer, felç gibi yürüyemeyen, yaşlı, yatağa bağımlı kendi özel ihtiyaçlarını karşılayamayan hastalar ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı olan vatandaşların ihtiyaca göre pansuman, enjeksiyon, kan tahlili gibi tıbbi gereksinimleri karşılandı.

 

 

Pandemi sürecinde hastaneye gelme durumu olmayan yada sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalandığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Evde Sağlık Hizmetlerimiz daha öncesinde sadece yatağa bağımlı hastalara hizmet verirken pandemi sürecinde 65 yaş üstü ve 20 yaş altında sokağa çıkma kısıtlaması olan hastalara da hizmet verdi. Bu süreçte evde sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık olmaması için gerekli tüm önlemleri aldık. Sokağa çıkma kısıtlaması olan hafta sonlarında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için mevcut ekiplere,  ek ekipler eklendi.  Özellikle yüksek risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve tıbbi gereksinimlerini karşılayabilmek için merkez ve tüm ilçelerde bulunan Evde Sağlık ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerimiz, 22 Marttan bu yana 2 bin 845 kişiye, 5 bin 451 ev ziyareti yaparak hastaların ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme ihtiyaçlarını karşıladı” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.