Felç kalan AKUT görevlisi lisanslı basketbolcu oldu

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.01.2018 - 12:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Felç kalan AKUT görevlisi lisanslı basketbolcu oldu

Denizlili akut gönüllüsü Alper Patır, yurt dışı gezisinde geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayattan kopmayan Alper Patır basketbol sevdasına, Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında lisanslı oyuncu olarak devam ediyor.  Denizlili Akut gönüllüsü 35 yaşındaki Alper Patır'ın 1 Temmuz tarihinde turistlik gezi için gittiği Ukrayna'nın Kiev kentinde üzerine ağaç dalı düştü. Ağır yaralanan Patır, hemen hastaneye kaldırıldı. Sol tarafı hariç vücudunun tamamında kırıklar oluşan Patır, Kiev’de 5 ameliyat geçirerek, 13 gün hastanede kaldı. Patır, 14 Temmuz'da Ankara’dan giden Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara’daki özel bir hastaneye getirilerek tedavi altına alındı. Vücudundaki kırıklar nedeniyle Ankara’da bir kez daha ameliyata alınan evli ve bir çocuk babası Patır’ın tedavilerinin ardından tekerlikli sandalye kullanmaya başladı.    Lisanslı sporcu oldu Renkli kişiliği ile tanınan ve aynı zamanda AKUT gönüllüsü olan Alper Patır, tekerlekli sandalye kullanarak, AKUT çalışmalarında görev almaya devam etti. AKUT'un sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Alper Potur, çok sevdiği basketbola da devam ediyor. Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında lisanslı oyuncu olan Alper Patır, maça çıkmak için gün sayıyor.  Ayakta basketbol oynamanın daha kolay olduğunu belirten Alper Patır, tekerlekli sandalye ile basketbol oynamanın, sandalye cambazlığı yapmak olduğuna dikkat çekerek, "Yıllarca ayakta basketbol oynadım, yıllarca antrenörlük de yaptım. Kazanın ardından şu anda ayaklarımı kullanamadığım için, oynayamıyordum. Tedavilerimden sonra rehabilite olmak için, Pamukkale Belediyesi engelli basketbol takımını duydum ve yöneticisi ile görüştüm. Sağolsunlar beni takıma kabul ettiler, antrenmanlara başladım. Sandalyeye alışmak çok zor. Ayakta basketbol oynamak çok çok daha kolaymış. Bu basketbolun yanı sıra sandalye cambazlığı. Zaten izleyenler bilirler, sandalyede durabilmek, hareketli bir cismin üzerinde şut atabilmek, basketbol topunu sektirebilmek, trimplik yapabilmek çok zor. Ben de bunları tam olarak öğrendikten sonra takıma katkı sağlayacağımı düşünüyorum" dedi.      

Denizlili akut gönüllüsü Alper Patır, yurt dışı gezisinde geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayattan kopmayan Alper Patır basketbol sevdasına, Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında lisanslı oyuncu olarak devam ediyor. 


Denizlili Akut gönüllüsü 35 yaşındaki Alper Patır'ın 1 Temmuz tarihinde turistlik gezi için gittiği Ukrayna'nın Kiev kentinde üzerine ağaç dalı düştü. Ağır yaralanan Patır, hemen hastaneye kaldırıldı. Sol tarafı hariç vücudunun tamamında kırıklar oluşan Patır, Kiev’de 5 ameliyat geçirerek, 13 gün hastanede kaldı. Patır, 14 Temmuz'da Ankara’dan giden Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara’daki özel bir hastaneye getirilerek tedavi altına alındı. Vücudundaki kırıklar nedeniyle Ankara’da bir kez daha ameliyata alınan evli ve bir çocuk babası Patır’ın tedavilerinin ardından tekerlikli sandalye kullanmaya başladı. 

 



Lisanslı sporcu oldu


Renkli kişiliği ile tanınan ve aynı zamanda AKUT gönüllüsü olan Alper Patır, tekerlekli sandalye kullanarak, AKUT çalışmalarında görev almaya devam etti. AKUT'un sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Alper Potur, çok sevdiği basketbola da devam ediyor. Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımında lisanslı oyuncu olan Alper Patır, maça çıkmak için gün sayıyor. 


Ayakta basketbol oynamanın daha kolay olduğunu belirten Alper Patır, tekerlekli sandalye ile basketbol oynamanın, sandalye cambazlığı yapmak olduğuna dikkat çekerek, "Yıllarca ayakta basketbol oynadım, yıllarca antrenörlük de yaptım. Kazanın ardından şu anda ayaklarımı kullanamadığım için, oynayamıyordum. Tedavilerimden sonra rehabilite olmak için, Pamukkale Belediyesi engelli basketbol takımını duydum ve yöneticisi ile görüştüm. Sağolsunlar beni takıma kabul ettiler, antrenmanlara başladım. Sandalyeye alışmak çok zor. Ayakta basketbol oynamak çok çok daha kolaymış. Bu basketbolun yanı sıra sandalye cambazlığı. Zaten izleyenler bilirler, sandalyede durabilmek, hareketli bir cismin üzerinde şut atabilmek, basketbol topunu sektirebilmek, trimplik yapabilmek çok zor. Ben de bunları tam olarak öğrendikten sonra takıma katkı sağlayacağımı düşünüyorum" dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.