Fabrikalar alımı durdurdu, üzümler çöpe gitti

SİYASET 23.08.2020 - 10:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Fabrikalar alımı durdurdu, üzümler çöpe gitti

Honaz’ın Kaklık Mahallesinde alkol fabrikalarının alımı durdurmaları nedeniyle üreticiler çıkıntı diye tabir edilen alkollük üzümleri yere döküyor. Olaya tepki gösteren CHP Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Pandemi döneminde alkolün önemi ortadayken, alkolün hammaddesi üzümün çöpe gitmesi akıl alır gibi değil” dedi.   Kaklık’ta üzüm alım rampasında 3 gün bekleyen kamyonda yüklü üzümü dökmek zorunda kaldıklarını belirten üretici Ahmet Türkmen, “Alkol fabrikaları alımı durdurdu. Bizim hasat ettiğimiz alkollük üzümler 3 gündür kamyonda bekliyordu ancak üzüm suyu fermente olmaya başlayınca dökmek zorunda kaldık. Ayrıca kamyon da burada yüklü beklediği için kamyoncuya da ödeme yapmak zorundayız. Pandemi döneminde dezefenfektanların hammaddesi alkol, alkolün hammaddesi üzüm. Bu durumu kabullenmemiz mümkün değil” dedi.     1 TL FİYAT YALAN OLDU Sezon başında çıkıntı üzümler için 1 TL fiyat açıklandığını ancak fabrikaların bunu 50 – 75 Kuruş seviyelerine çektiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Gözümüzün önünde 1 tır üzüm alıcı olmadığı için üreticilerin bir yıllık emekleri çöpe gitti. Bu durum hem üreticileri, hem de bu işe aracılık yapan kişileri mağdur ediyor. Pandemi döneminde üretimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Özellikle üzüm alkolün hammaddesi ve şu an ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz maddelerin başında alkol geliyor ama alkollük üzümler çöpe gidiyor. Ülkemiz, kendi kendine yeten tarım ülkesiyken bu gün saman ithal eder duruma geldik. Mevcut iktidar üreticileri fabrikaların insafına bırakmış durumda. CHP iktidarında üreticilerimize gereken desteği vererek yeniden üreten Türkiye’yi inşa edeceğiz. Her zaman üreticimizin yanındayız, hedefimiz iktidar” dedi.  

Honaz’ın Kaklık Mahallesinde alkol fabrikalarının alımı durdurmaları nedeniyle üreticiler çıkıntı diye tabir edilen alkollük üzümleri yere döküyor. Olaya tepki gösteren CHP Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Pandemi döneminde alkolün önemi ortadayken, alkolün hammaddesi üzümün çöpe gitmesi akıl alır gibi değil” dedi.

 

Kaklık’ta üzüm alım rampasında 3 gün bekleyen kamyonda yüklü üzümü dökmek zorunda kaldıklarını belirten üretici Ahmet Türkmen, “Alkol fabrikaları alımı durdurdu. Bizim hasat ettiğimiz alkollük üzümler 3 gündür kamyonda bekliyordu ancak üzüm suyu fermente olmaya başlayınca dökmek zorunda kaldık. Ayrıca kamyon da burada yüklü beklediği için kamyoncuya da ödeme yapmak zorundayız. Pandemi döneminde dezefenfektanların hammaddesi alkol, alkolün hammaddesi üzüm. Bu durumu kabullenmemiz mümkün değil” dedi.

 

 

1 TL FİYAT YALAN OLDU

Sezon başında çıkıntı üzümler için 1 TL fiyat açıklandığını ancak fabrikaların bunu 50 – 75 Kuruş seviyelerine çektiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Honaz İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Gözümüzün önünde 1 tır üzüm alıcı olmadığı için üreticilerin bir yıllık emekleri çöpe gitti. Bu durum hem üreticileri, hem de bu işe aracılık yapan kişileri mağdur ediyor. Pandemi döneminde üretimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Özellikle üzüm alkolün hammaddesi ve şu an ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz maddelerin başında alkol geliyor ama alkollük üzümler çöpe gidiyor. Ülkemiz, kendi kendine yeten tarım ülkesiyken bu gün saman ithal eder duruma geldik. Mevcut iktidar üreticileri fabrikaların insafına bırakmış durumda. CHP iktidarında üreticilerimize gereken desteği vererek yeniden üreten Türkiye’yi inşa edeceğiz. Her zaman üreticimizin yanındayız, hedefimiz iktidar” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.