Facebookta Bu Roket İşareti Neyin Nesi ?

TEKNOLOJİ 11.04.2017 - 18:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Facebookta Bu Roket İşareti Neyin Nesi ?

Bu aralar yenilik üstüne yenilik getiren ve son getirdiği 'Hikayeler' özelliği elinde patlayan Facebook, buna karşın uygulamasını güncellemekte hiç de geri kalmıyor.

Uygulamasına diğer sosyal medya platformlarında bulunan özellikleri kopyalayarak bazı yenilikler getiren Facebook, şimdi de Instagram'ın keşfet özelliğine benzeyen bir özelliği kendi uygulamasında deniyor. Instagram'da hepinizin bildiği üzere sizin ilgi alanlarınızı(takip ettiğiniz sayfaların dahil olduğu alanlar), beğendiğiniz gönderileri, takip ettiğiniz kişileri ve onların ilgi alanlarını içeren bir Keşfet bölümü mevcut. İşte Facebook'un yapmaya çalıştığı şey de tam olarak bu. Instagram'ın keşfet özelliğinin bir benzerini kendi mobil uygulamasında kullanıma sunmak.     Facebook uygulamasının üst kısmında, 'Haber Kaynağı' simgesinin yanında çıkan roket simgesi, uygulamanın bir nevi yeni keşfet kısmı olacak. Kendi başına ayrı bir haber kaynağı olarak karşımıza çıkan bu kısımda, tıpkı Instagram'da olduğu gibi takip ettiğiniz sayfalar, beğendiğiniz gönderiler ya da sıklıkla iletişim halinde olduğunuz arkadaşlarınızın beğendiği, takip ettiği sayfalar ve o sayfalara ait içerikler karşınıza çıkacak. Sürekli olarak yenilenen bu kısım, ayrıca konumunuza göre de yakınlarınızda düzenlenecek, yaklaşmakta olan etkinliklerin sayfalarını ya da tanıtım içeriklerini de size sunacak.   Facebook'un bu özelliği sunmadaki amacı uygulamada daha fazla vakit geçirmenizi sağlamak olarak yorumlanıyor. Çünkü Facebook'ta Haber Kaynağı'nda 5-10 dakika vakit geçirdikten sonra herkes sıkılıyor ve Facebook'u terk ediyor.
Bu aralar yenilik üstüne yenilik getiren ve son getirdiği 'Hikayeler' özelliği elinde patlayan Facebook, buna karşın uygulamasını güncellemekte hiç de geri kalmıyor.

Uygulamasına diğer sosyal medya platformlarında bulunan özellikleri kopyalayarak bazı yenilikler getiren Facebook, şimdi de Instagram'ın keşfet özelliğine benzeyen bir özelliği kendi uygulamasında deniyor.

Instagram'da hepinizin bildiği üzere sizin ilgi alanlarınızı(takip ettiğiniz sayfaların dahil olduğu alanlar), beğendiğiniz gönderileri, takip ettiğiniz kişileri ve onların ilgi alanlarını içeren bir Keşfet bölümü mevcut. İşte Facebook'un yapmaya çalıştığı şey de tam olarak bu. Instagram'ın keşfet özelliğinin bir benzerini kendi mobil uygulamasında kullanıma sunmak.

 

 

Facebook uygulamasının üst kısmında, 'Haber Kaynağı' simgesinin yanında çıkan roket simgesi, uygulamanın bir nevi yeni keşfet kısmı olacak. Kendi başına ayrı bir haber kaynağı olarak karşımıza çıkan bu kısımda, tıpkı Instagram'da olduğu gibi takip ettiğiniz sayfalar, beğendiğiniz gönderiler ya da sıklıkla iletişim halinde olduğunuz arkadaşlarınızın beğendiği, takip ettiği sayfalar ve o sayfalara ait içerikler karşınıza çıkacak. Sürekli olarak yenilenen bu kısım, ayrıca konumunuza göre de yakınlarınızda düzenlenecek, yaklaşmakta olan etkinliklerin sayfalarını ya da tanıtım içeriklerini de size sunacak.

 

Facebook'un bu özelliği sunmadaki amacı uygulamada daha fazla vakit geçirmenizi sağlamak olarak yorumlanıyor. Çünkü Facebook'ta Haber Kaynağı'nda 5-10 dakika vakit geçirdikten sonra herkes sıkılıyor ve Facebook'u terk ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.