EYP, GTS ile yapılacak

YAŞAM 23.12.2019 - 15:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

EYP, GTS ile yapılacak

Denizli'de görev yapan gübre denetçilerine yönelik Gübre Takip Sistemi Hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Nejdet Demir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz ve teknik personeller katıldı. Ülkemizde terör olaylarının engellenmesi özellikle el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan gübrelerin izlenebilirliği açısından 2018 yılında uygulamaya konulan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile üreticiden nihai kullanıcı çiftçiye kadar izlenebilirlik sağlanmıştır. Bu kapsamda gübrelerin takibi ve denetimlerine ilişkin olarak İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli 56 gübre denetçi kimliğine sahip personele, üretici ve bayilerdeki gübrelerin üzerinde yer alan karekod kontrolü ve nitratlı gübrelerin içinde bulunan DNA’ların tespiti için numune alımı anlatıldı.        

Denizli'de görev yapan gübre denetçilerine yönelik Gübre Takip Sistemi Hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Nejdet Demir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz ve teknik personeller katıldı. Ülkemizde terör olaylarının engellenmesi özellikle el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan gübrelerin izlenebilirliği açısından 2018 yılında uygulamaya konulan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile üreticiden nihai kullanıcı çiftçiye kadar izlenebilirlik sağlanmıştır. Bu kapsamda gübrelerin takibi ve denetimlerine ilişkin olarak İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli 56 gübre denetçi kimliğine sahip personele, üretici ve bayilerdeki gübrelerin üzerinde yer alan karekod kontrolü ve nitratlı gübrelerin içinde bulunan DNA’ların tespiti için numune alımı anlatıldı.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.